onsdag 29 augusti 2012

Varför ryar vi inte allihop om energiskatterna?!

Tillägg 31 augusti 2012
Pressmeddelanden

Elpriset upp 94 procent i augusti!
elskling AB - 2012-08-31 09:20

Elprisrean lider mot sitt slut. Medelspotpriset i augusti blev 21,5 öre/kWh (11,5 öre/kWh) i elområde Luleå och Sundsvall, 22,4 öre/kWh (11,5 öre/kWh) i Stockholm och 23,0 öre/kWh (16,7 öre/kWh) i Malmö. Det innebär en ökning på mellan 38 och 94 procent från nivåerna i juli. Uppgången orsakades av minskad tillrinning och ökad elanvändning.

Sanslöst!!!

***

Programledarna Frerik och Fredrik (eller vad dom heter) i Kanal 5 tar sig friheten att skratta åt Ulf Brunnberg i dag. Det skriver åtminstone Expressen.
http://www.expressen.se/noje/brunnberg-drog-sig-ur---klippet-visades-anda/

Hans kvinnosyn må vara som den är - men det han säger här är faktiskt sant.
Varför är det ingen som ställer till ett jäkla liv om energiskatterna?
Hela svenska folket knäcks ju av el-räkningarna.
Jag skulle göra det själv om teknik och matte var min gren. Men tyvärr är det inte det. Jag vill inte ens välja fast eller rörligt för egen del. Kan helt enkelt inte. Jag vill helst att någon annan ska göra det åt mig. Helst min el-leverantör som jag menar ska se till att jag får bästa möjliga avtal hela tiden som tack för alla år tillsammans. Men det gör de ju inte. Åh, vilken plåga det är. Men så mycket förstår jag, att om skatterna togs bort skulle ingen behöva kröka rygg på grund av elen. Varför vrålar vi inte på Reinfeldt allihop?! Gu så  populär han skulle bli.

Så skratta inte åt Ulf Brunnberg, gott folk. Inte den här gången åtminstone. Han har helt rätt.
Och är man som han är mullig mansgris (Gu va trist på så rara ärtor!) så är det väl himla klokt av honom att hålla sig till djur.

6 kommentarer:

 1. Det är inte bara skatten som är galet. Hela jävla systemet är åt helvete! Det har inte konstruerats för konsumenternas skull, det gynnar enbart producenter och leverantörer.
  För konsumenten finns bara alternativen pest eller kolera.
  Skrota skiten!

  SvaraRadera
 2. Man kan säga mycket om energiskatter, det s k fria valet av leverantör och politikernas agerande när Fortum tilläts ta över i Stockholms stad. Dock uppskattar jag att på min energiräkning kunna se den exakta förbrukningen månad per månad. Det går faktiskt att dra slutsatser om händelser som inträffar i det egna hemmet och därvidlag påverkar elkonsumtionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som att kylskåpet är trasigt menar du?
   Varför köper du inte bara ett nytt?
   :-)

   Radera
 3. När vi ändå pratar energiskatter så är jag otroligt irriterad på den höga bränsleskatten. Om det så hade varit att den öronmärktes till att användas för hållbara alternativ som bättre komunaltrafik eller mer hållbara miljöbilar så hade det kanske varit ok. Nu går pengarna mest till fest och resor för politikerna. Och nej, miljöpartiet håller inte måtten. Deras lösning är att alla ska bo nära jobbet så att man kan gå eller cykla. Ibland tror jag t o m att de tycker att man ska bo på arbetsplatsen.

  SvaraRadera
 4. Nåja,
  även om jag håller med om att elpriserna är höga så var det väl ändå så att elpriset var extremt lågt i juli och priset i augusti är i samma nivåer det brukar ligga.

  SvaraRadera
 5. Priset per kWh utgör trots allt bara en liten del av det jag betalar till Fortum. Så mycket kan
  t o m jag utläsa av min smått obegripliga specifikation från bolaget. Tycker dock det är lite synd
  att idag tydligen är sista dag som de gamla hederliga glödlamporna får säljas i butik.

  I morgon rekommenderar jag f ö utan minsta tvekan Slakthusdagen strax söder om Globen för den
  som har vägarna förbi. Kanske också ett inköp av boken "Kött och blod" !

  Och om ni inte visste det så är 2012 inte bara Strindbergs år utan också "Slakthusåret". Den
  station längs gröna linjen som numera benämns Globen har haft flera tidigare namn, bl a just
  Slakthuset !

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.