måndag 19 november 2018

Våra gosegrisar...


Grädde och Lakrits står det på deras hälsokort. Så hette de när de kom.
Just nu lutar det åt Oliver/Tusse och Sotis. Men ibland säger vi Gulan och Svarten också. 
Vi får se var vi landar och vad katterna lystrar till. De får själva bestämma.

Och här är historien:

Solgläntans Kattpensionat känner sig bekymrad .
5 november kl. 13:01 · 


Höstmörkret och kylan kommer, mysig för oss som bor inne, livsfarligt för hemlösa kattungar! 😿💔
Vi fick ett samtal förra veckan angående en kull kattungar som far illa i kylan. Det var tydligt att de var hemlösa och hade matats lite av rädsla för att de skulle svälta ihjäl av ett godhjärtat par.

När vi kom ut ser vi en kattfamilj på ca 9 katter med både små ungar på bara några veckor samt fyra unga vuxna katter som kämpade för att kunna ge skydd och mat åt de små. Nu när det har blivit minusgrader vissa nätter och katterna levde utan skydd ute i skogen förstod vi hur bråttom det var att få in dem i värmen.

Vi lämnade fällor och åkte dag och kväll i princip hela helgen för att kunna fånga in de små liven, tack och lov har nu alla fångats in förutom en sista vuxen katt som vi väntar på snart ska gå i fällan.

Även om katterna är mycket rädda och alla ungar har fötts ute så var hungern så stor hos hela familjen att alla gick i fällorna. Det säger mycket om hur tufft de har haft det, vi som har skygga katter vet ju att de ofta inte är så lättmutade.

Nu sitter vi med en hel familj som akut behöver få vård. De vuxna behöver kastreras, vaccineras, avmaskas samt id märkas. Samtliga behöver vaccinationer och id märkning, några av dem kräver mer omfattande veterinärvård och minst en av dem en tandoperation.

Katterna är mycket rädda – de har inte haft närkontakt med människor på år, förutom genom matning på marken. Men trots att de är skygga så är det nästan som att de är så desperata att de vågar ge oss en chans ändå, allt för att få lite mat och värme.

Vi vill så gärna kunna säkra dessa små bebisars framtid, kunna ge dem nya hem och veta att vi har stoppat vad som kunnat bli en hel koloni av hemlösa katter inom något år.

Vill du hjälpa oss med ett bidrag till Märsta katterna? Vi har veterinär som kommer in idag för att ge vård och börja deras behandlings resa.

Vi behöver även namnförslag till kattungarna, två små hanar och tre små honor. Gärna namn som hör ihop. Tack kära ni för allt. Vi håller er uppdaterade!

Solgläntans swish: 123 030 48 16 (Vallentuna kattcenter) Bankgiro 182-0992

Märk swishen med ”märsta katterna” så går det oavkortat till kattungarnas vård.



Solgläntans Kattpensionat
6 november kl. 09:57 ·

Uppdatering märstakatterna!


Igår kom vår underbara veterinär Moa ut och gick igenom alla katterna samt vaccinerade och avmaskade de små.

De vuxen katterna blev kastrerade och en av dem har en avslagen tand som vi nu har bonat tid för att ta bort.

Även om alla är magra och rädda så har de räddats i tid och kommer nu få all den vård och kärlek de behöver, om några veckor även nya hem 😍

Precis innan vi skulle stänga kom det in ännu en kattunge! Den var mindre än de andra och mycket hungrig. Nu nappas han upp av en i personalen och ska sedan få återförenas med resten av kattfamiljen ❤️😻

Nu behöver vi bara samla in mer pengar och hitta fina jourhem/permanenta hem till dessa små krakar. De vuxna ska flytta tillbaka till anmälaren som ska ta över vårdnaden för dem på en plats de känner sig trygga. Vi är så glada och tacksamma för att vi fick in dem i tid!

Swish till denna kullen: 123 030 48 16
Märk med ”Märsta katterna”




När man adopterar en katt hos Solgläntans katthem måste man skriva på ett kontrakt om hur de ska skötas framöver. Man förbinder sig exempelvis att kastrera dem vid lämplig ålder. Katthemmet ser till att alla katter är besiktigade, avmaskade, chippade och försäkrade. Man måste också komma på besök i förväg för att bekanta sig med utvald katt och bli godkänd. Lena Engen och hennes personal på Solgläntan gör ett enastående jobb för våra allra minsta. Respekt!

Solgläntan, Vallentuna Kattcenter AB
Solgläntan på Facebook


2 kommentarer:

  1. http://www.metrolyrics.com/future-legend-lyrics-david-bowie.html
    "Fleas the size of rats sucked on rats the size of cats"

    Jag och mina associationer.Men David Bowies LP från 1974, Diamond
    DOGS inleds av en dyster framtidsvision vari vissa djurarter ingår ...

    https://www.youtube.com/watch?v=qC_PPEsTsBw

    SvaraRadera
  2. Tur att gosegrisarna inte kan engelska...

    SvaraRadera