måndag 14 augusti 2017

Ingen tänker på Afghanistan...

Ensamkommande "barn" strejkar i protest mot att de som inte har asylskäl tvingas återvända till Afghanistan, heter det i media. Det är ett jäkla liv på Medborgarplatsen! Media och politiker skyndar till för att plocka poäng. Stackars, stackars...

Högerextrema spånkorkar blir provocerade och attackerar. Människor skadas.
- Varje dag dödas människor i attacker i Afghanistan men Migrationsverket har stängt sina ögon säger en afghan till AB.

Och?

Det är väl i allsin dar inte Migrationsverket i Sverige som ska eller ens kan göra något åt det. Det måste väl ändå göras av den afghanska befolkningen. De som i stället sitter på Medborgarplatsen och gastar.

Sverige kan inte lösa deras problem. Afghanistan får inte ens plats som en ö i Östersjön om vi skulle komma på tanken att ta dem under våra vingars beskydd. De är 10 miljoner människor som ska skyddas men deras bästa resurser har flytt och lämnat de svagaste kvar. Sak samma med Syrien, Somalia och en rad andra länder. Sverige kan inte rädda hela världen, hur gärna vi än vill inbilla oss det.

Den här manifestationen är väl ändå lite väl...
Ja, den gör mig bara förbannad.

Absolut ingen skulle ha opponerat sig om de faktiskt hade varit barn.

Det är de inte. De allra flesta är män i sin krafts ålder. De låter en kvinna föra deras talan för att dölja just detta faktum. De saknar asylskäl. Därmed ska de återvända. Det var en onödig resa, den till Sverige. Dyr för dem och väldigt dyr för oss.

Hemma i Afghanistan är de mest sårbara kvar. Kvinnor, barn och gamlingar. På Medborgarplatsen sitter de starkaste männen - de som skulle skyddat befolkningen - och protesterar. Det är ju de som ska arbeta politiskt och ställa allt till rätta. Det finns en jäkla massa kraft i alla de här människorna som deras hemland skulle ha stor nytta av.

Är det ingen som tänker på Afghanistan?!

De här männen är tämligen unga och friska. De ska återvända till sin egen kultur och bygga upp sitt land och sin befolkning på plats. Det kommer att ta hundra år eller så. Där precis som här. Men nu har de sett hur det kan vara. Kanske har de fått en förebild värd att minnas. De måste själva ta itu med religioner och annat elände i sitt land. Ingen kan göra det åt dem.

Som det nu är urholkar Sverige andra länder på deras största och bästa resurser oavsett varifrån de kommer. Min utomordentligt duktige tandläkare och min specialistläkare är båda från Grekland. De kom hit för att det lönar sig ekonomiskt. För dem. Grekland som betalade deras utbildning har ingen större glädje av det.

Vilka är kvar där, undrar jag. Vad får grekerna för tand- och specialistvård?
Det som händer är inte rätt mot någon.


Tillägg:
Göteborgsposten:
Obalanserna i könsfördelningen i Sverige är inte ett nytt fenomen utan började långt före 2015, framförallt beroende på migrationen. 1995 var till exempel könsfördelningen 97,7 män per 100 kvinnor, 2014 hade andelen män ökat till 99,7. 1995 var könsfördelningen bland 15-19-åringar i Sverige relativt normal och låg på 105,0 men uppgick år 2014 till 106,8 och hade då övergått till att klassificeras som onormalt många pojkar i förhållande till flickor. Den extremt stora migrationen till Sverige 2015, där 71 procent var av manligt kön, har ökat dessa obalanser i könsfördelningen.Läs hela artikeln här:


Läs också Ann Heberleins debattinlägg på SVT Opinion "Ohederligt att ge demonstranterna falska förhoppningar" som du hittar här. 

Läs även Katerina Janouch Magasin "Det krävs käftsmällar för att skaka liv i debatten" som du hittar här. 

Katerina har för övrigt i detta sammanhang klantat sig och skrivit en läskig tweet om politikern Dinamarca (V) som i sin tur har polisanmält henne. Advokat Claes Borgström (som jag gillar) menar att hon har gjort sig skyldig till förtal. 

Jag kan trösta dig Katarina. Det finns ingen risk i Blåkulla att du blir stämd och än mindre dömd för förtal. Det finns det prejudikat för. Stockholms tingsrätt har gjort bort sig rejält genom att fastslå att man i princip kan säga och skriva precis vad man vill om folk utan någon som helst begränsning. 

Skulle du nås av en stämning så kan du bara kontakta mig. Jag tar fram domen åt dig på noll tid. Inte för att jag tycker det är rätt och riktigt utan för att det helt enkelt är så. Tills något inträffar som ändrar det hela är rättssäkerheten satt ur spel. 
Good Luck!

2 kommentarer:

  1. Gillar du verkligen Claes Borgström ? Tänk på vad han (inte) gjorde
    med/mot Thomas Quick ?

    Många dyra rättsprocesser blev det av det där minsann ...

    SvaraRadera
  2. Ja det gör jag. Har alltid tyckt att han verkar vettig och har civilkurage. Han är dessutom gift med en urtrevlig tjej som är precis så vettig som jag tror han är.
    Jag är inte så säker på det där med TQ som jag tycker är en otäck typ. Jag tror inte att vi har fått hela sanningen. Om jag träffar CB någon gång ska jag fråga.

    SvaraRadera