tisdag 13 juni 2017

Av vilken anledning ska just pedofiler skyddas och slippa stå för sina illdåd?

Expressen

Pedofilmisstänkt höll sig undan – går fri

Publicerad 12 jun 2017 kl 05.34


Polisen vädjade om hjälp och tips för att kunna gripa en pedofilmisstänkt idrottstränare, men tiden rann ut vid midnatt – och fallet preskriberades.
Men det var en kamp mot klockan.
I sista stund, före tolvslaget, kom det in ny högintressant information.


– Vi genomförde ett par husrannsakningar i Stockholm under söndagskvällen, säger Jari Kalliorinne, stationsbefäl vid Södertörnspolisen, till Expressen.

Sexbrottsåtalet mot mannen preskriberades vid midnatt mellan söndagen och måndagen – och polisen förde en intensiv kamp mot klockan. I sista stund, några timmar före midnatt, kom det in ny, mer exakt information, om var mannen kunde hålla sig gömd. De enheter som arbetade aktivt med fallet kommenderades då till adresser i centrala Stockholm.

– Vi har haft flera som aktivt har letat fram till midnatt, säger Jari Kalliorinne. Vi genomförde till och med ett par husrannsakningar.
I vilka områden?
– Det var i centrala Stockholm.
...

Flickan i kris – har tappat tron på rättsväsendet

Målsägandebiträdet, advokat Susanna Cleve, berättade under söndagen att hennes klient upplever en kris. Hon menar att flickan inte kan få upprättelse så länge polisen går bet med att gripa mannen:

– Hon ångrar att hon gjorde en polisanmälan. Hon har tappat allt förtroende för rättssystemet, säger Susanna Cleve till TT.
Advokaten har sedan berättat att mannen, som inte längre riskerar fängelsestraff och skadestånd, kan söka nya lärarjobb.
– Att han redan till hösten kan söka jobb på skolor skrämmer mig, har en en nära vän till flickan tidigare sagt.

Läst hela artikeln här. 

Läs också:


Gärningsmannen klarar sig alltså genom att helt enkelt hålla sig undan. Det är för jävligt, milt sagt. Detta måste ändras.

Man hänger ut misstänkta bedragare och misstänkta terrorister i parti och minut. Men när misstänkta pedofiler håller sig undan rättvisan ska det hyschas värre och Patrik Sjöberg ses som en säkerhetsrisk i intervjuer. Han verkar vara den ende i sammanhanget som visar upp någon slags civilkurage när samhället sviker den drabbade värnlösa flickan.

Tag bort möjligheten till preskription för sexuella övergrepp. Den som har förgripit sig på en människa ska för alltid vara jagad. Det finns inga som helst ursäkter för den sortens brott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar