söndag 3 september 2017

Per Grankvist: Feminist eller idiot. De enda val du har...

I dag är det på dagen 36 år sedan FN:s kvinnokonvention trädde i kraft. Den betyder att män och kvinnor är lika mycket värda, har samma rättigheter och samma skyldigheter. Kvinnor får alltså inte på något enda vis diskrimineras. 
Detta gjorde Nyhetsmorgon i TV4 i morse ett inslag om som du hittar här. 

Per Grankvist
En man att respektera!

Mänskliga rättigheter-konventionen från 1948 omfattade egentligen bara manliga rättigheter varför kvinnorna - hälften av världens befolkning drygt 30 år senare också skulle få sitt. 

Konventionen infördes alltså 1981. Den som exempelvis fyllt 60 år var bara 24 år då och bör följaktligen ha haft en god chans att tänka om från gamla hedniska sedvänjor. Det är väl bara gamla hundar som har svårt för att lära sig sitta? 

Somliga är emellertid mer än lovligt tröga vilket journalisten och författaren Per Grankvist kunde konstatera i inslaget. 
- De länder som inte har undertecknat konventionen är de som inte riktigt har fattat läget, sa han. 

I praktiken har det emellertid inte mycket hänt ens i Sverige. Vi har till exempel fortfarande en löneskillnad mellan män och kvinnor på 12% för samma jobb. Och att det är kvinnorna som får minst i lönekuvertet, behöver jag knappast påpeka. 

- Det är lika korkat som om jag skulle ge min dotter 12 % mindre mat än vad jag ger min son, sa Per Grankvist. Det är ju absurt!
Allt enligt strukturer vi inte ens tänker på.

Per Grankvist gav en rad exempel på den ojämställdhet som råder. 
1985 var det exempelvis 94% kvinnor som tog ut föräldradagar.
2016 var siffran 73% kvinnor.
- Det kommer alltså att dröja 30 år tills vi är jämställda om vi fortsätter i den här takten, sa Per Grankvist. Män tar företrädesvis ut sin föräldraledighet i samband med fotbolls-VM och Sommar-OS. Då blir män extra empatiska och vill vara hemma. Och det är fortfarande mest kvinnor som tar ut Vab-dagar när barnen är sjuka.

Per Grankvist och flera med honom konstaterade att feminism kort och gott betyder att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män. Varken mer eller mindre. 
- Det gör att du har två val, sa Per Grankvist. 
- Du är antingen feminist eller idiot. Det är de enda val du har. 

Onekligen tänkvärt.

Därefter följde en debatt med skribenten Cissi Wallin, kriminolog Nina Rung och ovan nämnde Per Grankvist. Vi fick bland annat veta att var fjärde tjej i världen är/har varit utsatta för sexuellt våld! Ni hittar klippet här. 
______________________

Som kvinna vet man allt det här. Vi lever alla våra liv i den medvetenheten. Många män förstår inte det. Jag kan därför inte låta bli att tänka på er - alla ni kvinnohatande antifeminister som envisas att hänga här på min blogg. 

Ja just ni ja, ni anonyma fegskitar som inte vågar stå för era ord och som bara hatar, hatar och hatar. Det är ni som känner er förfördelade på grund av några förlorade rättigheter ni - felaktigt - tror er ha haft. Ni som inte har förstått att ni blir fullgoda män först sedan ni släppt det sjuka behovet att trycka ner kvinnor och skaffat er sundare intressen.  

Hur i all världen ska ni klara av att överleva Per Grankvists självklara budskap? 
Kokar ni av ilska och sliter ni ert hår nu?
Jag fruktar att ni gör just det. 

Här står en man som ser ut precis som ni men som har sunda åsikter och civilkurage nog att stå för dem. Följaktligen konstaterar han att ni antingen är feminister eller idioter för att inget annat val ens existerar. 

Jag gissar att några av er är galna av vrede. Somliga är ju minst lika tjuriga som Nordkoreas bindgalna potentater som tänker med... ja, inte är det hjärnan i alla fall.  
  • Kommer ni att bortse från budskapet i hopp om att det ska falla i glömska? 
  • Kommer ni att hänga ut Per Grankvist med lögner och falska påståenden på tusentals internetsidor - som ni skulle ha gjort om han hade varit kvinna? 
  • Kommer ni att av ren feghet välja att i stället skjuta budbäraren?
Ja, det återstår att se. 
En vågad gissning är att ni väljer det absolut fegaste alternativet. Som vanligt.
____________________________

Medan ni funderar över vem ni ska plåga och hänga ut härnäst föreslår jag att ni läser dagens krönika av Clara Lidström i dagens Expressen. 
Ni hittar den här. 

Hon berättar om alla flickors och kvinnors verklighet - från vaggan till graven - vars kvalitet och innehåll så totalt styrs av män, män, män...

- Men den känsla som i minnet lyser starkast från min barndom är rädsla. Jag var så otroligt rädd. Inte för monster, spöken och troll. Men för blottare, fula gubbar och pedofiler. Och jämnåriga killar.
Jag var så rädd och tyvärr fanns det fog för rädslan.


Så berättar alltså en ung kvinna på dagen 36 år efter införandet av FN:s kvinnokonvention.
Det är fanimej skamligt.
För att inte tala om att det 800 år sedan Birger Jarl stiftade lagen om kvinnofrid.


Ni män är de enda som kan fostra era bröder och göra något åt det.
Gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar