tisdag 13 juni 2017

Så otroligt fånigt...

Expressen:


Mandelmann vill sluta efter hot om böter


Publicerad 13 jun 2017 kl 10.02

Efter TV4-succén "Mandelmanns gård" väntar paret Mandelmann fler besökare till sin gårdsbutik än någonsin.
Men nu hotas paret med böter av myndigheterna för hur de döper sina produkter - och vill hellre sluta sälja än byta namn.

– Vi vill göra saker med kärlek och hjärta, inte bara produkter, säger Marie Mandelmann till Hänt.se.

Gustav och Marie Mandelmanns succé i TV4 under våren gör att fler besökare än någonsin är nyfikna på att besöka deras gård, och handla i parets gårdsbutik.

Men de som handlar kommer snart ha få produkter att välja mellan. Eftersom paret döper sina varor till saker som "Lyckomarmelad", hotas de nu med böter från myndigheterna. Efter en undersökning som livsmedelsverket gjorde i butiken i höstas framkom att flera av parets hemgjorde produkter är felaktigt döpta - lycka kan inte vara en ingrediens i marmelad, så därför får parets marmelad inte heta så.

– För oss är det viktigt att vara personliga och får vi inte vara det det så får det vara. Vi vill göra saker med kärlek och hjärta, inte bara produkter, säger Marie Mandelmann till Hänt.se.

Marie Mandelmann: 
Vi slutar hellre sälja marmelad än byter namn

Paret vill inte vika sig för hoten om böter och byta namn - utan väljer hellre att sluta sälja varorna överhuvudtaget.

Marie Mandelmann menar att de hårda reglerna slår tillbaka mot lokalsamhället, då färre kan jobba på deras gård om de inte säljer "Lyckomarmelad".

– Det blir väl så att vi får sluta med marmelader och så får vi dra in en tjänst här. Så det slår ju tillbaka. Det blir mindre skattepengar in till kommunen, säger Marie Mandelmann til Hänt.se.

Se också:
Mandelmanns hotas av böter som du hittar här.
Paret Mandelmann slår tillbaka mot kritiken som du hittar här.

1 kommentar:

  1. Det bör nog påpekas att inlägget inte är en dold uppmaning till Verutschkow att koka marmelad.

    SvaraRadera