torsdag 22 juni 2017

Jag tycker att Patrik Sjöberg gör rätt...

Debatten i media huruvida det var rätt eller fel av Patrik Sjöberg att hänga ut den misstänkte pedofilen - fd handbollstränaren som först utnyttjade ett barn sexuellt och sedan höll sig undan tills brottet var preskriberat -  rullar på.

Tryckfrihetsexperten Nils Funke tycker att allmänt åtal bör övervägas mot Patrik Sjöberg. Nils Funke vet mycket väl att betydligt värre förtalsnissar går helt fria på grund av bristfällig lag och dito rättsskipning. Så varför stå där och göra sig viktig? Fundera en stund på brottsoffret i stället.

Den osedvanligt elake Alex Schulman har dessutom deklarerat att Patrik Sjöberg bör straffas för förtal. Som om han i sin fjompiga pod med Sigge Eklund tror att han kan bedriva någon slags hemsnickrad domstol. Som Liza Marklund gjorde förr i Expressen.

Få har som Alex Schulman förtalat och hängt ut folk i spalterna genom åren. Varför får han överhuvud taget fortsätta publicera sig? Har vi inte hört alldeles väldigt nog av honom så det räcker och blir över?

Härom dagen mötte Patrik Sjöberg dessutom förre justitieministern Thomas Bodström i morgon-tv. Bodström är en trevlig kille, tycker jag. Han sa vad han måste, att man inte får hänga ut folk som Sjöberg har gjort. Och egentligen så får man ju inte det. Någon sorts konsekvens måste man väl ändå kunna kräva. Patrik Sjöberg hänger ju alla ut, konstaterade han. Och det är ju sant. Hur sjukt är inte det?! Här behövs en tydlig gränsdragning och en allmänt anständig skopa mänsklig hänsyn.

Patrik Sjöberg har svenska folket på sin sida. Det är jag övertygad om. Det finns lägen då civil olydnad måste till för att korrigeringar ska kunna ske. Ingen ska kunna smita undan ansvar för ett begånget våldsbrott - och i synnerhet inte sexuella övergrepp på barn - genom att helt enkelt bara vända ut preskriptionstiden. Det är för jävligt och ingenting annat. Tag bort preskriptionstiden!

Polisen ska inte heller kunna lägga ner våldtäktsutredningar hur som helst. Inte mindre än 13 per dag här i Sverige!!!
Som till exempel den som drabbade Angelica Wiktor.
Hon tog sitt liv för några dagar sedan!!!

För att hon - trots omfattande bevisning - kände sig misstrodd!
För att polisen - på hennes 30-års dag - helt enkelt lade ner utredningen.
Läs mer om henne här.

Bilden här intill togs för mindre än ett år sedan.
Ett halvår senare blev hon våldtagen i sitt eget hem.
Av någon som "fått en chans här i Sverige" som hon skrev.
Nu finns hon inte mer!
Det känns som att hon är mördad.

Hon offrades för att någon annan skulle få en chans i Sverige, som hon skrev. Jag förstår hennes känsla och tycker inte det är rätt. Hon fick betala priset.

Men det kan man förstås inte säga. Då blir man kallad rasist. Därför tigs också hennes självmord ihjäl. Allt för att han ska få den där chansen. Hur fel är inte det?! Den skyldige ska lagföras och straffas vare sig han är grön, skär eller blå. Det är det enda rätta.

Man tog bort preskriptionstiden på mord - sannolikt utan ädlare motiv än att man skulle slippa lämna ut handlingarna om mordet på Olof Palme. Men ändå, man tog bort preskriptionstiden.

Nu är det dags att ta bort preskriptionstiden för sexuella övergrepp. 
I synnerhet övergrepp på barn.
Något jävla civilkurage måste vi kunna kräva av rättsväsendet.

Och det här om att bli uthängd...

Vem som helst, 
kan när som helst, 
bli hur uthängd som helst, 
för precis vad som helst 
i sociala och andra medier. 
Det enda som behövs är en person tillräckligt sjuk för att dygnet runt, 
år ut och år in, orka ägna sig åt systematiskt hat och hejdlös smutskastning. 

Man kan inte göra något åt det.
Tro mig, jag har prövat ALLT inom lagens råmärken.
Det är bara att vänja sig.

Så varför i all världen ska just pedofiler skonas?


Jag tycker att Patrik Sjöberg är en hjälte som tar strid för våra allra minsta, de drabbade barnen. Och jag är helt säker på, att en majoritet av svenska folket håller med. Så jag säger som Patrik Sjöberg:
Tänk på barnen - gör civilkurage till lag!

Men låt oss för all del hoppas att den fd skolläraren, handbollstränaren och misstänkte pedofilen stämmer Patrik Sjöberg. Då hänger han ut sig själv. Det kan det vara värt.

4 kommentarer:

 1. Varför finns sifferföljden 240 på omslaget till Patriks bok ?
  Ledning : Höjdhopp.

  Men sedan är ju frågan om Patriks agerande verkligen ryms under
  rubriceringen social adekvans. Han är ju inte s a s personligen
  berörd även om han förstås är illa berörd av det här fallet ...

  SvaraRadera
 2. Jag tycker personligen att det är hyckleri att klandra Patrik för att han ”hänger ut” den åtalade. Med detta resonemang så skulle man t.ex. inte få skriva att Julian Assange varit åtalad för våldtäkt men lyckats att hålla sig undan rättvisan under alla dessa år. Jag vill minnas att de stora kvällstidningarna var tidiga med att ”hänga ut” den s.k. ”Hagamannen” med namn och bild långt innan han var dömd och det finns även många andra exempel där de gått ut med identiteten trots att personen i fråga inte varit dömd. Jag tycker dock att man ska vara saklig och skriva att personen endast är åtalad och inte dömd.

  Ska man komma tillrätta med dessa problem (pedofiler) så ska man definitivt inte ”stoppa huvudet i sanden” och tiga som allt för många väljer att göra (både omgivning och offer). Det är Patrik såklart väl medveten om med tanke på hur många som valde att blunda för de övergrepp som hans styvfar och tränare Viljo Nousiainen utförde. Även Patrik valde under många år att inte berätta om övergreppen som Viljo utsatte honom för. Jag har själv läst boken ”Det du inte såg” och vill rekommendera den till de som inte redan läst den.

  SvaraRadera
 3. Få människor har vuxit så mycket för mig så som Patrik Sjöberg har gjort. Det är precis som han har blivit en ny människa när han efter så många år äntligen fick uttrycka allt det han utsattes för som barn.

  Han har vunnit på det, vi som stått bredvid har vunnit på det men framförallt barnen har vunnit på det som fått en ny förkämpe för deras rätt i samhället. Deras rätt att få leva en normal harmonisk barndom och att få utvecklas till de mogna harmoniska människor vi alla har rätt till.

  Vad Alex Schulman håller på med i sin hjärndöda krönika har jag ingen som helst förståelse för. Det är som Patrik säger barnen vi ska värna om och inte förövarna. Det finns aldrig, jag upprepar ALDRIG något försvar för den som förgriper sig på barn, liksom det givetvis inte heller finns för de som förgriper sig på kvinnor. Eller män för den delen.

  Våldtäktsmän, pedofiler, hederskultursdårar och liknande har ingen plats i vårt samhälle. Vi får aldrig försvara dessa i vårt rättssamhälle I synnerhet måste vi än gång för alla inse att sex är något man har med någon som själv vill där givandet ska vara största moroten. Allt annat är förkastligt

  AF

  SvaraRadera
 4. Du vet att jag håller med dig AF.

  SvaraRadera