måndag 5 februari 2018

Så jäkla hopplöst...

Ligger i soffan och slötittar på Nyhetsmorgon med den varma, spinnande katten...

Ryssland har bombat ett sjukhus i Syrien. Små bebisar från neonatalavdelningen har ryckts ur sina kuvöser och evakueras liggande på en madrass som slits iväg ut under våldsamt kackel.

Kalla Fakta ska ikväll avslöja SFI-bluffen som kostar skattebetalarna 3 miljarder kronor per år. Ett företag vars representant eller chef är en rund, mörkhyad man som inte förstår någonting av anklagelserna.

Elisabeth Frerot berättar om den tyska regeringskrisen. Angela Merkl har ett helvete med alla gubbar som har svårt för att behöva stå i hennes skugga.


Vidare berättar hon i utrikeskollen om Jemen där det pågår ett blodigt krig och där befolkningen dessutom plågas av en koleraepidemi och andra svåra farsoter. Där är så eländigt att journalister inte ens kan rapportera därifrån. Ett av världens fattigaste och farligaste länder. Den största humanitära katastrofen just nu, menar FN. Åtta miljoner riskerar svält.  Orsak: Inrikes feodalherrar, Iran och Saudiarabien. 

Och så Trump då. Från att ha varit en nation i totalt förfall för ett år sedan är allt numera rosenrött bra i USA, påstod han i talet om nationen. Ekonomin är super och det tog han åt sig äran av. Och han behåller Guantanamo. 

Trump har dessutom publicerat hemligstämplat material från FBI som anklagas i konspiration med Demokraterna vara partiska i Rysslandsutredningen om Trumps kontakter med Ryssland inför senaste valet. Frågan är om han ska sparka utredaren Müller och lyckas diskreditera FBI eller inte. Och den där stackars vice justitieministern... Kommer han att våga behålla utredaren Müller eller kommer han det inte. 

KI-forskaren (Karolinska Institutet) har nu fått sin dödsdom fastställd i Iran. Han anklagas för spionage för Israel och kan nu avrättas när som helst. 

Ännu en gruppvåldtäkt har inträffat i Malmö där polisen redan sedan tidigare utreder fyra (4) andra gruppvåldtäkter mot kvinnor.

Rättegången inleds nu mot den ende överlevande terroristen från terrorattacken i Paris.

Det visar sig att 34 procent av landslagets kvinnliga fotbollsspelare utsätts för allvarliga sexuella trakasserier eller kränkningar. 

Man visar en snutt av en 13 minuter lång show med Timberlake i samband med Super bowl 2018 och påpekr att det är 14 år sedan han slet upp Janet Jacksons blus i samband med en superbowlfinal. 

Man rapporterar genom att visa bilder på tokdåren i Nordkorea att landet nu ska bege sig till Sydkorea där Olympiska spelen snart dras igång.



Det är nästan så att man tappar livslusten.

Vad fan beror allt detta elände på?

Ja, det beror i alla fall inte på kvinnor!

Och nu tittar vi på pappapanelen...

5 kommentarer:

  1. Själv har jag svårt att stå ut med den reklambaserade kanal du
    verkar konsumera. Men det är ju inte alltid en glatt flinande
    Anders Pihlblad som leder programmet.

    Såg själv en aning i lördags/söndags och trisskraparen var en
    arbetslös kvinna som försörjt sig på att städa. Jenny Strömstedt
    hade lite svårare än vanligt med småpratet. Men visst blev man
    nästan glad när vinsten kom att uppgå till 3 ggr mera än den
    vanliga minimisumman på ynka 1.2 miljoner !

    SvaraRadera
  2. Javisst är det roligt när folk vinner pengar.
    Varje gång jag varit med i programmet - inalles tre - har jag tänkt att det hade varit mycket roligare att få skrapa triss.
    Och tänk om man vann storkovan. Jag vet precis vad jag skulle göra för pengarna. Det förstår nog du också om du tänker efter...

    SvaraRadera
  3. Anders Pihlblad är förresten det värsta med Nyhetsmorgon. Han är onekligen svårsmält.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Peter Jihde är klart mera uthärdlig. Men han skall ju sluta ...

      Radera
    2. Helt klart. Och jag har varit där och blivit intervjuad av dem allihop Pihlblad undantagen. Jag hade hellre skrapat triss som sagt.

      Radera