onsdag 10 oktober 2018

Hasse i hönsgården...

Tack Hasse!


3 kommentarer:

  1. Konstigast är väl att det minsta blocket (143-144) har fått för sig att de har en statsminister. Kan de inte ens räkna röster så kan de väl inte räkna något annat heller.
    Och sport vete gudarna om det är så kul. Själv har jag valt bort alla sportkanaler.
    Vad gäller Gunilla Persson så kan hon polisanmäla så mycket hon vill. Förtalsbrott faller sällan eller aldrig under allmänt åtal. Det är civilrättsligt så hon får allt stämma honom själv bäst hon gitter. Det brukar kosta en halv miljon och mer därtill för den som förlorar och det lär hon väl göra. Det där med försäkringskassan är ju i alla fall sant.

    SvaraRadera
  2. Nu är väl den stora frågan om en gammal och trött statsminister med gamla idéer är bättre för landet än en ny och pigg statsminister med nya idéer. Det är väl det som ska räknas kan jag tro!

    SvaraRadera
  3. Jag gissar att du med gammal och trött menar Stefan Löfvén. Tänk så olika vi kan tycka. Jag finner honom trygg, stabil och den ende som är trovärdig.

    Vidare gissar jag att du med ny och pigg tänker på Ulf Kristersson. Tänk så fel man kan ha. Han är sannerligen inte ny även om han åtminstone vid tanken på egen makt ger ett närmast uppsluppet intryck. Det är emellertid fel. Detta är Ulf Kristersson:

    Ulf Kristersson
    Ålder: 53 år.

    Position: Riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson för M.

    Bakgrund: Civilekonom. Blev invald i riksdagen 1994. Har även gjort avstickare till privata sektorn och varit finanskommunalråd i Strängnäs och socialborgarråd i Stockholm. 2010–2014 var han socialförsäkringsminister.

    Anklagats för mutbrott

    Under tiden som socialborgarråd i Stockholms stad kom det fram att Ulf Kristersson 2008 hyrt en fyrarumslägenhet avsedd för svårt sjuka och hemlösa. Lägenheten förvaltades av Ersta Diakonisällskap och hans arbetsgivare Stockholms stad köpte även tjänster av sällskapet för flera miljoner. En förundersökning om mutbrott inleddes, men åklagaren lade ner målet.

    Mål: Bekämpa välfärdsstaten

    Många av kontroverserna kring Ulf Kristersson har också rört hans motstånd till det svenska välfärdssamhället. I början av 1990-talet, då Ulf Kristersson valdes in i riksdagen, förklarade han att han ser det som sitt uppdrag att ”bekämpa och avveckla välfärdsstaten”.

    Rundade bostadskön

    2010, då Ulf Kristersson utnämndes till socialförsäkringsminister, hade han flyttat från lägenheten i Ersta men istället flyttat in i hustruns lägenhet på Kungsholmstorg. Problemet var bara att paret inte fått lägenheten via bostadskön – utan genom vänskapen med fastighetsbolaget Einar Mattssons vd Stefan Ränk. Det var det fastighetsbolag som Ulf Kristersson sålt 1 200 av stadens allmännyttiga lägenheter till, och paret fick dessutom bo kvar trots att de varit folkbokförda på andra adresser.

    Facket = apartheid

    1994 släpptes boken ”Non-working Generation” där han jämförde han det svenska välfärdssamhället och fackets inflytande med Sydafrikas apartheidsystem. I boken stod att ”liknelsen är bra för att tydliggöra det faktum att det handlar om diskriminering”.

    ”Håll dig frisk – jobba längre”

    2010–2014, då Ulf Kristersson hade rollen som Sveriges socialförsäkringsminister, fullföljdes den hårda linjen med en rad utspel. 2013 meddelade han bland annat den som är anställd har ett eget ansvar att hålla sig i trim och därmed kunna jobba längre.

    Köpte svart städhjälp

    Ulf Kristersson har också erkänt att han under större delen av 2001 anlitat svart städhjälp. Det var i samband med att han lämnade riksdagen för att istället jobba för det börsnoterade företaget Connecta som han ska ha köpt städhjälpen för omkring 70–80 kronor i timmen.

    ”Sjukskrivna borde gå till jobbet”

    Samma år visade sjuktalen på en ökad psykisk ohälsa, och Ulf Kristersson drämde till med ytterligare ett kontroversiellt uttalande – nämligen att den psykiskt sjuke bör gå till jobbet i stället för att ligga sysslolös hemma.

    Källa: Etc-tidningen (etc.se) som är en av nätets få erkänt seriösa publikationer.

    Jag vet inte om jag tycker att den lille mannen känns särskilt seriös alls. Han är i varje fall inte i min smak. Jag kan däremot tänka mig - med tanke på den politiska situationen - att de båda skulle kunna gå ihop. Så särskilt olika varandra är de ju trots allt inte även om Kristersson ensam verkar ha en viss förkärlek för mygel. Och kan de inte komma överens om vem som ska vara statsminister - frågar du mig så talar 143-144 sitt tydliga språk - så kan de väl i allsin dar vara statsminitrar (språkrör) båda två. Huvudsaken är att vi får ordning på läget. I Stockholm har ni väl verkligen fått en röra...?

    SvaraRadera