söndag 29 juli 2012

Soppa på kirskål en smaksensation...

Kirskål. Den som har det i trädgården vet det.
Jag har trädgården full med kirskål. Det är ett helvete. Den tar över allt.
Och i år har jag inte hunnit med att rensa som jag hade tänkt på grund av en jäkla stalker som hela tiden ställer till med problem. Måste jag inte sitta hos polisen och berätta så måste jag skriva brev till företagare, köpmän och myndigheter om hans galna grundlösa anfall. Han är tamejfan som det värsta kirskål han med. Ett jäkla otyg helt enkelt.
Härom dagen bestämde jag mig i alla fall för att kirskålen måste bort. I ett trädgårdsland om dagen helst. Och som vanligt tänkte jag på att det faktiskt går att äta. Det har jag vetat i decennier men aldrig prövat. Det är sak samma med maskros, nässlor och en rad andra ogräs. Nyttigt lär det vara dessutom. Och det säger sig egentligen självt. När en växt är så livskraftig att den inte går att utrota så måste den ju innehålla en massa vitaminer och andra nyttigheter.
(Det gör däremot inte stalkers. De är svåra att bli av med ändå.)
Så jag gjorde alltså slag i saken och letade upp ett recept på internet. Nämligen detta:


 Ogrässoppa
Den är godare än den ser ut...
Jag sällade mig till matbloggartrenden och lagade mat på ogräs i helgen. Det blev en soppa på kirskål och den blev fantastisk god! Receptet är från DN. Jag gillar kirskål mycket bättre än nässlor och det finns så gott om det!Receptet räckte till tre som förrätt, men är nog lagom till två som huvudrätt.

1 liter färsk kirskål
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk flytande margarin
1/2 msk vetemjöl
1/2 dl finhackad gräslök
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl lätt crème fraîche
några skalade räkor
vi hade också i en skvätt champagne, men det går nog att utesluta.

Skölj kirskålen mycket noga och rensa bort grova stjälkar. Koka bladen mjuka i grönsaksbuljong, det brukar ta några minuter. Sila kokspadet, men spara det. Finhacka bladen i mixer eller för hand. Hetta upp smöret i en kastrull och rör i vetemjölet. Späd med kokspadet. Koka upp soppan och lägg i bladen, gräslöken och pressa i vitlöken. Låt koka ett par minuter innan du drar bort kastrullen från värmen och rör ner crème fraîche lite slarvigt så det blir klumpar i soppan. Toppa med några skalade räkor.

Jag hade ingen grönsaksbuljong hemma så det blev en kalvbuljongtärning. Jag hade ingen Crème fraiche heller så det fick duga med turkisk yoghurt. Och gräslök blev hackad gul lök. Men champagne... Njae... Det fick vara.
Resultatet blev en smaksensation! Varken mer eller mindre. Jättegott, som Mat-Tina skulle ha sagt.
Pröva själv!

onsdag 25 juli 2012

Vi behöver en jämställdhets-, respekt-, demokrati- och rättviserörelse. Nu!

Jag har med en dåres envishet i flera år hävdat att könskampen avgjordes på 70-talet och att vi mogna, förståndiga medborgare i detta fantastiska land för länge sedan har lämnat det tjäbblet bakom oss.
Det var sant också. Då.
Tills vi drabbades av Nätet.

Här kravlar nämligen så kallade antifeminister omkring, kvinnohatare och försvarare av allehanda övergrepp på barn! En slags inkrökta individer av båda könen i den så kallade mansbranschen som med hat och hotelser skrämmer i synnerhet kvinnor till tystnad. En slags underutvecklade personer som betraktar kvinnor som en sämre sort eller till och med "sliddjur" som en galning skriver.

För att inte tala om den allt igenom usle Medborgare X som menar att "en mördad feminist är en bra feminist" men inte ens törs stå för det. Om han åtminstone hade skrivit "en död feminist", då hade man ju kunnat tro att han åtminstone syftat på en självdöd sådan. Men det gjorde han inte. Han skrev mördad - Vad uppmanar det till, Medborgare X? - och verkar ivrigt påhejad av pappanissarna vara väldigt stolt över det.
Vilken fjant som inte ens vågar stå för sina ord.
Allt medan han utnyttjar sjukvård, vägnät, kommunikationer och annan allmän service som även kvinnors skattepengar finansierar. Vad är det för fasoner?! Någon MEDborgare är han följaktligen inte. Han är en MOTborgare som borde fråntas allmänna rättigheter, en breivik-wanna-be endast värd förakt. Ni män som inser det - Säg ifrån!


Med allt grövre hat och förtal, hotelser och uthängningar driver dessa män en slags krav på vad de kallar "rättvisa" för egen del, särskilt i vårdnadstvister. Allt medan mammor och barn tvingas gömma sig på okänd ort på grund av hotelser, förtal och våld. Allt medan den de gömmer sig för hänger ut barnen som kidnappade till allmän beskådan på nätet!
Inte ens barnen skonar de alltså. Hur många barn som på grund av arga pappor idag är uthängda på nätet för all framtid vet vi väl inte ens. Såvitt känt är finns ännu inga kvinnor som uppför sig på samma dåliga vis. Men det är naturligtvis bara en tidsfråga.

Det handlar inte om rättvisa.
Det handlar inte ens om barnen.
Dessa män - som inte för en sekund ska sammanblandas med vanliga män - drivs av egoism, en vildsint drift att hävda sig själva och det egna egot samt manövrera ut, plåga och tysta kvinnor. Kvinnor är värdelösa i deras ögon. De ska (om de ens måste finnas) behaga männen, sära på benen och föda barn. Ja, ta hand om dem också så att papporna slipper besväret. De vill nämligen bara sitta vid datorn och spy ut sitt hat. Dessa män vill bara ha rätt. Och det ska såväl barn som kvinnor rätta sig efter. De vill bara bestämma, trycka ner, tysta, hänga ut och utöva allehanda sorters våld och övergrepp.


Så hur ska vi - omvärlden - respondera på detta?
Ja, det är frågan.
Det hela är så sjukt att det måste kännas direkt otroligt för alla och en var som inte är särskilt hemmastadda på Nätet.
Eländet måste emellertid stoppas.
För att vi ska slippa en framtida mamma-barn-rörelse (som i och för sig är påkallad men kastar oss tillbaka till 70-talet) som motkraft så föreslår jag en jämställdhets-, respekt-, demokrati- och rättviserörelse av något slag som helt tar udden av och manövrerar ut dessa rättshaverister på nätet och annorstädes.

Hur en sådan ska utformas och sjösättas vet inte jag.
Men det vet säkert ni.
Barn ska i alla fall stå i fokus i alla vårdnadstvister. Våld, hat, förtal och uthängningar bör omedelbart diskvalificera den förälder som bedriver det. Fjantteorier som PAS bör förbjudas helt. Och då vi har yttrandefrihet så får vi följaktligen bara bojkotta dess förespråkare.
Förtal är redan förbjudet och bör nämnas vid sitt rätta namn.
Än har vi långt kvar till lika lön för lika arbete och samma villkor för exempelvis pensioner.
All form av diskriminering på grund av kön bör bli straffbar.
Ja, det är väl några angelägna punkter. Det finns säkert många flera.
Kom igen med förslag ni som håller med!

Ni andra kan vältra er i självömkan hos moddyn.
http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19910433.htm
http://www.jamstalldhetslagen.se/
http://www.do.se/Documents/pdf/diskrimineringslagen.pdf?epslanguage=sv
http://www.regeringen.se/sb/d/11043/a/111986
http://www.tasa-arvo.fi/sv/startsida;jsessionid=e772b3d508e17fa2b277f430b977


Tillägg:
Amelia Adamo skriver en fantastiskt bra krönika i Expressen i dag.
Den handlar visserligen om Mellanösterns förtryckta kvinnor men ändå, det är exakt det som mansbranscen önskar sig för egen del, det är exakt så de vill få möjlighet att förtrycka kvinnor.
Därför rekommenderar jag er att läsa den.


Mellanösterns kvinnor, har vi glömt dem?

Det händer att jag tackar Skaparen för att jag är kvinna född i väst och har (nästan) lika villkor som en man. När jag blir så där tacksam så har det oftast att göra med möten med motsatsen. I boken Resa i Sharialand av Tina Thunander, var det som någon sparkade sönder mina mjukdelar. Ovanpå detta skrev jag färdigt min artikel om könsstympning, efter en resa med Unicef i Etiopien, och påmindes åter om tryggheten i att bo i ett land där kvinnor inte stenas eller tvingas få sin klitoris avskuren.

En del muslimiska män (de som tycker att kvinnor ska vara heltäckta) klarar inte att se kvinnohud för de kan inte bemästra sin sexualitet, alltså måste hon täckas. När det handlar om stympning så tror man att kvinnorna annars blir översexualiserade. I båda fallen handlar det om mäns kontroll, inte alls om sexualitet.

Som kvinna känner jag en allt mer växande ilska över tystnaden kring de förfärliga ritualer - eller övergrepp - som sker dagligen, allt ifrån oskuldstester, barnäktenskap, könsstympning, stening, förbud att gå ut utan mannens godkännande, misshandel i uppfostrande syfte, och så vidare till lyxigare problem som att inte få ta körkort. Eller som i Saudi­arabien inte ens få rösta. Många muslimska kvinnor är rättslösa. Inte överallt men där de lutar sig mot sharialagarna får hon det svårt om hon vill något annat än det män bestämt.

Vi engagerar oss i hur barn har det, hur djur har det, hur Arktis och Östersjön mår - men Mellanösterns kvinnor, har vi glömt dem? Och om det är några som engagerar sig, som Dilsa Demirbag Sten så är det garanterat mansfritt. Med vissa undantag, som till ­exempel Janne Josefssons Uppdrag granskning. Kvinnofrågor, som kallas för mjuka frågor, då brukar männen lysa med sin frånvaro. Men det enda mjuka jag kan se i detta är vår kropp när vi får stryk.

Man kan ju hoppas att den arabiska våren innebär en början till en bättre värld för en kvinna i sharialand oavsett om hon bor i Mellanöstern eller i Afrika. Märkligt nog väcker ett politiskt och ekonomiskt system som hanterar kvinnor som djur ingen större empati i vår västvärld. Är det för laddat för att vi ska orka med att prata om det? Eller är det politiskt korrekta rädslan, att om vi hackar på muslimska fundamentalister så blir vi förknippade med Sverigedemokraterna? Alltså tiger vi (läs medierna, åsiktssofforna, bloggprofiler, politiker) hellre och väljer andra ämnen.

Kvinnor som blir våldtagna, stenade, piskade får skylla sig själva, männen går fria (för det är ju kvinnors fel, de har ju utmanat), skriver egyptiskan Mona Eltahawy i en rasande artikel. Och i väst blundar ni därför att ni säger att det är vår kultur och religion. Men det handlar inte om slöja och mödomshinnor, det handlar om att vi kvinnor ska hållas tillbaka. Förstår ni inte!! Alltså, sluta bullshitta om kultur och religion, skriver hon.

Jag håller med: det heter inte kultur och religion, det heter våld och förtryck. Och varför talar vi inte termer av demokrati, lika rättigheter och likhet inför lagen i stället, så slipper vi hamna i diskussioner om kultur och religion. För så fort man tar upp den här kvinnofrågan får jag stoppat i halsen att jag inget förstår, att jag generaliserar och att jag fördömer en hel muslimsk värld.

Sen kommer hatbreven, om jag skriver om svenska kvinnors villkor, då ska jag straffknullas, Är det kvinnors villkor i den muslimska världen så förstör jag för hela det muslimska folket, förstör för islam och då handlar hotmejlen om hur jag ska tystas.

Behöver jag säga att alla de hatmejl som når mig skrivs nästan bara av män.
Med denna krönika vill jag tacka för mig här i Expressen. Vill ni träffa mig mer så finns jag i M-magasin.
Amelia Adamo

måndag 23 juli 2012

Årets TV-kupp! Och än tycks ingen ha märkt den...

Allt är tack och lov inte bara elände här i världen!
Jag har just sett Lotta på Liseberg och kan konstatera att Andreas Weise - här kallad Lill-Weise - har uppenbarligen lyckats med årets TV-kupp!

Sveriges Television är, som ni kanske vet, otroligt noga med valet av artister till Allsång på Skansen. Den som medverkar hos Lotta får inte vara med hos Måns. Så är det bara. TV4 får liksom ta vad som blir över. Sverige har emellertid gott om artister så någon brist lider TV4 inte av. Tvärtom. Lotta är som gjuten på Liseberg. Måns är otroligt populär även om han för mig är något för insmickrande för att vara bra som programledare. Men det är förstås en smaksak. Han är jättetrevlig han också.


Men nu har SVT alltså gått på en riktig nit. I tisdags var Andreas Weise med på Skansen och sjöng:
- I know that Måns told me...
Se framträdandet på Skansen här.

Och nu ikväll gav han hals med Lotta på Liseberg.
- I know that Lotta told me...
Se framträdandet på Liseberg här.

Han lyckades alltså komma med i båda programmen och dessutom med samma låt - en jäkligt bra, modern version av Sam Cooks gamla slagdänga Another Saturday Night.
Kan det bli fräckare? Knappast!
Jag vet inte hur han lyckades med det men PR-kuppen kan vara värd miljoner. Fattas bara att han lyckas ta sig med i TV4:s Sommarkrysset på lördag också! Men det vore väl lite magstarkt kanske. Åtminstone med den låten.


Att Andreas Weise väljer en gammal världsschlager i en gengré där han kan triumfera (läs: som ingen annan aktuell artist sysslar med) är närmast genialt. Det svänger som sjutton och är tämligen lättsjunget för alla som vill lalla med i Allsångs-Sverige. Man måste ha svalt en citron för att inte bli glad och upplivad av det. Andreas är fräck så det räcker med charmig finess. Han är dessutom bra. Förbaskat bra till och med. Han kan hantverket. Det är ingen tvekan om att han har god nytta av uppväxten bland pappa Arnes gamla Frank Sinatra-plattor. Det är rötter. Sånt går inte att lära sig. Få om ens någon ur Idol-generationen kommer att kunna slå honom på fingrarna vad gäller det. Just wait and see!


Själv gillar jag Andreas Weise inte bara för det goda hantverket utan också för hans totala brist på respekt för Branschen och SVT. Det är med skräckblandad förtjusning jag i fantasin hör SVT morra och pappa Arne skrattande klappa i händerna. För mig är det humor på hög nivå. Och det kan inte göras om. Det kommer SVT att se till.


Så hur följer Andreas Weise upp det här då, kan man undra. Jag slår vad om att han just har släppt den här låten på platta. Lite googlande ger snabbt vid handen att så är det. Den 24 augusti kommer hans debutalbum med åtta nyskrivna låtar och fyra covers. Titelmelodin är... Ja, gissa!
Another Saturday Night!
Ha ha ha...
Så oväntat!

Andreas Weise blir säkert "satt i karantän" ett tag nu. Kan man hoppas att han blir förlåten för att han är just Lill-Weise och son till Arne som var med och byggde upp SVT? Ja, jag vet inte. Men om låten blir en framgång och publiken vill så kanske SVT inte har så mycket att sätta emot utan glädjer sig med Andreas. Det vore onekligen trevligast.

Och här är plattan:


Sista tonen ligger aningen högt för Andreas. Det gick si på Skansen och så på Liseberg men funkar fint på plattan som redan har spelats över 1700 gånger på youtube. (Skansenversionen har haft 590 tittare). Och fler lär det bli...
Det jag inte förstår är varför man redan nu tillhandahåller låten i sin helhet i flera versioner på nätet.  Det beror antagligen på att det dels inte kan förhindras efter tv-medverkan och dels på att branschen har förändrats. Man tänker inte som förr när skivförsäljningen var betydelsefull. Låten ska antagligen bana väg för något annat. Om det är plattan i sin helhet eller en landsomfattande turné återstår att se. Kul och uppfriskande är det i alla fall.


Tillägg:
Gårdagens mycket märkliga program "Scenen är din" med Thomas Ledin var onekligen en konstig företeelse. Det var ett jäkla drag med en rätt stor dos självgodhet. Hela tiden skull folk klappa med händerna i luften för att stjärnan ville det. Vem köpte SVT, undrar jag. SVT lär få mycket svårt att förklara detta såvida man inte låtar landets alla övriga jubilerande artister av samma generation - eller äldre - få göra liknande program.

Funderingar kring dålig kvinnosyn...Grunden till allt gott är ärlighet, respekt, trofasthet och i bästa fall kärlek.
Inget snack med liten verkstad utan äka kärlek som står pall för en frostnatt.
Civilkurage.
...
En god människa hyllar fred, frihet, rättvisa, sanning och alla människors lika värde.
Jämställdhet mellan människor.
En god människa står för sina åsikter, respekterar andras och står upp för deras rätt att uttrycka dem.
Det kan också vara en skyldighet att sätta stopp för onda människors framfart.

...
Dålig kvinnosyn = Dålig människosyn.
Dålig människosyn är oförenligt med en god människa och ett gott föräldraskap.
Den som har dålig kvinnosyn bör alltså inte vare sig ha eller arbeta med barn, bli politiker, myndighetsperson, samhällsdebattör eller annat som kan påverka andra människors liv.

Jippi! Jag har varit där!
Carl Fredrik Reuterswärds världsberömda monument Non-violence i brons
utanför FN-skrapan i New York.

...
Ge hatet en kyss och låt det dö av skam!
Peter Lundblad nyss på Facebook
...
Att vara ärlig ger kanske inte så många vänner men sanna vänner!
Lisbeth Pipping nyss på Facebook
...

Denna sommar bör gå i terapi, ity den lider av grava höstkomplex...
Henry Bronett nyss på Facebook

fredag 20 juli 2012

Först Skandinavien. Sen tar vi världen, säger Ingrid Carlqvist. Och det tycker jag hon gör rätt i...

Om ni har läst Ingrid Carlqvists blogg så vet ni det redan. Annars kan jag berätta att hon, som ordförande för svenska Tryckfrihetssällskapet och Lars Hedegaard som står bakom dess danska motsvarighet flaggar för att de ska ge ut en tidning vid namn Dispatch International.
"Internationell Rapport" eller...?


Nyheten kablades tydligen ut härom dagen utan att väcka särskilt mycket uppmärksamhet sedan Ingrid vid något som kallas ICLA:s (oklart vad det är) möte i EU-parlamentet i Bryssel den 9 juli hade hållit sitt högst personliga tal om "Absurdistan" (ett uttryck som hon väl har snott från en asocial lågvattensblogg) och utbrustit "I want my country back"! (Jag vill ha tillbaka mitt land!)


Det är Sverige hon menar, om ni undrar.
Frågan är förstås om Sverige bara är hennes land, om det är hon som ska bestämma och vilken tidsålder det är hon vill ha tillbaka.
Nåväl, hon får säkert Sverigedemokraterna med sig, en skara vars antal är i stigande. På en punkt har hon nämligen rätt. Som svensk kan man inte ens nämna problemen med invandringen utan att bli betraktad som rasist. Det är lite tokigt faktiskt. Problemet är politiskt och borde kunna lösas. En sund debatt hade därför varit bättre. Men åter till ämnet.


Ingrid Carlqvist är uppenbarligen väldigt stolt över sitt tal. Det framgår av hennes blogg. Det är dessutom översatt till svenska av en meningsfrände och finns här. Erik Rodenborg kommenterade det redan den 13 juli och menar att Ingrid Carlqvist därmed är vid vägs ände. Han visar nämligen hur hon helt godtyckligt använder sig av diverse forskningsrapporter och statistik och vinklar dem så de ska passa hennes egna privata syften.
Läs hans mycket kloka inlägg här.

Men Ingrid är inte den som ger sig så lätt, om Erik Rodenborg nu trodde det. Än ska hon klättra några steg till mot himlen innan hon faller. Med en dåres envishet går hon på som en ångvält förvissad om att hon kan frälsa världen.
Det är bra, tycker jag.
Att dra igång ett tryckfrihetssällskap i ett land med grundlagstadgad tryckfrihet är att skjuta över målet. Vi har alla rätt att publicera vad vi vill. Såvitt jag förstår är det egentligen tillämpningen hon är ute efter, det faktum att svensk media inte skriver om exempelvis vårdnadstvister och invandringspolitiken. Men det har inte med tryckfriheten att göra. Friheten har vi. Det är en fråga om etik och åsikter som Ingrid Carlqvist inte delar. Men med tryckfrihetsgrundlagen i ryggen är det bara att starta en egen tidning. Det har jag hela tiden predikat. Och det är alltså precis vad Ingrid Carlqvist nu gör.
Bra!
Ingrid Carlqvist tar därmed konsekvenserna av sina något avvikande åsikter. Det är mycket bättre att hon gör det och att vi alla får läsa vad hon och hennes kompisar står för, än att de verkar i det farligt fördolda.

Om den nya tidningen berättar hon:
Dispatch kommer att tryckas i två versioner – en dansk och en svensk - men alla artiklar är desamma. Och på internet kommer du att kunna läsa tidningen även på engelska och tyska. Vi kommer att skriva om politik i våra respektive länder och ute i världen. Vi kommer att skriva om alla de saker som mainstream-medierna har mörkat under så många år. Vi kommer att skilja mellan nyheter och krönikor och tonen blir dämpad. Vi ska låta fakta tala, de sanningar som dagens journalister undanhåller från människor.


Med tanke på hur hon hittills hanterat "sanningen" kan vi kanske hoppas på att hon ska ta in artiklar av sina kompisar wanna-be-journalisten och wanna-be-redaktören. Inte för att de kan handskas med sanningen utan för att de ska få något vettigare att syssla med. För att inte tala om Patrik Nyberg som producerar texter åt så konstiga forum att man måste fråga sig varför. Gratisalster lär Ingrid Carlqvist inte lida någon brist på. Sanning, objektivitet och opartiskhet lär det bli sämre ställt med.

Ödmjukt och måttfullt
Ingrid Carlqvist skriver:
"Avhoppet (från publicistklubben/MA) ledde till att jag blev inbjuden till danska Trykkefrihedsselskabet för att berätta om det märkliga landet Sverige och detta ledde i sin tur till att jag grundande det svenska Tryckfrihetssällskapet. (Se och hör talet nedan/MA)
Det var så Lars Hedegaard och jag fann varandra. Men vi nöjer oss inte med att driva varsitt Tryckfrihetssällskap. Eftersom vi båda har en gedigen bakgrund som journalister beslutade vi oss för att starta en tidning. En riktigt bra och gammaldags tryckt tidning. Vi kallar den Dispatch International, eftersom vår vision är att tidningen ska ges ut över hela världen en dag. Men … First we take Manhattan, then we take Berlin.
Eller snarare – först tar vi Skandinavien och sedan tar vi världen!


Det är bara att gratulera!
Framtiden kommer att visa om det vi nu ser blir en framgång eller ett platt fall till marken.
Jag håller tummarna och ser med spänning fram mot hur det ska gå.

torsdag 19 juli 2012

Bättre skriva om sånt man gillar...

Ramona Fransson skriver så kloka saker ibland.
Idag citerar hon Krister Claesson, han i Stefan & Krister ni vet, som lär ha sagt följande tänkvärda mening:

Tänk, om dom som lägger ner en massa energi på att skriva hur mycket dom hatar allt vi gör, lade ner samma energi på att skriva om det dom gillar istället!

Ja tänk, så mycket bättre det skulle bli då.
Jag undrar hur somliga orkar vara så himla arga hela tiden. Har dom inget liv? Och när de ligger på sitt yttersta och inser att livet liksom bara rann förbi, kommer de att säga då:
- Ja men jag skrev i alla fall en massa kräks i en blogg. Det är inte många som gör om det!
Nej tack och lov!
Jag kan just undra om de kommer att känna sig nöjda då?
- Jippi, vilket kul liv jag hade...


Eller kommer de att inse hur det faktiskt var:
- Shit, jag slösade bort hela mitt liv med att förtala och förfölja andra. Och de hade inte ens gjort mig något. Jag hatade och hatade och skrev skit om folk både dag och natt. Om jag gjorde något bra? Skulle inte tro det. Jag hann inte...

Jag tycker det är hur tokigt som helst.
Visst regnar det som sjutton den här sommaren men blommorna blommar och hallonen mognar. Kan det vara bättre? Jag önskar alla de där trista kverulanterna kärlek och värme och en liten hundvalp att gosa med till kvälls.

Och när morgonen gryr...
Kantarellerna växer så det knakar! Det är bara att gå ut och ta för sig av skogens guld. Himlen är blå och och vindarna ljumma. Snart kommer hösten så passa på att leva.
Sitta och flumma och kräkas äckel om folk man inte ens känner på en blogg när man faktiskt kan skriva om sånt man tycker om, som Krister Claesson sa.
Man ska vara bra skruvad för att bli glad av det.

måndag 16 juli 2012

Oooooh... Vad en liten gumma kan gnooo...

Jag har nu stängt inläggen om händelserna den 9 juli. De går förstås att öppna igen men jag vill helst inte ha sånt i min blogg. Fortsättning följer och att kommentera går alldeles utmärkt här.
Jag kommer att skriva ett nytt inlägg när jag hinner och bör kanske påpeka för dem som inte förstått det att jag därigenom utnyttjar den lagstadgade åsikts-, yttrande- och tryckfrihet som omfattar oss alla.
Ingen har rätt att tysta en annan.
Tills vidare kan jag rekommendera inlägget om massvåldtäkten nedan.


Ny studie:
Kvinnor smartare än män.

Forskare har slagit fast att kvinnor har högre IQ.
De har själva alltid trott det - och nu har tiden gett dem rätt.

Kvinnor är smartare än män.
– De senaste hundra åren har intelligenskvoten för både män och kvinnor stigit, men snabbare för kvinnor, säger professorn James Flynn.
Detta kanske inte kommer som någon större nyhet för hälften av läsarna, men forskarna har nu slagit fast vad många länge misstänkt:
Kvinnor har högre IQ än män.
Läs hela artikeln här!

måndag 9 juli 2012

Vår allra käraste Silva...

En ängel har lämnat oss. Kanske den bästa.
Det är svårt att förstå.
Om alla hade varit som du, Silva, så hade världen varit god.
Åh, så mycket kul vi har haft.

Och som du kämpade!
Tack för att du fanns och för att jag fick vara din vän.
Sov gott.

måndag 2 juli 2012

Tredubbla gärna straffen för de grova våldtäkterna på Migrationsverkets asylboende i Mariannelund. I Afghanistan hade HON blivit stenad till döds!

Här är sängen där kvinnan misstänks ha våldtagits.
Här är sängen där kvinnan misstänks ha våldtagits. Foto: Polisen

Hovrätten fastställde tingsrättens dom i gruppvåldtäktsmålet

Aftonbladet:
Göta hovrätt fastställde idag i stora drag straffet för de sju män som i april dömdes för grov våldtäkt på en nu 30-årig kvinna i Mariannelund.
I domen skärptes även skadeståndet enligt den 30-åriga kvinnans yrkanden.

Sju av de åtta misstänkta männen som stod åtalade för grov våldtäkt dömdes i april av Eksjö tingsrätt. Högst straff fick två män som dömdes till sex och ett halvt års fängelse för grov våldtäkt och medhjälp till grov våldtäkt.
Fyra av männen dömdes för grov våldtäkt till sex års fängelse. En av männen dömdes för grov våldtäkt till fängelse i fyra och ett halvt år då han var under 21 år gammal då våldtäkten ägde rum. En av de åtalade männen frikändes helt.
Domar som idag fastställdes av Göta hovrätt.

Utvisning i 15 år

Tingsrätten i Eksjö beslutade även att efter avtjänat straff utvisa sex av de dömda, som är medborgare i Afghanistan, i minst 15 års tid. Ett beslut som även hovrätten fastslår.
Den våldtagna kvinnan krävde i tingsrätten 1 250 000 kronor i skadestånd. Hon fick 475 000 kronor. I överklagandet till hovrätten begärde hon 1 150 000 kronor. I hovrättens dom bestäms beloppet till de 1 250 000 kronor som kvinnan inledningsvis yrkade på i tingsrätten.
Läs hela artikeln här.

Våldtagen av åtta på festen 6/12 2011
Rasisterna har fel när de använder siffrorna 7/12 2011
Unikt fall med så många inblandade 9/3 2012
Åtta åtalas för gruppvåldtäkt 9/3 2012
Kvinnan våldtogs i flera timmar 11/4 2012

Jag har läst domen men minns inte riktigt var. Det är säkert någon här som vet var den ligger.
Jag har för mig att jag har skrivit om det också men hittar det inte.
Det här är i alla fall världsklass i våld, äckel och människoförakt. Den ena snubben hade till och med den andres spermier under förhuden på sin snopp när han greps. Det säger en del om intelligensen.

De här afghanska gossarna har minst sagt missbrukat vår gästfrihet.
De bodde på vår bekostnad på migrationsverkets flyktingförläggning och förgrep sig där på kvinnan som till på köpet är svensk medborgare och alltså med och betalar för drägget. Det är svårförlåtet.
I Afghanistan hade männen gått fria!
Kvinnan hade stenats till döds.
Sådan är den kultur som sett de här männen växa upp. Och kulturen har de uppenbarligen med sig. Deras illdåd visar med all önskvärd tydlighet hur de värderade sitt offer. Inte alls. Vilken byracka som helst hade varit mer värdefull än denna kvinna.

Så vad gör Migrationsverket för att sopa bort den här typen av kulturella rötter?
Vad gör myndigheterna för att säkerställa att ingen med den här typen av åsikter blir kvar i landet?
Eller är det tänkt att Sveriges kvinnor i gästfrihetens namn ska behöva leva med risken att drabbas av afghanistansk och liknande kulturer? 
Det är faktiskt inte okej!

För min del kan Högsta Domstolen gärna tredubbla straffen för de här idioterna.
Släpp aldrig in dem igen!Tillägg:
Läs även detta: http://verklighet.bloggo.nu/page/36/