fredag 2 november 2018

I min värld har de förverkat all rätt till liv...

Sveriges Radio
En av morgonens nyheter lyder:

Sexbrott drabbar allt yngre barn


Sexuella övergrepp mot barn blir allt grövre

och offren allt yngre, enligt polisorganisationen Interpol. 

Var 20:e offer är spädbarn!

Enligt Interpol är barn som utsätts för sexualbrott yngre nu än tidigare. Omkring fem procent av offren är spädbarn, mer än hälften är förpubertala.

– Det som vi ser är grova penetreringar på väldigt små barn. Materialet blir mer och mer våldsamt och beskriver yngre och yngre barn Det finns en stark korrelation mellan mycket våld och framför allt unga pojkar. Så det är absolut en trend man kan se när det gäller materialet som sådant, säger Björn Sellström, chef för avdelningen brott mot barn på Interpol.

Hur många barn som utsatts för sexuella övergrepp är svårt att veta, mörkertalet är stort. Årligen döms omkring 200 personer i Sverige för sexualbrott mot barn, ungefär en tredjedel för våldtäkt. En del av övergreppen dokumenteras i form av filmer eller bilder som sedan kan skickas runt på internet i all oändlighet.

Ewa Thored är utredare och har jobbat med sexualbrott mot barn i över fem år. Hon har sett övergreppsmaterial på barn i alla åldrar, vissa riktigt små.

– Jag har sett allt från övre tonåren och ner till spädbarn. Det yngsta spädbarnet jag har sett är när det här ärret från att man klippt navelsträngen fortfarande är kvar. Och jag tror det trillar av inom en vecka, säger Ewa Thored.

Men vilka är det som utsätter små barn för övergrepp? Enligt Ewa Thored är det ofta en nära anhörig när det handlar om spädbarn.

– Det är ju inte så att man lämnar bort sitt enveckors spädbarn till någon okänd. Utan då är det ju någon som har direkt access till det här barnet. Förälder, styvförälder eller farfar som faktiskt är på besök i hemmet, säger Ewa Thored.

– Hittar vi gärningsmannen, hittar vi offret och hittar vi offret hittar vi gärningsmannen ganska nära offret, dessvärre, säger Björn Sellström.

Omkring 200 gärningsmän döms i Sverige varje år.
Och då vet vi att nästan inga pedofiler döms här i Sverige!
Så hur illa är det egentligen?

I min värld har dessa gärningsmän förverkat
all rätt till fortsatt eget liv!

Hur är det i din?

2 kommentarer:

  1. Var ett tämligen gräsligt program igår om pedofiljakten på
    Filippinerna ...

    https://www.svtplay.se/video/19787368/stacey-dooley-mamma-saljer-min-kropp

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset.
    Jag ska absolut kolla på det.

    SvaraRadera