måndag 18 mars 2024

Vilken tröst för...

 alla som inte har hus i Spanien med egen pool...


Förbjudet att fylla privata pooler i Andalusien
under sommaren

Hotell, campingplatser, idrottsanläggningar, offentliga bassänger, turistlägenheter, så kallade ”las viviendas turísticas, samt pooler för terapeutisk användning kommer dock att kunna fyllas som vanligt.
Enbart Málagaprovinsen hade 2022 hela 77.330 pooler utomhus och 513 inomhuspooler.

Efter en del turer fram och tillbaka har ett nytt beslut kommit gällande påfyllnad av pooler från kommittén mot torkan. De har bestämt att det förbud som infördes 2021 mot påfyllnad av privata pooler, både de som ägs av individer eller är gemensamma i ett flerbostadshus, kommer att kvarstå, skriver Diario Sur.

Däremot har det fastställts att reglerna blir mer flexibla inom offentliga områden. Dessa är hotell, hälsa, utbildning, idrottsutövande, registrerade turistboenden och offentliga pooler. Dessutom kommer saltvattenbassänger som har godkända anläggningar vara tillåtna att fylla.

Om två veckor är ett möte planerat där kommissionen för vattenrestriktionerna ska utvärdera om det är möjligt att dra ner på de besparingsåtgärder som införts för att motverka den rådande torkan.

De vill förtydliga att man genom det fjärde torkadekretet vill erbjuda “maximal normalitet” under den rådande torkan. För att möjliggöra detta har lösningar som ska kunna tillhandahålla en viss balans under den svåra situationen tagits fram. Som en del i denna normalitet ingår alltså att offentliga bassänger, de som finns på idrottsanläggningar och i hälsocenter samt registrerade turistboenden kommer att kunna fyllas med vatten under sommaren.

Generalsekreteraren för vatten vid det andalusiska ministeriet för jordbruk, fiske, vatten och landsbygdsutveckling, Ramiro Angulo, tackar alla som drabbats av de rådande restriktionerna för sina insatser och sitt tålamod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar