lördag 1 juli 2017

På förekommen anledning...

Det finns många böcker jag kan tänka mig att skriva, om jag får tid och lust någon gång.

Jag kommer emellertid aldrig att skriva någon bok om Erik Rodenborg, en granne i bloggvärlden som ni hittar här.

Det faller nämligen på sin egen orimlighet.
Jag vet helt enkelt ingenting om honom. Jag vet i synnerhet ingenting om hans barndom. Vad skulle det vara? Det enda jag vet är att Erik är en rättskaffens och mycket kunnig person i flera intressanta specialämnen. Och att vi delar vetskapen om att bortglömda minnen kan väckas till liv och kallas fram på nytt.

Det finns emellertid spånkorkar som sprider rykten om att en avslöjande bok skulle vara på gång från min sida. Allt för att oroa och skada. Jag vet visserligen inte vem av oss som ska skadas men syftet kan inte vara något annat. Hela tanken är galen. Vem i all världen skulle vara intresserad av en sådan bok? Det är det första man måste fråga sig inför ett sådant arbete. Annars kan man lika gärna sparka sig trött. Det här ryktet är följaktligen bara till för att få okritiska läsare att spekulera. Det är inte bara korkat, det är elakt också.

Näthatarna heter kanske JJ och JR och PN och TJ, en bunt grova lögnare allihop. Kanske CF och IC också för den delen. De kan inte annat. De är sådana. Av födsel och ohejdad vana. På sina håll gror ondskan ohejdat. Ser man noga efter så kommer man kanske att upptäcka att de till och har horn.

Så glöm det!
För min del blir det ingen bok om Erik Rodenborg.
Såvida han inte ber mig förstås.
I så fall ska jag fundera på saken...


Förtydligande:
Jag har i en text berättat om vad Erik har skrivit när det gäller ett 20 år gammalt rättsfall som han är väl insatt i. Jag har kallat honom överlevare vilket fått fantasin hos somliga att löpa amok.

Överlevare betyder exakt vad ordet säger, att någon överlevt svårigheter och kommit ut ur det med ovanligt god klokskap och rättskänsla i behåll. Andra skulle kanske kallat en sådan person för maskrosbarn eller asfaltsblomma. Jag valde ordet överlevare för att det är vackert och för att jag genom åren har hört andra säga det om just Erik som ju faktiskt är en mycket klok person. Att läsa in något annat i uttrycket är att läsa skrivelser som Fan läser bibeln.
Det är väl just det som har hänt.

För den som möjligtvis undrar kan jag tillägga, att det är det ovan nämnda rättsfallet - och somligas inblandning i detsamma - som är det intressanta i sammanhanget.
Läs gärna mer om det här och här 

8 kommentarer:

 1. Bra skrivet, delar ditt omdöme om Erik.

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Ja, de är sanslösa det där skitgänget. Bär sig åt som snorungar.
  Där har vi de värsta näthatarna någonsin.

  SvaraRadera
 3. Och så jävla fega.
  De kan inte ens stå för vad de gör.
  Botten!

  SvaraRadera
 4. https://www.youtube.com/watch?v=MxYsi5Y-xOQ

  Apropå barndom ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemskt!
   Sexuella övergrepp borde rendera lagens absolut strängaste straff x 10 plus moms.
   De som begår den sortens brott har förbrukat sin rätt att leva.

   Radera
 5. Det var bra att du klarlägger att du inte känner till något om min barndom. Faktum är ju att jag aldrig någonsin sagt ett ord till dig om min barndom, eller för den delen min släkt. Så var och en som fantiserar om detta utifrån saker som de säger sig fått från dig ljuger medvetet ("falska minnen" kan man nog utesluta!).

  Jag är ganska så säker på att jag vet vilken man som skrivit just det du tar upp här (för en man. är det). Och han inser förstås inte att hans ständiga fantasier på Nyhetsverkets kommentarsfält bara skapar problem för de andra som han lierat sig med.

  Hans främsta motiv tycks vara att medvetet vilja såra de han ogillar personligt. Mycket personligt. Och visst kan jag bli sårad. Men en mycket taktiskt inställd del av mig kan samtidigt finna en bister tillfredställelse i att han genom sina utfall diskrediterar hela det gäng som han är en del av.

  Lägg märke till att han i dessa tramstrådar dessutom är allierad med personer som vill framställa sig som de främsta motståndarna till "näthat".

  Se i övrigt min kommentar här http://kiremaj70.blogspot.se/2017/06/forovarforsvararpsykologi.html

  SvaraRadera
 6. Du vet vem det är som skriver, säger du.
  Jag sätter en tia på TJ som the leading star.
  Vad tror du om det?

  SvaraRadera
 7. Hallå Erik,
  Nej, du har aldrig berättat något om din barndom för mig. Vi har aldrig haft den sortens samtal helt enkelt. Och även om du skulle ha gjort det, så hade det i allsin dar inte varit negativt för dig.

  Det är otroligt töntigt att vilseföra dig och andra om att jag i så fall skulle ha skrivit en bok om det. Den enda bok som i sammanhanget är motiverad att skriva är boken om de riktiga näthatarna, förnekartrollen som inte förstår att de är igenkända.

  Vi kanske ska skriva den tillsammans, du och jag?

  Jag skulle aldrig i livet skulle komma på tanken att försöka friförklara en barnaskändare.
  Jag tror inte ett ögonblick att barn ljuger om sådant. Jag har däremot sett hur förnekarligan tystar de utsatta. Så det där med att 80 % av de dömda gärningsmännen skulle vara oskyldiga tror jag inte ett dugg på. Snarare tvärtom. Så många förespråkare som vi ser i de här trakterna, så behöver vi inte fundera mer på det. De är samma skrot och korn allihop.

  Intressant att du nämner detta med mobbarnas högljudda protester mot "näthat". Det är ju väldigt effektivt och svårt att värja sig emot, då de själva är de värsta hatarna någonsin. Allt de beskyller andra för har de gjort själva. Det är väl det som kallas projicering, antar jag. Nåja, de är avslöjade för länge sedan. Nu ska vi bara sy ihop säcken också.

  SvaraRadera