måndag 3 september 2018

Vad som helst men INTE SD!!!

Det är väl jävligt märkligt att karlar ska envisas
med att lägga sig i det som rör kvinnors kroppar!
Det ska de vara vänliga att låta bli. 
Det är INTE deras sak. 
Rösta INTE på förrädarna!
UTVISNING SD!

Från Facebook (min rödfärgning/ma):

Marcus Oscarsson
BARNMORSKA UPPRÖRD PÅ JIMMIE (SD) I ABORTFRÅGAN
– BARNMORSKEFÖRBUNDET & (S) INLEDER PROTEST MOT SD


Jimmie (SD) pressades av barnmorskan Sofia Heimer från Katrineholm i radioprogrammet Karlavagnen igår kväll.

– Den svenska kvinnan bör få bestämma över sin kropp ända fram till vecka 17 + 6 [dagar]. Ska ni ge mer pengar till rättsliga rådet som ska sitta och titta på kvinnor som har ett foster i vecka 13 som är livsodugligt. Som de ska ange skälen till varför hon vill göra abort, tex att hon blivit våldtagen. Det känns ju anskrämligt. Ett foster är livsodugligt fram till vecka 21 + 6 [dagar] idag, sa barnmorskan till SD-ledaren i direktsändning.

– Jag träffar de här kvinnorna varje dag i mitt jobb. Och att de ska behöva berätta för nån varför de vill göra abort på ett livsodugligt foster känns makabert. Det är inte humant alls, sa barnmorskan.


– Det är inte säkert att fostret är livsodugligt, svarade Jimmie.

– Foster är livsoduligt i vecka 12. Så påläst är du väl ändå att du vet att det inte kan leva i vecka 12. Det kan inte leva i vecka 18 heller. Man har räddat någon i vecka 21+6 i Storbritannien, svarade barnmorskan.


– Jag har respekt för din uppfattning och din kunskap men det förändrar inte min inställning, svarade Jimmie.

– Detta kan leda till en massa illegala aborter, sa barnmorskan.

– Vet du Jimmie, det förslag du nämner nu kommer kosta massor av pengar, och kommer kosta massor av tårar och lidande för de här kvinnorna, sa barnmorskan.


– Det är mycket möjligt att det är så. Jag kan inte säga emot dig. Men det är i grunden en etisk diskussion om när livet börjar, svarade Jimmie.

Abortfrågan var även i centrum när utrikesminister Margot Wallström idag höll pressträff på Barnmorskeförbundet som startat en protest mot SD kring abortfrågan via uppropet #minkroppmittval.

– Vi tänker bekämpa alla former av hot mot kvinnors rättigheter, oavsett om dessa kommer från politiska och religiösa extremister, säger Wallström som betonade att kvinnors rättigheter är hotade av SD:s kvinnofientliga politik.

FAKTA
I Sverige har kvinnor helt fri rätt att göra abort fram till och med graviditetsvecka 18 utan att behöva berätta för någon varför du gör det. Därefter krävs en särskild prövning av Socialstyrelsens rättsliga råd. SD vill flytta gränsen från vecka 18 till 12.

ANALYS
För första gången i mannaminne är nu abortfrågan en het potatis i en svensk valrörelse, som i ett amerikanskt val. Fast i Sverige. S har inlett en massiv kampanj mot SD i frågan och får nu även stöd av Barnmorskeförbundet. Frågan är sannolikt omöjlig att vinna för den sida som vill minska dagens aborträttigheter och den riskerar nu att bli ett uppenbart problem för SD i slutspurten

2 kommentarer:

  1. Vecka 12 gäller för dom flesta EU-länderna. Vid vecka 18 kan man tydligare se eventuella missbildningar. Jag tror att det är där skon klämmer. Genom min karriär som häradsbetäckare har jag observerat att många kvinnor använder abort som ett preventivmedel.

    SvaraRadera
  2. Du talar som du har förstånd till Jimmy. Den kvinna är inte född som använder abort som preventivmedel. Så lattjo lajbans är det inte att göra abort. Lägg dig inte i sånt du inte begriper.

    SvaraRadera