torsdag 12 april 2018

Intressant om psykopater...

Elaine Eksvärd skriver idag om psykopater.

”Självbilden är störd på så sätt att personen uppfattar sig själv som stark och överlägsen. I följd med detta tycker man sig ha rätt att utnyttja andra, antingen för att man annars själv skulle bli utnyttjad, eller för att de andra är svaga och därför föraktliga.”

”Skuld, skam och ånger är starkt motiverande affekter som personer med antisocial personlighetsstörning i stort sett saknar. ”

”Ofta brukar de mest utmärkande avvikande beteendena avta med åldern, men då finns det kanske inte särskilt mycket av normala sociala kontakter kvar. I sådana fall blir det ändå mycket svårt att uppnå en mer ”normal” tillvaro.”

I kommentarsfältet skriver: 
NMS:
Psykopater är sjuka, störda, onda människor och ska inte förväxlas med psykiskt sjuka människor med diagnos även om det finns dem med diagnos som är psykopater och vice versa.

TeijaDe:
Om du någon gång kränker en antisocia personlighetsstörd så kommer ditt liv bli ett helvete. De spar inte på någon krut för att skada dig.
De gör inte klantiga saker, som vi alla gör ibland. De går in för att medvet förstöra. År efter år. Vanligt folk gör inte så!
Anne:
Man brukar ju skilja på narcissistisk personlighetsstörning och antisocial personlighetsstörning, de förstnämnda har en grandios självbild och bristande självkännedom och de antisociala känner inte empati och skuld och har ett normbrytande beteende, kan ofta bli kriminella.

Hmm 
är i kommentarsfältet och svänger sig.

WigWag:
Den otäcka formen av psykopati kallas sociopat. Sociopaten manipulerar medvetet sin sociala omgivning i syfte att nå maximal självtillfrefställelse. Inga av empati grundade hänsyn tages. För sociopaten liksom psykopaten saknar förmåga känna empati.

Och sedan börjar de bli lite tjuriga på varandra där inne. 
Men intressant var det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar