tisdag 7 november 2017

Medan de grövsta gärningsmännen går lösa...

Somliga måste ha retat sig på honom länge.
Hur ska man annars förklara hetsjakten på Martin Timell?
Vad är det för märklig drift som får folk att offentligt slita honom i stycken?
Efter att i åratal ha solat sig i hans kändisskap och tjänat pengar på hans popularitet vänder de honom ryggen i ett gränslöst hat.
Nu ska han plockas ner. Han kan lika gärna dö. Ingen bryr sig.

Och vad handlar det om?
Jo, en kvinna blev tafsad på i en badtunna för nio år sedan. Hon berättar för Expressen och alla blir som tokiga. Skandalen passar som handen i handsken för att Lulu Carter har skrivit något på nätet som i sin tur fick Cissi Wallin att hänga ut Fredrik Virtanen som våldtäktsman i en tio år gammal anklagelse. Nu jävlar ska mansgrisarna inom kändiseliten falla!

Det skulle aldrig ha fallit Expressen in att ens med en notis ta upp saken om tafsaren hade hetat Bosse Lundin, offret Stella Persson och om badtunnan stått på en bakgård i Eslöv.

Ingen bryr sig om Angelica!
Angelica Wiktor
Inte ens när kvinnor verkligen våldtas och blir så illa behandlade att de tar livet av sig skriver Expressen om det. Som till exempel Angelica Wiktor som så sent som den 17 juni i år tog sitt liv av just den orsaken.

Jag och andra har utan framgång försökt få Expressen och övrig riksmedia att nappa på hennes tragiska öde. Hon tog sitt liv för att hon inte orkade leva vidare med förnedringen och polisens sätt att göra ingenting. På sin 30-årsdag fick hon veta att utredningen var nedlagd.

Varför skrev inte Expressen då?
Var det för att Angelica skrev följande på sin facebooksida:
- Han som våldtog mig har fått en chans här i Sverige.
Det skulle inte förvåna mig.

Oberoende journalisten Joakim Lamotte har granskat fallet Angelica Wictor. Läs hans artikel här. 

Gärningsmannen kan i alla fall andas ut. Han går lös nu i henne hemtrakter. Vem blir nästa offer? Expressen skriver inte en rad. Är det inte just sånt man borde sätta fingret på i den lovvärda #MeToo-kampanjen?

Vartenda övergrepp är en skandal. I synnerhet de som drabbar barn. Men om sånt ser vi oftast varken domar eller skriverier. Pedofiler tycks tvärtom ha någon sorts obegripligt sekretesskydd. De går lösa de också medan omvärlden ägnar sig åt att släpa privata hatobjekt i smutsen.

Om polisens arbete finns en hel del att säga. Som till exempel fallet med åttaåringen som blev våldtagen 1995. Nu återstår att topsa hundra män! På 22 år har man bara orkat topsa 348 män. Hur kommer det sig? Vi talar trots allt om en våldtäkt på barn!

Jag menar förstås inte att sexuella trakasserier är tjafs. Det finns verkligen ingen ursäkt för Martin Timells mfl beteende - om det är sant. Men var sak på sin plats! Det finns en lagstadgad straffskala för alla brott inklusive våldtäkt om det nu är det man vill kalla historien i badtunnan. Det är två till sex års fängelse för våldtäkt respektive fyra till tio års fängelse för grov sådan. Fine! Saken är klar. Det är vad Martin Timell, Fredrik Virtanen mfl riskerar. Sedan har de sonat eventuella brott. Punkt.

Men smutskastningskampanjer! 
Martin Timell kölhalas just nu å det grövsta. Krigsrubrikerna i Expressen avlöser varandra. Vad fan är det för journalistisk etik? Plötsligt seglar ett av medias stoltaste flaggskepp i samma vatten som slaskmedia på internet. Det är skamligt tamejfan.

Och innan Timell ens är förhörd av polisen så har mediamobben i samförstånd med nätmobben förstört hans liv. På grund av ett påstått brott för nio år sedan! Äntligen hemma läggs ner. De övriga programledarna (ingen av dem står på egna ben utan Timell) får betalt ändå. TV-4 har kastat ut honom. Personalen - hans kollegor - har haft möte i matsalen, snackat skit och kommit överens. Och bokförlaget Norstedts vill inte längre sälja hans snickarböcker. Det är ingen hejd på eländet. Ingen vill kännas vid Martin Timell längre. Han som drog in pengar och gav lyskraft åt dem alla. De har vänt honom ryggen nu. Så fruktansvärt cyniskt. Tänk om han är oskyldig!

Tala är silver, tiga är guld
Och inte nog med det. Advokat Elisabeth Massi Fritz som ska representera badtunnekvinnan strör åsikter omkring sig i Expressen fast hon som advokat borde hålla tyst. Sak samma gör Leif GW Persson som meddelar att med så många vittnen som fanns i badtunnan så ligger Timell antagligen illa till. Och det vet ju alla, att när GW yttrar sig så lyssnar (och låter sig påverkas) - juristerna!

Det är något konstigt med badtunnekvinnan. Tre gånger har hon försökt få till en uppgörelse med TV4. Vad menar hon? Varför borde TV4 anmält Timell? Varför ska TV4 göra upp? Badtunnan som hon satt i står väl i allsin dar på hans sommarställe i skärgården. Det var väl hon och Martin Timell som satt i den, inte hon och TV4? Då är det väl hon som ska anmäla. Varför gjorde hon inte det och varför gjorde hon det inte då?

Jag hör hur Lulu Carter i Aftonbladet - som trots allt försöker leva upp till någon slags journalistisk etik - förfäras över det som vi alla visste pågick överallt och som hon själv har varit med och hållit levande, nämligen tystnadskulturen och mäns dåliga fasoner mot kvinnor. Alla kvinnor är drabbade - från vaggan till graven. Det är ingen nyhet. Så länge Lulu Carter hade jobbet kvar stod hon gärna armkrok med Timell på bild. Hon har skyddat honom precis lika mycket som ledningen för TV4 som hon nu tycker ska avgå.

Vämjeligt hos Malou!
Och i morgon bitti kommer Elisabeth Massi Fritz till Malou och Efter tio för att tjattra om detta ännu lite till med Lulu Carter och Cissi Wallin. Det är så man kan spy.  Lägg ner programmet. Det är dags för något nytt.
Och nu uttalar sig Massi Fritz även om Lasse Kronér i Expressen. Varför inte bara låta rättsprocesserna ha sin gång? Varför smutskasta och verbalt dräpa en människa?

Tillägg 1.
Hedervärt av Lulu Carter och Cissi Wallin att ge ansikten åt MeToo-rörelsen. 
Bra av Elisabeth Massi Fritz att stå upp för drabbade kvinnor.
Bra av Malou von Sivers att inga namn på förövare nämndes i programmet.
Synd bara att just det redan är för sent. 
Lulu Carter och Cissi Wallin tillstod att de medvetet tog risken att bli åtalade för förtal när de pekade ut gärningsmännen, att det var det som krävdes för att ge MeToo-rörelsen genomslag. 
Bra men fel ändå. Skadan för de utpekade männen är enorm, oproportionerlig och redan skedd. Det må vara rättsväsendets och tystnadskulturens fel men sånt ska åtgärdas politiskt och juridiskt och inte på något annat sätt. Om det inte fungerar är det rättsväsendet som måste åtgärdas. Smutskastningskampanjerna är mycket olyckligt för MeToo-rörelsen som enligt programmet inte är en kampanj utan en rörelse och revolution.

Nu väntar vi alla på att under nya krigsrubriker få läsa om skilsmässorna, familjerna som vänder de uthängda männen ryggen och att de supit ner sig med ekonomin i ruiner. Det är väl det de vill se, hyenorna. Vad kan annars vara drivkraften och målet? Lasse Kronér har redan brutit ihop och ställt in både tv-program och julturné. Virtanen har tagit time out som det heter och Timell flydde till en paradisö men är tillbaka. Omgivningen darrar. Nu kan det kosta TV4 miljoner!

Om eländet övergår i misär kommer Expressen inte att skriva. Då riktar de sina krigsrubriker åt annat håll. Mission completed. Allt medan de tvår sina händer och skrävlar om journalistisk etik och moral.

Låt de uthängda männen vara! 
De kan just nu inte göra mer.
Martin Timell och Fredrik Virtanen mfl har utsäktat sig. De har erkänt att de burit sig illa åt. Nu väntar polisförhör, dom och straff. Varför räcker inte det? Varför ska hela svenska folket gotta sig åt deras elände? Jag förstår det helt enkelt inte.

Lägg ner smutskastningskampanjerna!
Det är tarvligt, ovärdigt och antagligen också olagligt att med grovt förtal avsiktligt knäcka människor.

Prioritera i första hand de grova brotten som fått riktiga konsekvenser som till exempel historien om Angelica Wiktor. Det är dem vi måste göra upp med först. Det typiskt manliga beteendet är en fråga om att ta ställning, sätta klacken i backen, formulera normer och skriva lagar. Därefter gäller ren och skär uppfostran för dem som inte har förstått.

Läs också:
Avgrundsvrål och smutskastningskampanjer som du hittar här.

Tillägg 2.

Det är stor skillnad mellan ovan nämnda personer och den nu aktuelle sverigedemokraten och riksdagsledamoten Pavel Gamov som lämnat SD för att inte bli utsparkad. Nu är han i stället politisk vilde och uppbär arvode från skattebetalarna. Orsaken är att han "betett sig illa mot kvinnor och utländska värdar" under en resa i Ryssland tidigare i år. 
En riksdagsledamot är inte bara en offentlig person. Han är dessutom folkvald och har tackat ja till ett förtroendeuppdrag. En folkvald politiker har möjlighet att utöva makt över befolkningen. Han ska dessutom vara en representant för svenska folket, vårt ansikte utåt. På förtroendevalda ställs alldeles särskilda krav. Det har de betalt för.  När en politiker inte håller måttet bör det meddelas svenska folket. Det betyder emellertid inte att alla detaljer måste fram i ljuset. Det räcker helt med det som sägs ovan, att han betett sig illa mot kvinnor och utländska värdar under en resa i Ryssland. Mer än så behöver vi inte veta. Ett tungt argument är också att han mot partiets vilja har åkt på en bjudresa till Ryssland betald av en nära medarbetare till president Vladimir Putin.


Tillägg 3.

Nu slår Martin Timell tillbaka

Publicerad 11 nov 2017 kl 06.59

Martin Timell utreds för en misstänkt våldtäkt.
Han företräds av advokat Hanna Lindblom – som riktar skarp kritik mot medierna å sin klients vägnar och välkomnar att åklagare undersöker ärendet.
– Jag känner mycket väl till hans inställning. Han förnekar och tillbakavisar alla anklagelser, säger advokaten Hanna Lindblom som utgår från att förundersökningen kommer att läggas ned.


Läs hela artikeln här.

Timells försvarare: ”Massiv kampanj”
– Det har varit en massiv kampanj, där det känns som att media inte bara bedriver en utredning utan också en bevisvärdering på löpsedlar, debattartiklar och i morgonsoffor. Jag tycker att det är fel forum att bedriva en brottsutredning. Jag välkomnar att det här får utredas av polis.



Tillägg 4:

Martin Timell: Jag har fått fly landet

Om Cissi Wallin i DN: 
På tisdagskvällen levererar Clara Henry och Cissi Wallin med gäster ”rättvisemärkt och batik-odlad humor från ’PK-eliten’” på Södra teatern. Cissi Wallin utlovar bland annat skämt om Metoo.
Först förstör man alltså Fredrik Virtanens liv genom att hänga ut honom för ett påstått brott han inte blev dömd för. Sedan står man och skämtar om det på teatern. Kan det bli lägre?



Blogger noterar:
att detta inlägg den 11 nov kl 12.00 har visats 8890 gånger!
Tolv timmar senare, den 12 nov kl 00.31 noteras 10 220 visningar!
Den 13 november kl 13 noteras 11 507 visningar.
Den 14 november kl 9.00 noteras 11 867 visningar.
Den 18 november kl 06.00 noteras 12 288 visningar.
Den 20 november kl 07.38 noteras 12 323 visningar.
 Den 24 november kl 07.30 noteras 12 433 visningar.
Den 27 november kl 8.00 noteras 12 471.


"Vi har fått ett titthål in i verkligheten som vi sent ska glömma."

Läs också Paul Ronges krönika:
När medias tungviktare hamnar i folkdomstolens giljotiner.
Publicerad i News 55 den 29/10 2017.

11 kommentarer:

  1. Ana-Maria sanchez8 november 2017 kl. 00:33

    Det mest bisarra är att folk självutnämnd sig till åklagare, jury, domare och bödel utan att bry sig det minsta om att ta reda på alla fakta. Det finns alltid två sidor av en händelse om det finns två personer involverade. Detta är näthat när den är som värst. Att uttrycka en åsikt som inte är politiskt korrekt är en sak, att hänga ut en individ offentligt, att utmåla honom som ett monster och krossa hans liv till spillror, det är nåt helt annat. Blev "offret" tvingad till bad med Timell under pistolhot? Knappast. Hur bemötte hon hans påstådda inviter? Faktum är att det krävs två för att dansa tango. Timell ansvarar för sina handlingar, hur någon väljer att bemöta dessa handlingar är dennes ansvar och ingen annans. Att sätta gränser för vad man känner är acceptabelt och sen stå upp för sig själv är ett åtagande som varje enskild individ själv ansvarar för.
    Så lägg ner denna grymma häxjakt på Martin Timell, det räcker med infantilt trams nu!

    SvaraRadera
  2. Jag är verkligen helt enig med dig Ana-Maria Sanchez.
    Må bäst!

    SvaraRadera

  3. Tillägg
    Hedervärt av Lulu Carter och Cissi Wallin att ge ansikten åt MeToo-rörelsen.
    Bra av Elisabeth Massi Fritz att stå upp för drabbade kvinnor.
    Bra av Malou von Sivers att inga namn på förövare nämndes i programmet.
    Synd bara att just det redan är för sent.
    Lulu Carter och Cissi Wallin tillstod att de medvetet tog risken att bli åtalade för förtal när de pekade ut gärningsmännen, att det var det som krävdes för att ge MeToo-rörelsen genomslag.
    Bra men fel ändå. Skadan för de utpekade männen är enorm, oproportionerlig och redan skedd. Det må vara rättsväsendets och tystnadskulturens fel men sånt ska åtgärdas politiskt och inte på något annat sätt. Smutskastningskampanjerna är mycket olyckligt för MeToo-rörelsen som enligt programmet inte är en kampanj utan snarare en revolution.

    SvaraRadera
  4. Hej Monika.

    Jag har läst ett inlägg på FB av Joakim Lamotte. En riktig journalist som ger röst åt de som saknar stora plattformar.

    Angelica Wiktor... Bilden på henne, så fin och vacker, hennes varma ögon. Detta är mer än jag klarar. Det kunde varit min dotter, på många sätt. Jag fylls av sorg, hat, vrede, hämndbegär, ändå är jag inte en våldsam person, har aldrig lyft ett finger mot någon, allra minst en kvinna.

    Jag vill gärna framföra vad jag tycker om detta till de som är satta att skydda oss från odjuren. Jag vill komma i kontakt med de poliser som har handlagt detta, samt inte minst åklagaren som lagt ner fallet. Har du namn, position, kanske rentav mailadresser till dessa individer?

    Aldrig glömma, aldrig förlåta vad vårt hycklande etablissemang har utsatt oss för genom att tillåta en invasion av män från världens mest dysfunktionella länder.

    Mvh, Anders

    SvaraRadera
  5. Hej Anders!
    Vi kände inte varandra så bra så jag vet inte.
    Men hon bodde i Vittaryd.
    Det är väl polisen där som har gjort bort sig, gissar jag.

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Hur tänker du med detta inlägget? Anledningen till varför dessa kvinnor inte kommit ut är för att de varit rädda? De har varit rädda för Martin Timell som suttit på en MAKTPOSITION och att inte ha någon som lyssnar på en när man går till TV4 ledningen, det är förfärligt! Det som har hänt är inget som rör privatliv endast utan det har hänt även PÅ jobbet. Då är det TV4 ansvar, så vitt jag vet är det ledningen på jobbet som ansvarar för allas lika värde och nolltolerans mot både sexism och rasism! Att sitta och säga att man inte kan komma nu såhär lång tid efter är också förfärligt! Hur kan du sända sådana här budskap till unga tjejer som blivit utsatta? "Lilla gumman, det var väl inte så farligt?" Skrämmande att du som kvinna vänder dig mot kvinnors rättigheter, en rättighet är att få sin röst hörd!

    Alla kvinnor, oavsett vad de har varit utsatta för, ska ha en chans att få berätta och cheferna skulle ha lyssnat eftersom de är DERAS ansvar och DERAS anställde!

    Dessutom är det respektlöst att tilltala kvinnan med "badtunnekvinnan" som du gör i texten!

    SvaraRadera
  7. Hej Johanna,
    Jag håller helt med dig om det mesta. Vi har alla upplevt den här sortens trakasserier. Men OM Timell har begått något brott så ska rättvisan ta hand om det. Inte en lynchmobb på nätet eller i media.
    Det är det jag vänder mig mot.
    Skampålestraffet - vilket sanna smutskastningskampanjer kan liknas vid - avskaffades 1855 i Sverige. Osanna eller spekulativa smutskastningskampanjer har aldrig varit tillåtna. Det kallas förtal eller grovt förtal.

    Badtunnehistorien skedde på Timells skärgårdsö och inte på jobbet. Det var fest och fylla med personal från produktionsbolaget Meter. Hur kan TV4 vara ansvariga för det, menar du. Jag vet inte men det visar sig väl.

    Jag har inte sagt att man inte kan komma med en anmälan efter nio år. Men lite konstigt är det allt. Likaså att själv anonym stå ansvarig för en smutskastningskampanj som väl närmast kan liknas vid en offentlig avrättning.

    Jag har inte tilltalat badtunnekvinnan som sådan. I brist på namn har jag omtalat eller definierat henne som sådan för att det inte ska uppstå någon tvekan om vem jag menar.

    Jag håller i övrigt med dig i allt om kvinnors - alla människors - självklara rättigheter. Naturligtvis.

    SvaraRadera
  8. Apropå Timell så lär han ha skaffat sig Hanna Lindblom som advokat.
    Hon försvarar ofta män i den här typen av mål. Rent psykologiskt tror
    jag det kan vara bra med en kvinnlig advokat.

    Men jag har alltså sett henne i en rättssal och hon var bra. Vass och
    mån om sin klient (som just då var en yngre kvinna i ett uppmärksammat
    fall) ...

    SvaraRadera
  9. Jasså minsann. Ja, jag tänkte detsamma. Smart med en kvinnlig advokat. Vi får se om han kan återta något av sin heder.
    Berätta gärna vad det var för uppmärksammat fall...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skrev faktiskt lite grand om mina upplevelser i rättssalen
      på ett visst känt skvaller- och förtalsforum ...

      Radera
  10. Jasså du.
    Ja jag läser ju aldrig där vet du, om det var Flashback du menade.
    Var det Nyhetsverket så går det också bort.
    De biter sig i röven helt enkelt.

    SvaraRadera