lördag 7 juli 2018

Behandlingen av de orättfärdigt uthängda är riktigt jäkla rutten!

Behandlingen i media av Martin Timell, Fredrik Virtanen och ett antal andra för påstådda brott icke dömda personer var rent ut sagt för jävlig!

Nu - när flera av dem har förlorat såväl sin försörjning som sitt social anseende - visar det sig att ingen av dem kommer att dömas heller. I det skedet säger Åsa Lindeborg till Fredrik Virtanen att inget mediehus kommer att anställa honom efter detta. 
Det gör saken än jävligare!

Såväl Martin Timell som Fredrik Virtanen, Lotta Bromé och andra drabbade ska ha såväl feta skadestånd som fullgoda ursäkter och sina jobb tillbaka. Det är verkligen inte mer än rätt!

Tidningen Journalisten: 


Aftonbladets förre medarbetare Fredrik Virtanen, Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg, medierådgivaren Jeanette Fors-Andréen och Tredje statsmaktens Lars Truedson diskuterade pressetik.
Ingen utgivare på plats under Virtanenseminarium

5 JULI, 2018

Ingen utgivare, ansvarig för namnpubliceringar i samband med Metoo-kampanjen, var på plats när tidningen Resumé bjöd in till pressetikseminariet ”När medier granskar medier – gäller samma premisser?” i Almedalen. Trots att de var inbjudna. /
...

Inte så konstigt, tyckte Lars Truedson, VD för produktionsbolaget Tredje statsmakten, som bland annat ligger bakom radioprogrammet Medierna i P1.
– De kommenterar bara pågående publiceringar när de har något att vinna på det.
– En annan sak som helt strider mot pressetisk praxis är när ansvariga mediechefer går ut och argumenterar efter fällningarna i Pressens opinionsnämnd, sade Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg.

Även Aftonbladets tidigare medarbetare Fredrik Virtanen var kritisk till att ingen av de ansvariga mediechefer som publicerat hans namn i samband med anklagelser om våldtäkt ställde upp i debatten och att han inte har fått någon ursäkt från dem som fällts i Pressens opinionsnämnd för publiceringarna.
– Ingen vill ta ansvar i dag, sade han. De bara blundar och går vidare.

...

Men Åsa Linderborg tyckte att Fredrik Virtanen fick upprättelse genom Uppdrag gransknings program.
– Men det hjälper ju inte för inget mediehus kommer att anställa dig, sade hon till honom.
...

Vi glömde bort att Metoo var en viktig samhällsrörelse och klarade inte att hålla huvudet kallt.
– Jag har varit kritisk ända från början, menade Jeanette Fors-Andrée. Journalister ska inte fälla domar. Och det är anmärkningsvärt att mediehusen fortfarande försvarar publiceringar som fällts i Pressens opinionsnämnd. De har tappat greppet om sin egen roll, medierna ska inte vara åklagare och domare.
...

Lars Truedson tyckte att det kändes både jobbigt och sorgligt.
– Man kan fråga sig om de positiva med Metoo hade kunnat åstadkommas utan att slänga bland andra Fredrik Virtanen under bussen?
...
Lars Truedson var bekymrad över den blandning av anklagelser som florerade i medierna.
– Det var allt från att någon varit otrevlig på jobbet till anklagelser om sexuella trakasserier och våldtäkt. Visst kan vi använda oss av anonyma källor, men man måste lägga ribban högt. Här blev det jädra luddigt. Det är farligt när det också läcker in i traditionella medier.

Läs hela artikeln här.

Och se Uppdrag Granskning om Fredrik Virtanen här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar