söndag 1 april 2018

Barnäktenskap ÄR redan förbjudet i Sverige! Allt annat är FAKE NEWS!

Det är otroligt otäckt att vi har trollfabriker i Sverige som av politiska skäl producerar fake news för att störta regeringen. Lögnerna utgår från Sverigedemokraterna och består av extrem högerpropaganda. 
Än otäckare är att folk - som vanligtvis har huvudet på skaft - sväljer de falska budskapen med huller och hår och får nätet att koka. Det går tydligen att lura i folk precis vad som helst.
Som om det inte vore nog går sedan många av de lurade ut på nätet för att själva sprida lögnerna vidare. Allt medan de på trollfabriken skrattar sig fördärvade åt alla duktiga ambassadörer (jag avstår från att använda ett annat ord).  

Som det här om att regeringen skulle ha röstat nej
till ett totalt förbud mot barnäktenskap. 
Det är helt enkelt inte sant!



Följande är fakta:

Det är i Sverige totalt förbjudet för både kvinnor och män att gifta sig före 18 års ålder. 
Inga dispenser medges. 
Under 18 år anses man vara barn. 
Sverige 
År 1734 lagstadgades att män skulle vara 21 år och kvinnor 15 år för att få gifta sig.
År 1892 höjdes kvinnans yngsta giftasålder till 17 år (undantag för samiska kvinnor). 
År 1915 höjdes kvinnas lägsta ålder till 18 år. 
År 1973 sänktes mannens lästa ålder till 18 år. 

Den 1 juli 2014 ändrades lagen så att båda måste vara 18 år gamla för att få gifta sig. Inga dispenser ges. 

Sverige har därmed bland de hårdaste reglerna i världen för att få ingå äktenskap. Barnäktenskap är pedofili och grov misshandel och ska hanteras som det. Om det kan sägas mycket men det hör just nu inte hit.  

Eller som TV4:s Marcus Oskarsson 
uttrycker saken (med versaler):

SVERIGE HAR EN AV VÄRLDENS HÅRDASTE LAGAR MOT BARNÄKTENSKAP 
OCH NU SKA DEN BLI ÄNNU HÅRDARE! 

Det som finns kvar att göra 
är att ogiltigförklara äktenskap som har ingåtts i andra länder när de kommer hit. Det kan inte ske rakt av. Enligt svensk lag måste nya lagförslag beredas innan de läggs fram. 
Regeringen inledde detta arbete redan 2017. 

Därför röstade V, S och MP nej vid oppositionens omröstning för några dagar sedan. Regeringen har ju redan inlett detta arbete med en lagskärpning som väntas träda i kraft den 1 januari 2019. 

Man röstade alltså nej till att starta en utredning om ett lagförslag 
som det redan finns en utredning om. 

Detta har alltså förvrängts i trollfabriken 
till att vänsterblocket skulle ha röstat nej till förbud för barnäktenskap. 
Det är alltså LÖGN OCH FÖRBANNAD DIKT men sprids ändå.
Fulare kan det knappast bli.  

Den förhatliga broschyren hade producerats av Socialstryelsen. 
Socialstyrelsen är en statlig myndighet. Den är densamma oavsett vilken regering vi har. 
Precis som Datainspektionen, Energimyndigheten, Skattemyndigheten, Migrationsverket, Domstolsverket, Boverket, Försäkringskassan och en rad andra myndigheter. De är desamma oavsett vilken regering vi har. De sitter alltså inte "vid makten" som någon i debatten befarat. Tvärtom. Vi har de myndigheter vi har och dem får vi dras med.

Marcus Oscarsson tycker att broschyren är ett allvarligt haveri av Socialstyrelsen. Det tycker tydligen många andra också och nu har den dragits in. Men ska man vara ärlig så beskriver den de lagar vi faktiskt har - som alltså är bland de hårdaste i världen - när det gäller barnäktenskap. De som läser broschyren får veta att de gör sig skyldiga till grovt brott om de utövar sexuellt umgänge med en minderårig. 

Se intervju på SVT Nyheter om broschyren. 
Innehållet är korrekt men det har missuppfattats.



Det är den vänliga tonen i broschyren man möjligen kan kritisera. Men hur i all världen ska man då skriva en sådan broschyr utan att själv bryta mot lagen?  
Det har kommit hit 136 (eller vad det är) pedofiler till Sverige som är gifta med barn. Många av dessa barn har egna barn och är helt beroende av sin förövare. Dessa personer ska alltså informeras om svensk lag på ett sätt som följer svensk lag. Hur i all världen skriver man det då? Försök själva får ni se hur lätt det är.
Till dig som är pedofil kanske?  
Nej, det går faktiskt inte. Så kan inte en myndighet uttrycka sig. 

I Tyskland ogiltigförklaras barnäktenskap så snart de kliver över gränsen. Det är troligen så det ska bli här också, som det verkar. Det kommer att medföra en hel del bekymmer det också. Själv skulle jag bra mycket hellre se att de överhuvud taget inte släpps in. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar