fredag 8 januari 2021

A President Burns Down His Country

 

Marcus Oscarsson
på facebook:
SKANDALÖST AGERANDE AV FACEBOOK, TWITTER OCH INSTAGRAM BORDE SKÄMMAS ÖVER ATT DE AGERAR 4 ÅR FÖR SENT
Nu när klockan är 5 över 12 och fyra personer redan förlorat livet har vissa sociala mediejättar vaknat till och insett att det är rent av livsfarligt att bidra till uppvigling mot sitt eget land. Det är minst 4 år för sent.
Ingen - vare sig en terrorist eller en USA-president - skall tillåtas att sprida en ocean av lögner, konspirationsteorier, grov mobbning och olagligheter som bevisligen leder till ond bråd död, försök till statskupp, våld och annat elände. Det måste vara ordning och regler även i sociala medier.
Facebook, Twitter och Instagram har i många år totalt struntat i att ta ansvar tills nu när det är på tok för sent.
Först i juni 2020 varningsflaggade Twitter en Trumptweet som ansågs uppmuntra till våld mot människor och i augusti spred Trump en mängd livsfarliga inlägg där han ljög om riskerna med coronaviruset och nu - efter att han eldat upp sina anhängare om påhittat valfusk vilket lett till stormning av kongressen och 4 personers död - så har Facebook och Instagram slutligen beslutat att stänga av Trump ända tills hans mandatperiod går ut och kanske ännu längre.

Men det duger absolut inte. Facebook & Co borde ha agerat för många år sedan. Det måste vara ordning och regler även i sociala medier och fokus ska inte i vara att stänga av folk utan att ha tydliga regler som följs med stegvisa åtgärder om de inte följs. Det har varit ett skandalöst agerande av sociala mediejättarna som tycks anse att klickpengar går före att värna säkerhet och liv.
Att de agerar nu när det är 13 dagar kvar av Trumps regeringstid imponerar verkligen inte. Tvärtom - de borde skämmas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar