Jag läser Cissi Wallins krönika i Gardet om att hon nu åtalas för grovt förtal för att hon pekat ut och varnat för Fredrik Virtanen som farlig våldtäktsman. Hon vädjar till alla att komma till rättegången där hon envist kommer att hävda rätten att få berätta vad hon varit med om. Vid sin sida har hon advokat Percy Bratt, en expert på förtalsmål som lite ironiskt en gång sa till mig:
- Hur mycket upprättelse har du råd med?
Han är supertrevlig, har humor och är kanske bäst i landet på just detta. Men det handlar om pengar. Det kan man inte komma ifrån. Förhoppningsvis får Cissi Wallin hjälp med den saken.
Jag tycker synd om Cissi Wallin. Jag tror att hon är ärlig. Men man kan inte peka ut folk som våldtäktsmän hur som helst. Den ärligheten har förstört livet för Fredrik Virtanen och hans familj. Det är ett under att han överlevt. Och vad har familjen gjort för ont?
Vad som faktiskt hände vet möjligen bara Cissi Wallin och Fredrik Virtanen. Men inte ens det är säkert. Var de ens nyktra? Inte så troligt. De kan mycket väl ha upplevt samma sak på helt olika vis. Det mest tragiska är väl, att det inte finns någon sorts medling att i dylika fall tvinga på kontrahenterna, så att saker kan redas ut utan publicitet. Varför har vi inte en sådan myndighet?
Cissi Wallin polisanmälde. Utredningen lades ned. Fredrik Virtanen är därmed att se som oskyldig tills annat bevisats. Så är det bara. Åtalet mot henne är följaktligen helt riktigt. För första gången får han en chans att få tillbaka åtminstone en del av sitt liv.
Så hur går det då med Cissi Wallin? Jag vet verkligen inte. Rättssystemet är dessvärre ett förfärligt lotteri. Jag tror i varje fall inte att det blir mer än böter. Och inte tror jag att Fredrik Virtanen är den hämndlyste typen som känner att han till varje pris måste göra livet surt för henne nu. Det är han nog för intelligent för. Cissi Wallin kan förhoppningsvis återgå till sitt vanliga liv när rättsprocessen väl är över. Förhoppningsvis blir det väl en bok också innan vi kan lägga detta drama till handlingarna.
Jag tycker för övrigt att Aftonbladet bar sig mer än lovligt grisigt åt som inte stod upp för sin medarbetare. De bör självklart återanställa Virtanen!
Jag såg härom dagen att Expressen hade tagit in en debattartikel av Fredrik Virtanen. Jag kan inte säga att jag höll med om innehållet men publiceringen var sund på något vis.
torsdag 29 augusti 2019
tisdag 13 augusti 2019
PAS agendan granskas i USA och Storbritannien. När sker det här?
Jag rekommenderar:
PAS-agendan granskas i USA och Storbritannien – när sker det här?
In Uncategorized on augusti 8, 2019 at 10:40 f mI USA och Storbritannien börjar medvetenheten vakna för lidandet som papparättsrörelsens PAS-agenda i domstolarna förorsakat, vilket framgår av följande artiklar.
- Community care – Government to review whether family courts are protecting children
- Washington Post Opinions:
- The time for federal legislation to reform family court is now
Men i Sverige fortsätter de flagranta brotten mot kvinnors och barns mänskliga rättigheter i domstolarna, som därmed agerar möjliggörare för fäders våld mot mödrar och barn.
Inte minst åskådliggörs det av Svea Hovrätts senaste avgörande, som gav enskild vårdnad av två pojkar till pappan trots att han dömts för misshandel av dem, samtidigt som mamman blev av med både vårdnad och umgänge.
Läs hela blogginlägget här.
Vansinnet tar aldrig slut...
Lagringstankar för radioaktivt vatten ses vid Tokyo Electric Power Co (TEPCO) thunamiförkrossade Fukushima Daiichi kärnkraft verk i Okuma stad, Fukushima prefektur, Japan, på den här bilden tagen den 18 februari 2019.
The Korea Times
Greenpeace varnar Korea för Japans radioaktiva vattenutsläpp
Av Kim Jae-heun
Google Översättning: En internationell miljöorganisation har sagt att Japan planerar att släppa ut radioaktivt avfall i Stilla havet i en snar framtid och Korea kommer att bli särskilt utsatt. Greenpeace Korea, den globala icke-statliga organisationen i Seoul, publicerades på Facebook på onsdag, en kolumn av sin kärnspecialist Shaun Burnie publicerad i The Economist och säger att Japan planerar att släppa ut mer än 1 miljard liter förorenat vatten lagrat vid kärnkraftverket i Fukushima sedan den enorma jordbävningen och nukleära katastrof 2011. Burnie skrev i sin artikel att den japanska regeringen nyligen har beslutat att ta det "billigaste och snabbaste" sättet att avyttra avloppsvatten, vilket är att släppa ut det i Stilla havet.
Forskaren tilllade att grannländerna kommer att utsättas för strålning som ett resultat och i synnerhet Korea kommer att drabbas mest av det. Han hävdade att om 1 miljon ton radioaktivt vatten släpps ut i havet, kommer det att ta 17 år och 770 miljoner ton vatten för att späda ut det, och lägger till att det är omöjligt att inte släppa ut det utan att förorena havet och länder i Stillahavsområdet kommer att utsättas för strålning.
Burnie fortsatte att Tokyo Electric Power Company Holdings har försökt hitta sätt att hantera det förorenade vattnet under de senaste åtta åren men misslyckades. Han påpekade att Shinzo Abe-administrationen aldrig talar om riskerna med radioaktivt förorenande ämne och ignorerar ogynnsamma rapporter när de släpps.
Chang Mari, en klimat- och energikampanj vid Greenpeace Korea, sa att miljöorganisationen har sett statusen för kärnkraftverket i Fukushima, som skadades av en massiv jordbävning och tsunami i mars 2011.
"Japans ministerium för ekonomi, handel och industri har genomfört tekniska utvärderingar för att släppa ut eller hantera det förorenade vattnet mellan 2013 och 2016. Det anslutna arbetsgruppen som hanterar titrerat vatten under ministeriet föreslog fem sätt att avyttra avloppsvattnet och rekommenderade att det släpps ut i havet, "sa Chang till The Korea Times, torsdag. "Vi har utfärdat varningar till den japanska regeringen om möjliga konsekvenser som kan följa utsläppet från föroreningarna, men de har inte beaktats." Den koreanska regeringen har begärt den japanska regeringen att dela information om radioaktivitetsnivåer i Fukushima i flera år men den senare har vägrat att göra det, enligt relevanta koreanska ministerier.
"Vi har hållit möten med Japans ministerium för mark, infrastruktur, transport och turism varje år och vi bad dem dela information om hur Japan har hanterat förorenat vatten, men de har fortsatt att undvika att svara," en tjänsteman vid ministeriet för Oceans and Fisheries sa. "Strålningsnivåerna i kustområdena här har inte visat några stora förändringar hittills sedan 2015."
(Shaun Burnie, kärnkraftsexpert på Greenpeace, talar om Japans planer på att släppa ut radioaktivt avfall i Stilla havet.)
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)