onsdag 9 januari 2019

Låt inte honom "ta hand" om skattebetalarnas pengar!

Missa inte detta!

Tidningen Para§raf

Ulf Kristersson


Ännu fler lik i lasten för Ulf Kristersson



2018-11-13
I morgon tar riksdagens ledamöter ställning till om Ulf Kristersson ska bli Sveriges statsminister. Låt oss för en stund lämna det partipolitiska spelet som är milt uttryckt tröttande – och istället fråga oss om Ulf Kristersson kan vara den statsman som representerar Sverige oavsett vilka partier han kan tänkas få med sig?
   Jag har aldrig röstat på Moderaterna men kan ändå tillstå att Fredrik Reinfeldt var en sådan statsman. Men Ulf Kristersson är inte det. Hans vuxna liv kantas av mygel och misslyckanden.
   Det har påståtts att Ulf Kristersson aldrig haft ett ”riktigt jobb”, utan hela sitt liv varit något av en politisk broiler. Det är inte sant. Han har haft andra jobb. Låt oss titta närmare på hur det gick:

Missa inte Kristerssons meriter i Dick Sundevalls krönika som du hittar här.
Så här slutar den:

När moderaten Beatrice Ask var justitieminister 2013 fick hon en fråga i riksdagen om det inte egentligen var olagligt att agera som Kristersson och hans kollegor hade gjort med den där så kallade avknoppningen.

Justitieministern svarade:
– Det är inte olagligt att vara korkad eller att göra dåliga affärer eller att ha dåligt omdöme.

Det har naturligtvis Beatrice Ask helt rätt i. Men frågan är hur lämpligt det kan vara att ha en sådan person som Ulf Kristersson som statsminister? Som därmed skulle leda en regering som ska hålla ordning och reda på de hundratals miljoner kronor som vi medborgare betalar in i skatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar