torsdag 27 september 2012

Vem berättar bäst om PAS kontra vanligt förtal

Jag är ombedd att luska fram lite fakta om PAS.
Jag vet att det finns många här som kan ämnet så jag ställer frågan rakt ut.
Metoden tillämpas tydligen inte i Sverige. Hur kommer det sig? Är den förbjuden? Vem förbjöd den i så fall och av vilket skäl?

Frågeställningen gäller:
Vad gör man när den ena föräldern förtalar den andre så att barnen tar avstånd och kanske inte ens vill träffa honom/henne.
Vem/vilka är lämpliga att intervjua.
***


Tack för tipset om den här filmen! Donya i boken "Horungen" är en parallell.
- Äkta PA är mycket sällsynt.
- Det är en sorts hjärntvätt utövad lika gärna av män som av kvinnor
- Till skillnad från vanligt normalt skitsnack så utsätts barnet för en regelrätt förtalskampanj mot den andre föräldern vilken vederbörande genomför utan minsta skamkänsla.
- PA utövas inte av normala personer.
- Det finns hög grad av psykopati hos de föräldrar som gör sig skyldiga till detta.
- Det är mycket svårt att bevisa.
- Att barn hamnar i mitten av föräldrarnas dispyter är inte PA.
- Det finns fall där barn av olika skäl inte ska ha kontakt med en förälder
- Det är vanligt att föräldrar beskyller varndra för att utöva PA
- Det är därför mycket svårt för domstolarna att hantera

31 kommentarer:

 1. Advokat Eva Kornhall Uppsala. Advokat i barnets tjänst.
  Hon kan nog det mesta om denna IRRLÄRA som hon själv uttrycker det.

  Se här:
  http://www.kanal24.info/2011/09/advokat-i-barnens-tjanst/

  /JE

  SvaraRadera
 2. Metoden? Är det PAS du kallar en metod så jo då "tillämpas" den även i Sverige, men nej den är inte förbjuden.

  Här några du kan intervjuva (Cecilia J Granberg och Björn Järnesjö), även om de bara kallar det alienation. Personligen tycker jag Amy J L Bakers definition är bra:

  ”ett barn, vanligen med föräldrar i hög konflikt, som alienerar sig med den ene föräldern och avvisar relation med den andre föräldern utan legitim anledning.”.

  Dvs begår en förälder övergrepp så är det inte PAS om barnet avvisar denna förälder, naturligtvis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller teori eller vad tusan det är - förutom ett medel att förtrycka framför allt kvinnor.

   Radera
  2. Såg nu att jag glömde länken

   http://www.sfsr.se/index.php?special=articles&id=32

   Men förstår inte riktigt, man kan ju inte förbjuda en teori? Vad är det för teori/metod du menar man ska ha förbjudit?

   Att det finns de som snackar skit om den andra föräldern har ju mycket riktigt funnits i alla tider. Det man på senare tid uppmärksammat är alltså den varianten när de gör det så till den milda grad (på ett sjukligt sätt) att det får barnen att börja hata och ta avstånd från en förälder utan adekvat anledning. Precis som du säger nedan. Och ja jag känner också bara till en pappa som gjort det så mycket att barnet tog avstånd från mamman. Så både mammor och pappor gör det. Och inte bara när man separerat utan även innan, inte sällan när det förekommer våld i relationen.

   Så vad vill du kalla denna typ av barnmisshandel?

   Radera
  3. Ja det är just det.

   Radera
 3. http://suspicio.wordpress.com/2011/09/28/viktigt-sprid-vidare/

  det existerar inte...

  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika,
   Jag vet. Folk har snackat skit om varandra i alla tider. Det är vad det är och behöver ingen metod.
   Det får inte användas inom familjerätten.
   Vem eller vilka såg tll det? Motivering? Vet du?

   Radera
 4. ...och Christina Bark...?

  http://www.sfsr.se/index.php?special=articles&id=33

  SvaraRadera
 5. Jag fick den här lustiga listan av en man per mail... :-)

  Hej Monica.

  Här kommer en lista på "lämpliga" personer att intervjua om PAS: Daddy, Ingrid Carlqvist, Pär Ström, Lena Hellblom Sjögren, Pelle Billing, Michael Alonzo, Patrik Nyberg, Ruby Harrold-Claesson, Lena Celander-Jörgensen, Jenny Beltran, Uppsala Mansjour, NKMR m.fl.
  Passa gärna på att fråga dem varför det bara är mammor som PAS:ar ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Personligen känner jag bara till en pappa som har förtalet mamman så att barnen vägrat umgänge.
   Ingen mamma faktiskt.

   Radera
  2. 19.02 var ett skämt!
   Tack snälla...

   Radera
 6. Bloggaren Sanningen om papparättsrörelsen är mycket påläst och kunnig om den propedofila teorin PAS som Rickard Gardner hittade på för att kunna sjukförklara mammor som försöker skydda sina barn från sexuella övergrepp.
  Den propedofila teorin har anammats av papparättsrörelsen som använder den i sina övergrepp mot mammor och deras barn. De sprider sin propaganda överallt de kan komma på.
  Teorin är dock inte godkänd eller vedertagen och ska följaktligen inte användas av vare sig socialtjänst eller rättsväsende.
  Det görs tyvärr ändå av okunniga socialtjänstemän och domstolar.

  Eva Kornhall är ett bra förslag att intervjua. Hon är ju redan offentlig och har stor kunskap om hur illa det kan gå när rättsväsendet använder helt ovetenskapliga hemmasnickrade teorier som har som syfte att skydda och tillvarata pedofila intressen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Familjerättssocionomerna fortsätter förkovrar sig. Och de verkar även vara medvetna om att man ska skilja på alienering och

   "estrangement (främlingskap), vilket innebär att barnet skäligen avvisar en förälder ex på grund av övergrepp."

   Radera
  2. Man ska veta att Familjerättssocionomerna är en ideell intresseförening och inte någon organisation för socionomer i allmänhet.

   Radera
  3. “Familjerättssocionomernas Riksförenings” hemsida, som dessutom försåtligt försöker ge intryck av att organisera alla socialsekreterare anställda vid Sveriges familjerätter, trots att det är en ren PAS-propagandasammanslutning.

   Radera
  4. Ja anfallet kommer på flera flanker. Denna gång inte från papparättshaverister utan manliga och kvinnliga familjerättshaverister. Och de utbildar sig bl a på beryktade Ersta Sköndal högskola. Hua!

   Radera
 7. Det är absolut förbjudet att tro på PAS. Större hädelse finns inte. PAS skall fördömas av varje rättroende till varje pris. Det är PAS i ett nötskal.

  SvaraRadera
 8. Glöm inte Göran Lambertz

  -mannen som såg till att sexbrott mot barn i praktiken avkriminaliserades i Sverige enligt professor Madeleine Lejonhuvud.

  "Straffrättsprofessor:
  Högsta domstolen har i praktiken avkriminaliserat sexuella övergrepp mot barn.
  Ett utslag i Högsta domstolen nyligen kommer att ha en tydlig inverkan på framtida bedömningar av misstänkta sexövergrepp mot barn – genom hela rättsapparaten.
  I praktiken innebär domen att övergreppen avkriminaliserats och att rätts­väsendet kastat in handduken.
  Barn ska inte behöva gå i clinch med rättsapparaten, skriver Madeleine Leijonhufvud""

  SvaraRadera
 9. Eva Kornhall är den advokat i Sverige som är bäst på PAS.
  Men du ska få några namn till på forskare och andra personer med stor kunskap inom området. Jag kan också ge dig domar i vilka rättsväsendet varit oprofessionella och okunniga och tillämpat PAS samt några domar där domstolen agerat mer professionellt och kunnigt och avfärdat partiska, subjektiva och okunniga Lena Hellblom Sjögren. Information kommer...

  Det finns också bra information om PAS hos Suspicio (som sagt) och Sanningen om Papparättsstollarna nej Sanningen om Papparättsrörelsen ska det visst vara. Sak samma...

  http://sanningenompapparattsrorelsen.wordpress.com/

  /Utred rättsväsendet NU

  SvaraRadera
 10. Du beskriver så bra i fallet "Lisa" vad som händer barnet och mamman när barnet börjar berätta om övergrepp. I det här fallet från pappan.

  Mamman som var budbärare för sin dotters berättelser, blev i slutänden betraktad som brottsling och höll på att mista vårdnaden om dottern.
  Detta är ett fall som fullkomligt dryper av PAS och vänskapskorruption inom domstolen.

  Intervjuva den mamma (tror att hon ställer upp) som blev drabbad av denna rättsskandal. Barnet går fortfarande på behandling hos barnpsykiatrin för sina traumatiska upplevelser/besvär som har sin grund i dessa övergrepp.

  SvaraRadera
 11. Både social barn ungdom ,familjerätter och domstolar ,åklagarämbeten ,advokater ser seriöst på PAS
  Och använder det flitigt i sitt arbete tillsammans med regeringens vårdnadsreformer framför allt i
  vårdnadstvister.
  Samma reformer ska gälla alla föräldrar och barn trots olika förutsättningar ,sjukdom, barnets ålder eller neurologiska sjukdomar som barnen kan ha och dåliga förutsättningar för samarbete ibland omöjligt efter våld av olika slag eller att vårdnadstvisten har sin grund i ekonomisk vinning som sällan tas upp konstigt det är av största vikt ,flera advokater jag har haft kontakt med säger att det är vanligt händer varje dag .
  De som förlorar i dessa mål är barnen och många mödrar blir fattiga och utanför i samhället och får ta mycket psykisk press och ett för stort ansvar efter det som följer en vårdnadstvist ,det är bara de utsatta som kan svara på vad det leder till för barnen speciellt de våldsutsatta .
  Jag har sett vårdnadsutredningar ,beslut ifrån social,familjerätt ,där barnet själv berättat detaljerat om misshandel vid umgängen med fader .
  Men det slutliga beslutet är gemensam vårdnad,utökat umgänge med och förälder bra och helvetet för barnen fortsätter i barnets bästas namn ,PAS ligger till grund för denna syn på barnens egna berättelser ej tas på något allvar alls ljuset riktas åt ett politiskt riktigt håll till faderns krav ,och behov har han sagt att det inte hänt så är det så.
  Jag ska berätta om ett fall där en flicka 4 år blev utsatt för dråpförsök,mannen i familjen drog upp henne i halsen han tyckte att hon trotsade för mycket detta ledde till stora blåmärken och när hon kom tillbaka till förskolan berättade hon för 2 förskolepersonal som i anmälan vittnade till polisen .
  Anmälan blev liggande i samma hög som andra barnbrott gör i dag för att sedan läggas ner i detta fall efter 2 år i samband med att mannen i familjen startat en vårdnadstvist lades fallet ner brist på bevis hette det ,trots att fler barn i familjen under dessa 2 år fått utstå misshandel på olika sett fick de inte heller vittna i domstolen trots att ett barn fyllt 15 år .
  Varför ?
  Jag ringde domstolssekreteraren Huddinge som talade om för mig att av erfarenhet vet vi här att barn ljuger
  därför kan vi inte ta de på allvar .
  Jag ringde även åklagare på södertörn domstol som berättade för mig att bevishalten för ett anmält barnbrott som detta går ner om en vårdnadstvist uppstår åratal senare .
  Jag förstår nu att begreppet PAS används lite överallt i maktens korridorer mot alla dessa barn som riskerar att fara så illa på många sett som redan från början har svårt att berätta visa vad de gått igenom,de som skulle ta barnen på allvar social,familjerätt använder PAS en skam
  Callinia Cold

  SvaraRadera
 12. Det här you-tubeklippet tycks vara ganska neutralt och seriöst. Jag tror inte det är omöjligt att barn kan påverkas till en negativ attityd mot ena föräldern, om den ena påverkar barnet under lång tid.

  http://www.youtube.com/watch?v=PQIXAjC_v50

  Har en yngre halvsyster som blev mycket hatisk och känslokall till vår gemensamma pappa och vet att mamman till henne talade illa om vår pappa. Det kan inte vara omöjligt. Men därifrån till att utnyttja det här som ett syndrom hos barn som ljuger kring sexuella övergrepp är nog att gå allt för långt och farligt att ta till som bevis i rättstvister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ytterligare en väldigt bra video.

   http://www.youtube.com/watch?v=ShCoUI7krVk

   Radera
 13. ...Och här ett radioprogram med Eva Rusz om föräldraalienation

  http://play.radio1.se/catchup/5789

  SvaraRadera
 14. Om PAS i skarpt läge; Lyssna och lär!!!
  Här vittnar Eva Britt Dahlström (S), samt Lotta Molander Alla Kvinnors Hus.

  www.daddys-sverige.com/3/post/2012/05/hr-experterna-ljuga-och-frtala-under-ed.html

  @Klöver dam  SvaraRadera
 15. Håller med dig om mycket du har beskrivit i originalinlägget. Vore intressant att läsa mer om detta. Skulle dock rekommendera dig att ta kontakta utlandet för att få fram adekvat forskning och underlag då detta saknas i Sverige än så länge.

  Här är en artikel som SBN publicerat:

  http://www.saknadebarn.org/2010/01/25/intressant-artikel-om-pas/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska jag vara ärlig så vill jag inte ta i pas med tång.
   Så blev även uppdragsgivarens beslut.
   PAS är inte accepterat.
   Att folk snackar skit om varandra är en annan sak.

   Radera
 16. Vår son är utsatt för PAS och jag blir drabbad av detta som förälder och även av grovt förtal bl.a. på hans dagis.
  Det är hemskt men inte mycket jag kan göra.
  Den det drabbar är ju faktiskt sonen. Många av föräldrarna inklusive personalen på hans dagis tror nog att jag är galen. Anmäla har jag blivit avrådd från. Har redan kontakt med advokat som är specialiserad på detta och fått rådet att avvakta och försöka bygga relationer.
  Det är otroligt mycket skit som vi fått svälja och att gå vidare och försöka leva ett normalt nytt liv efter separationen har i princip varit omöjligt. Träffa en ny man är svårt när man hela tiden behöver försvara sej om vad som sägs... Det är otroligt tröttsamt och jag måste stänga av allt som min son kommer hem med.
  Hans pappa har lärt honom att försöka sticka in tungan i munnen på mej när han skall pussa/krama mej. Det är ganska jobbigt. Vår mysiga varma relation skadas. Allt som jag berättar vi gjort och sonen gillat kommer han nästa gång tillbaks och hatar. I alla fall är det det han lär sej uttrycka. Myndigheter hjälper inte och omgivningen tar avstånd. Vad gör det jo drabbar inte mej utan en liten kille på 4,5 nu ännu mer. Jag är så ledsen för hans skull att han behöver genomlida detta, men jag vet inte vad jag kan göra annat än att ta emot och försöka tala om vad som är fel. Det gör också ont i mej för jag undrar hur mycket hans självkänsla skadas egentligen.
  Det är vidrigt detta och definitivt en typ av misshandel av ett barn.
  Hemlig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vidrigt!
   Det är förtal och hjärntvätt betydligt värre än misshandel.
   Tag kontakt med mig privat om du vill berätta.
   gabys@telia.com

   Kalla det bara inte PAS.

   Radera