måndag 8 januari 2018

#MeToo, en berättelse om kvinnors vardag...

Jag fick ett brev med posten. Kuvertet var rejält trasigt och hoptejpat på både längden och bredden. Det levererades tillsammans med en ursäkt från Post Nord. 
- Vi ber om ursäkt. Försändelsen har tyvärr skadats i hanteringen.
I brevet låg några artiklar tydligt inspirerade av #MeToo. En var publicerad i Aftonbladet Kvinna redan 1992 - för hela 26 (!) år sedan alltså. Den visade sig vara skriven av journalisten och författaren Annika Sundbaum-Melin. 
Jag har fått hennes tillåtelse att återpublicera den här. Mest för att jag vill visa att det här med mäns sexuella trakasserier mot kvinnor inte är något nytt. Det har alltid funnits. Det finns inte en kvinna som inte någon gång har drabbats. Låt oss hoppas att det är över nu. Det, åtminstone.


Annika Sundbaum-Melin är i dag aktuell med facebookgruppen Sumpan forever i hopp om att kunna påverka politikerna med det högst rimliga argumentet att alla ska ha råd att bo.  

2 kommentarer:

  1. Vad fan har vi gjort med vårt samhälle. För fanns det något som hette eget ansvar men det är idag ersatt med att vad som än hänt måste det vara den andres fel. För inte länge sedan stoppades en bilist som kört i 134 km/h där det var 80. Vad gjorde han? Tog han sitt eget ansvar? Inte alls han skällde istället ut poliserna som stoppat honom och kallade dem jävla polisgrisar och bad dem fara åt helvete och sa "Gör ert riktiga jobb istället" Önskar polisen funnit sig och sagt detta är vårt riktiga jobb men han gjorde inte det.

    Förr om en elev misslyckades i skolan så kollade man h*n eller föräldrarna men inte så idag. Självklart finns det inte heller där eget ansvar utan det måste ju givetvis vara lärarens fel eller liknande.

    Vad är det för jädra värld vi skapat oss där vi inte ens respekterar ambulansmän som utför sitt jobb utan vi har "kul" och kastar sten på dem. Äckliga drägg som har fräckheten att kalla sig män gruppvåldtar kvinnor och kommer undan med det och begär skadestånd själva. Hur svårt kan det vara? Är det svenska män ska de ha aslånga fängelsestraff och är de inte svenska ska de ha samma straff plus skjuts till flygplatsen för snabb avfärd efter avtjänat straff. Ibland vill jag ha än värre straff men nöjer mig med detta just nu

    Varför kan vi förresten aldrig göra någonting ordentligt. Jag är för invandring så länge de sköter sig men tyvärr är det ju ofta drägg som kommer hit. Ut med dem. Ingen ska få komma in i Sverige utan att först ta del av Sveriges lagar och värderingar. Kan de inte respektera dem har de helt enkelt inget här att göra. Män som kommer hit med en syn på att kvinnor är av lägre rang ska ut innan de ens hinner fråga varför

    Inte heller kan vi göra detta med Metoo ordentligt. Ingen blev gladare än jag när allt detta startade upp. Fy fan rent ut sagt vad glad jag blev men vad tusan har hänt sen? Smutskastning verkar vara roligare och intressantare än att sätta åt de verkliga dräggen. Tänk om vi kunde lägga tiden på det som Metoo verkligen ska handla om istället. Som det är nu kommer våldtäktsmän undan för att vi istället koncentrerar oss på att Jan Jansson år 1997 klappade Lisa Johansson på rumpan en kort stund. Självklart inte rätt men för fasen lägg fokus på det viktigaste.

    Metoo är för tusan något av det viktigaste som dykt upp så för böveln sköt det på rätt sätt. Ingen skulle vara gladare än jag om precis alla som på något sätt våldför sig mot någon eller utför sexuella trakasserier kvinna. Tyvärr lever vi dock inte i en sån värld. Tror man det på fullt allvar måste man ha problem. Så snälla lägg fokus på det primära. Låt oss först och främst hoppas på att drägg som de i Fittja och i Malmö får sina straff. De visar inte sina offer någon mänsklighet och respekt så varför skulle de förtjäna någon sådan från samhället. Män som anser sig stå över kvinnor är de lägsta missfostren vi har i vårt samhälle. Så enkelt är det

    AF

    SvaraRadera
  2. "Ingen skulle vara gladare än jag om precis alla som på något sätt våldför sig mot någon eller utför sexuella trakasserier mot kvinnor åker dit så det sjunger om det"

    Texten försvann tydligen :-)

    AF

    SvaraRadera