söndag 13 oktober 2019

Äntligen börjar de kvickna till...

Markus Oscarsson på facebook:

JUST NU: Stefan Löfven & Socialdemokraterna:

✅ HÅRDARE STRAFF ✅ KRAFTIGT MINSKAD FLYKTINGMOTTAGNING ✅ HÖJDA PENSIONER ✅ KOMPROMISSLÖS KAMP MOT HEDERSBROTT

Stefan Löfven och Socialdemokraterna går nu ut med partiets fokus för mandatperioden och partiets mål i regeringsarbetet. Mycket talar även för att det blir partiets huvudfokus inför valet 2022:

✅ Hårdare straff och starkare verktyg till polisen. 10 000 fler polisanställda.

✅ Kraftigt minskad flyktingmottagning.

✅ Höjda pensioner. Förra mandatperioden fick pensionärerna i snitt 1600 kr/månad och 2020 ska pensionärernas villkor förbättras ytterligare. 2021 ska pensionerna höjas igen och på sikt är målet att pensionen ska höjas till 70 % av slutlönen.

✅ Snabbare integration. Sverigepräglade värderingar ska gälla. Fokus på bristyrken ang arbetskraftsinvandring.

✅ Sverige ska vara världens första fossilfria välfärdsnation. Export av svensk fossilfri industri stärker ekonomin och därmed pensioner, skola och välfärd.

Detta har Socialdemokraterna och partiledare Stefan Löfven (S) framfört de senaste dagarna och stora delar tas även upp i en text i Aftonbladet idag.

ANALYS
Partiernas politik för mandatperioden och nästa val formas inte i valens slutspurter då utspelen haglar från alla partier utan den formas i början av mandatperioden, dvs några månader efter att ett val hållits och regeringen kommit igång med arbetet – det vill säga nu.

Med andra ord är punkterna ovan Socialdemokraternas fokus för 2020, 2021 och 2022 samt sannolikt även inför valet 2022. Löfvens störst utmaning är om S, C, L och MP skapar för splittrade budgetar med rörigt fokus. Statsministern måste styra med hårdare hand och mycket vassare fokus för att lyckas. Om han lyckas kan S öka rejält i mätningarna.



Stefan Löfvéns debattartikel "Så bygger vi ett starkare Sverige hittar du här.
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/xPy7JG/sa-bygger-vi-ett-starkare-sverige

2 kommentarer: