söndag 11 juni 2017

Heja Järva!

Expressen:

Almedalsveckan skulle behöva en bojkottrörelse

Publicerad 9 jun 2017 kl 12.52

Tystnaden om Nordiska motståndsrörelsens medverkan i Almedalen är en vanheder för den politiska klassen, skriver Per Wirtén.


I veckan beslutade Svenska Pen att delta på Bokmässan. Debatten för eller mot bojkott har rört upp passionerade stormar. Hur ska man förhålla sig till antidemokratiska rasister? Alla verkar ha en åsikt.

Om några veckor öppnar en annan mässa, den politiska i Almedalen. Där är situationen mer allvarlig. Nordiska motståndsrörelsen, NMR, ska under de tre sista dagarna ha en egen monter. Men på ledarsidorna råder nedsläckt tystnad. Ingen verkar ha en åsikt.

I båda fallen har arrangörerna spridit osäkerhet, inte bara om reglerna utan också om sina egna roller. Kommentarerna från Almedalen var i början genant svajiga. De lyckades sedan förvandla hela problemet till ett avpolitiserat ordningsärende, trots att det handlar om svåra och grundläggande värderingsfrågor om toleransens gränser.

NMR propagerar för avrättningar


NMR är en våldsrörelse. De propagerar för att avrätta statsministern och andra i regeringen. Hälften av deras aktiva medlemmar har enligt Expo fällts för våldsbrott. Några av dem står nu åtalade för två allvarliga attacker i Göteborg, mot en facklig organisation och ett asylboende. Avsikten var att skrämma, skada och döda. De har inte bara åsikter, de omvandlar dem i handling, i politiskt våld. Nu ska de ha en monter mellan Ica och Amnesty.

Finns det någon enda deltagande organisation, förutom Feministiskt Initiativ, som ens haft egna diskussioner om att demonstrativt vända Almedalen ryggen - facket, människorättsförsvarare, kyrkan, någon?

Jag tänker delta på Bokmässan. I fallet med Nya Tider har jag kommit till slutsatsen att den repressiva toleransen är ett starkare vapen än utestängning. Men NMR är något annat. De som väljer det politiska våldet har överskridit en avgörande gräns. Almedalsveckan behöver en bojkottrörelse.

Alla diskussioner om Bokmässan hedrar det litterära Sverige. De har avslöjat en vilja till moraliskt ansvar. På samma vis är tystnaden om Almedalen en vanheder för den politiska klassen.

Per Wirtén är författare och medarbetare på Expressens kultursida. Hans senaste bok är "Är vi framme snart? Drömmen om Europas förenta stater".Jag instämmer med Per Wirtén 

och tycker att Almedalen har spelat ut sin roll som politisk arena. Sak samma med bokmässan i Göteborg. Vem behöver Göteborg för att sälja böcker? Ingen. I det fallet är jag verkligen inte enig med Per Wirtén men han har antagligen inte själv råkat ut för dem. Än. Det har jag. Därför vet jag.
Den så kallade tidningen är ett lögn-magasin som med kraft bör bojkottas av alla med minsta rättsmedvetande.

Det finns helt enkelt andra platser där folk kan samlas utan att behöva bli påtvingade nazisters närvaro. Absolut ingen behöver Almedalen för sitt politiska ställningstagande eller Göteborg för att lansera sina böcker. Låt nazisterna och Nya tider (eller vad de heter) stå där ensamma och gasta! Ingen behöver dem. 

Att åka till politikerveckan i Almedalen och bokmässan i Göteborg är i nuläget att visa total avsaknad av civilkurage! Dessa båda arenor har hi-jackats av gangsters. Ställ inte upp på det av ren girighet. 

Heja Järva!

Se: Allt du behöver veta om politikerveckan i Järva 2017.
Här och Här!

2 kommentarer:

 1. Var i artikeln (utom i första och sista meningen) står det något om
  Järva ?

  SvaraRadera
 2. Ho ho ho...
  Jag har lagt in länkar till dig nu, fast du visste säkert.
  https://www.jarvaveckan.com/
  http://www.expressen.se/nyheter/allt-du-behover-veta-om-politikerveckan-i-jarva-2017/

  SvaraRadera