torsdag 3 september 2020

Sanningen om Papparättsrörelsen...

Jag vill göra eventuella läsare uppmärksammade på bloggen "Sanningen om Papparättsrörelsen" som är en av de mest kloka och sanningsenliga bloggar som finns på nätet. Läs gärna hela bloggen men åtminstone det senaste inlägget med rubriken "Blir det någonsin verkstad?", en något märklig rubrik kan tyckas men innehållet är top notch, dvs förstklassiskt.
"Ja, nu skrivs återigen artiklar, görs radioprogram och uppgivna misshandlade, dödshotade och jagade kvinnor larmar om hur det ser ut och bara blir värre när det gäller orättsväsendets framfart i kvinnors och barns liv.
Men vi kvinnor som har varit med några decennier vet ju, att det händer aldrig att våldsamma pappor ställs till svars för sina handlingar så att kvinnor och barn äntligen kan få lugn och ro.
Fäders rätt till ansvarslöshet och våld mot de sina är grundmurad och det finns ingen gräns för hur mycket landets rättsinstanser stöder dem.
Mäns våld får kosta samhället hur mycket som helst. Det är som med alkoholen och dess skadeverkningar. Den får också kosta hur mycket som helst."
Och
"I Sverige har kvinnan lika lite rättigheter som i de så kallade hederskulturer som man förfasar sig över. För om man inte får skydda sitt eget och sina barns liv, och inte heller får samhällets hjälp, då har man inga rättigheter. Så Sverige är i själva verket just en sådan patriarkal kultur, utan att erkänna det. Det är därför det ser ut som det gör. Hopplöst.
Vilket inte minst visas av SVT:s senaste miniserie i genren pappahyllning, ”Att rädda ett barn”, där Münchhausen by proxy-tema har valts som den mest angelägna aspekten att belysa när frågan om vårdnadstvister äntligen tas upp på bästa sändningstid.
Hur många kvinnor har fått sätta livet till på grund av att domstolarna tillämpar PAS "
För att bara nämna något.
Missa inte bloggen "Sanningen om Papparättsrörelsen".
Du hittar den här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar