måndag 9 juli 2018

Låt er inte förledas av SD...

Så motarbetar SD kvinnors rättigheter
...
Rötterna i nazismen

En röst på SD är inte bara en röst på ett rasistiskt parti med rötterna i nazismen, det är också en röst på ett parti som aktivt motarbetar kvinnors och hbtqi-personers rättigheter.

Runt om i världen och Europa ser vi ett växande motstånd mot kvinnors, flickors och ungdomars tillgång till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, i synnerhet rätten till abort. SD är en del av detta motstånd. De går som enda riksdagsparti till val på att sänka gränsen för abort till 12 veckor. Det är en kraftig begränsning som skulle innebära att många ofrivilligt gravida tvingas fullfölja en oönskad graviditet.

Vägra abortvård

SD driver dessutom, utan stöd från berörda professionella och fackliga organisationer, att barnmorskor ska få rätt att vägra medverka vid abortvård, vilket de redan har lagt förslag om i Stockholms läns landsting. Detta skulle begränsa tillgängligheten och leda till att ofrivilligt gravida inte får den vård de har rätt till.

För oss är det självklart att kvinnors rätt till sin kropp och till en god vård i stället måste stå i centrum. Abort är en naturlig del av hälso- och sjukvården och ska vara lika självklart att utföra för berörda medarbetare i vården som annan sjukvård.

Läs hela artikeln här.


SD borde oroa varje tänkande människa
...

Ted Ekeroth (ordförande för Sverigedemokraterna i Lund) sa häromdagen något mycket typiskt slående för representanter för den nya färgen på vår politiska karta. Han gjorde det på Twitter och det handlade om Sveriges polischefer. Märk ordvalet och den bakomliggande kulissen:

"Dagens polischefer ska bort när vi tar makten. Varenda en ska väck och ersättas med riktiga poliser." Han fortsätter: "Tro mig. När vi tar makten ska vi visa hur enkelt det är att ersätta oduglingar." Tidigare har hans bror och trosfrände, Kent Ekeroth (riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson i Sverigedemokraterna), sagt att de "i sinom tid" tänker "stoppa media."
Det finns många liknande exempel.
...

Det första jag reagerar på är uttrycket "när vi tar makten". Nu är det ju ingenting man "tar", utan något man får att förvalta av väljarna. Dessutom handlar det inte om Makt, utan om att på bästa sätt styra skutan Sverige, oftast i samråd med andra.

Det andas fascism i orden att dagens polischefer ska ersättas med "riktiga poliser." Vad är en "riktig polis"? Är det sådana som är tillräckligt hårdföra och går regeringens ärenden?

Nu har vi ju en lagstiftning att ta hänsyn till i det här landet. Den måste först sättas åt sidan om SD "enkelt" ska "ersätta oduglingar".

Eftersom medierna också ska "stoppas", får vi förmoda att i Sverigedemokraternas hybrisvärld kommer det mer att råda ett tillstånd av statskupp än seger i ett demokratiskt val.

Detta borde oroa varje tänkande människa. Särskilt de som inte ser fascism som ett styre de vill leva under.

Bit för bit kryper detaljer fram - detaljer som är djupt oroväckande.
Läs hela artikeln här.

16 kommentarer:

  1. En rätt rolig person med initialerna SD dog alldeles nyss. Och förra
    veckan var hen i Almedalen, bildligt talat ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om det kommer in tillräckligt många önskemål kan jag tänka mig att utveckla ovanstående. Annars är det lätt lustfyllt att vara smått
      obegriplig ...

      Radera
    2. Jag hänger inte riktigt med här men du har säkert rätt.

      Radera
    3. Om du hsde sett Jimmies tal i Almedalen ...

      Han var rolig. Och självsäker.

      http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/talmanus-foer-jimmie-aakessons-tal-i-almedalen-2018-2575478

      "Jag hörde hur Ebba Busch Thor igår erbjöd oss ”en smulbit”…

      Alltså, inte ens en smula, utan en bit av en smula…

      Då kom jag osökt att tänka på Balladen om den kaxiga myran.

      Ni vet myran som överskattade sin egen storlek och sin egen förmåga och gick ett sorgligt öde till mötes i en brottningsmatch med ett tuggummi…"

      Den där låten framfördes alltså för länge sedan av f d herr Jejja
      Sundström, alltså den nyligen avlidne Stefan Demert ...

      Börjar det klarna för dig ? Långsamt, kanske, men ändå ...

      Radera
  2. Skrämmande att så många tycks gå på vad dessa varelser står för.Tänker på ett österländskt ordspråk "Bland dårar sitter de vise trångt"

    SvaraRadera
  3. Så dåligt pålästa man kan vara.

    Om det är ett parti man skall vara djupt orolig över så är det väl Sossarna?
    Flera lagförslag för att begränsa tryckfriheten (utlandsspioneri tex.), organiserat om SÄPO direkt underställd regeringen gjorde man redan i januari 2015 precis som andra diktaturer, Löfvén har deklarerat att han kommer att vägra avgå även vid en valförlust, lagändring har genomförts som ger polisen rätt att kalla in armén vid behov (Ådalen är numera bortglömd), införandet av allmän värnplikt för att ha dumma 18-åringar att kalla in i stället för yrkesmilitärer som kan tänka själva.
    Bara stöveltrampet som saknas med andra ord!

    Med ditt resonemang är alla norrmän och finnar nazister eftersom de redan har 12 veckor som abortgräns???
    94% gör abort innan V.12 så det är egentligen en icke-fråga, man kan i dag rädda ett barn från V.22 så abort i V.18 ger ingen större marginal till mord!

    Så har vi polisen, polisledningen har faktiskt besatts med oduglingar utan polisiär erfarenhet, från fd. Polischefen Dan Eliasson som kom från Försäkringskassan/Migrationsverket till Annika Stenberg från Skatteverket.
    Dan Eliassons armband, mörkande av sexattacker på We are Sthlm.
    Annika Stenberg rekryterar toppchefer från Skatteverket och Lantmäteriet, alla utan polisiär erfarenhet men som fick de högsta tjänsterna inom polisväsendet.
    Vilka poliser vill ledas av chefer utan någon form av förståelse för arbetet de utför?
    De vågar i dag knappt använda sina tjänstevapen ens när de hotas till livet på grund av repressalier och uthängning i pressen, det är illa även för medborgaren som inte kan räkna med det skydd som man kan förväntas.

    SD är redan det klart största partiet enligt Yougov och Sentio (26-28&), de som träffat närmast i tidigare val.
    Lägg sedan till alla dem som inte vågar berätta om sitt stöd till SD (upp till 25% brukar avstå från att berätta om sin partitillhörighet), flertalet av dessa är SD-anhängare.
    Många kommer att ansluta vid valet så SD kommer inte att få under 30%.

    Ni får nog lägga era fördomar åt sidan och åtminstone gå igenom SD´s valmanifest som så många andra svenskar gjort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej du okände,
      Du törs alltså inte stå för dina åsikter. Synd. Annars hade vi ju kunnat debattera.
      Jag ska bara kommentera en sak nämnligen aborträtten.
      Jimmy Åkesson sa i tv att det inte är någon stor fråga. Du tycker att det är en icke-fråga. Och jag ska rätta er båda. Det är en mycket stor fråga. Tullar man på den så har man gjort bort sig och ska förpassas ut ur maktens boningar och så långt bort som möjligt. Så är det bara. Förstår man inte det så kan man inte historien och är verkligen inte påläst.

      Radera
    2. Marcus Oscarssons analys:

      ANALYS
      I Sverige har man sedan 1974 som gravid rätt att göra abort fram till och med 18 veckor in i graviditeten. SD vill sänka gränsen ned till 12 veckor. Därefter anser SD att det ska krävas medicinska eller andra tungt vägande skäl samt tillstånd av Socialstyrelsen.

      Det behövs ingen opinionsmätning för att slå fast att stödet för en kraftig begränsning av aborträtten är mycket litet i Sverige. KD brukar få kritik i abortfrågan men KD anser idag att lagen om 18 veckor ska finnas kvar. SD är därmed ensamma om att vilja minska till 12 veckor. Det är en förlorarfråga för partiet..

      Radera
  4. Rätt intressant artikel i dagens DN av Kristina Lindquist ...

    https://www.dn.se/kultur-noje/kristina-lindquist-jimmie-akesson-har-ratt-abortfragan-ar-inte-viktig-for-sd/

    Betalvägg men du kanske kan dyka ner i någon pappersinsamling ...

    SvaraRadera
  5. Jag behöver inte läsa detta Verutschkow. Damen i fråga har FEL.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du tror väl inte att hon är för SD ? Det handlar om att analysera
      och förstå motiven samt deras taktik. Har också funderat en del
      över argumenten på "prolife"sidan ...

      Om det inte vore så jobbigt skulle jag citera en del av det skrivna
      för dig ...

      Radera
    2. Det förstår jag bara alltför väl. Att det är jobbigt alltså. Så då lämnar vi väl ämnet då. Här finns ingen pappersinsamling...

      Radera
    3. Återstår bara Agnes Lidbecks (väldigt mycket prisbelönad senaste åren)
      och hennes ganska färska, smått självutlämnande lilla stycke ...

      https://www.dn.se/kultur-noje/agnes-lidbeck-om-en-abort-vet-att-tolv-veckor-ar-ingenting-eller-allt/

      Också betalvägg ...

      Radera
  6. https://www.dn.se/ledare/signerat/per-svensson-dagen-da-jimmie-akesson-blir-statsminister/

    Ledarna finns ännu inte bakom betalvägg. Säkert ingen slump ...

    "Jimmie Åkesson förlägger gärna sin utopi till det förflutna. Inför valet har han släppt en liten programskrift med titeln ”Det moderna folkhemmet. En Sverigevänlig vision”. Per Albin Hansson skrivs postumt in i Åkessons parti."

    "Man skulle också kunna formulera partiets mål på ett annat sätt: att göra Sverige svenskt igen. Maja Hagerman har i en färsk kolumn på DN:s ledarsida (13/7) pekat på Sverigedemokraternas besatthet av att definiera och patrullera gränserna för den svenska ”nationen”, skilja svenskarna från agnarna."

    "De fyra Lundastudenter som skapade dagens SD – Jimmie Åkesson, Richard Jomshof, Mattias Karlsson och Björn Söder – gjorde det inte för att korta vårdköer eller få tågen att gå i tid. Stoppa asylinvandringen? Inte ens det är målet, bara ett medel."

    "Det är förverkligandet av denna fantasi om ett samhälle byggt på en homogen ”nationell” identitet som är SD-ideologernas mål: ett samhälle där det i grunden bara finns ett subjekt, ”nationen”."

    "Som Kristina Lindquist framhöll i en klargörande krönika på DN:s kultursida (12/7) är exempelvis abortfrågan inte på riktigt viktig för ett parti som SD. Och varför inte? Lindquist besvarar frågan så här: ” … nästan alla frågor är oviktiga för ett parti som är beredda att kompromissa med allt för att främja sitt enda överordnade mål: att bevara Sverige svenskt.”"

    SvaraRadera
  7. Ja, han sa ju det i Opinion Live, Åkesson. Abortfrågan är inte viktig för SD.
    Då har man helt enkelt inte förstått någonting.

    SvaraRadera