tisdag 2 mars 2021

Olle Minell, en sanningssägare...

Proletaren 

PALMEMORDET 35 ÅR:

NYA UPPGIFTER OCH OUTREDDA SPÅR – SVIKEN OCH FÖRRÅDD AV DE EGNA?
KOMMENTAR. 

Blev Olof Palme förrådd av några i de egna socialdemokratiska leden? Olle Minell, som bevakat Palmemordet för Proletären i över tre decennier, har fått ut nya tidigare hemligstämplade handlingar från utredningen – som stärker tidiga
re misstankar...

Sviken och förrådd av de egna?

Ja, det verkar inte bättre. Mordet på Sveriges statminister den sista februari 1986 är fortfarande olöst.

Palmeutredningen, med den senaste Palmeåklagaren Krister Petersson i spetsen, valde att lägga ner förundersökningen om mordet på Sveriges statsminister Olof Palme den 10 juni 2020. Motiveringen var att de misstänkte att gärningsmannen till mordet var Stig Engström (den så kallade Skandiamannen) som lägligt hade avlidit år 2000 och inte kunde ställas inför rätta.

Efter drygt 34 år av mörkläggning och falsarier ville Palmeutredningen bli av med ”skiten” – det fick vara nog av ifrågasättande av Palmeutredningens göranden och låtanden. Det var dags att sopa Palmemordet under mattan en gång för alla – och de använde den försvarslöse Stig Engström som syndabock. Minst sagt skamligt!

Men som före detta Palmeåklagaren Krister Petersson skriver i ett svar till undertecknad att ”mitt beslut kan – enligt min mening – inte tas till intäkt för att mordet klarats upp”, vilket även understryks av dåvarande spaningsledaren i Palmeutredningen, Hans Melander, i ett brev från Rikspolisstyrelsen till mig:

– I det yttrande ni erhållit från chefsåklagare Krister Petersson framgår att aktuellt brott inte anses ha klarats upp.

Läs hela artikeln här

2 kommentarer:

  1. "Är det detta – att högerextrema poliser, Säpo/CIA och eventuellt svensk militär skulle vara inblandade i Palmemordet – som ”skulle skaka Sverige i dess grundvalar” om sanningen kom fram?"

    Jag har alltid trott att svensk höger i samarbete med USA ligger bakom mordet på Palme. USA och svensk höger hatade Palme pga vad de uppfattade var hans "försvar" av kommunism pga hans engagemang i Vietnam och Nordkorea. USA har ju sedan länge bedrivit kriget mot socialism/kommunism i världen och också lyckats få bort nästan alla kommunistiska länder idag.

    Mordet på Anna Lindh anses vara uppklarat. En ensam galning begick mordet, sägs det. Kanske det. Kanske inte.

    SvaraRadera
  2. Jag är helt enig med dig NBT.
    Snacka om skandal. Särskilt som de "gömde" den utpekade gärningsmannen i riksdagen.

    SvaraRadera