onsdag 25 juli 2012

Vi behöver en jämställdhets-, respekt-, demokrati- och rättviserörelse. Nu!

Jag har med en dåres envishet i flera år hävdat att könskampen avgjordes på 70-talet och att vi mogna, förståndiga medborgare i detta fantastiska land för länge sedan har lämnat det tjäbblet bakom oss.
Det var sant också. Då.
Tills vi drabbades av Nätet.

Här kravlar nämligen så kallade antifeminister omkring, kvinnohatare och försvarare av allehanda övergrepp på barn! En slags inkrökta individer av båda könen i den så kallade mansbranschen som med hat och hotelser skrämmer i synnerhet kvinnor till tystnad. En slags underutvecklade personer som betraktar kvinnor som en sämre sort eller till och med "sliddjur" som en galning skriver.

För att inte tala om den allt igenom usle Medborgare X som menar att "en mördad feminist är en bra feminist" men inte ens törs stå för det. Om han åtminstone hade skrivit "en död feminist", då hade man ju kunnat tro att han åtminstone syftat på en självdöd sådan. Men det gjorde han inte. Han skrev mördad - Vad uppmanar det till, Medborgare X? - och verkar ivrigt påhejad av pappanissarna vara väldigt stolt över det.
Vilken fjant som inte ens vågar stå för sina ord.
Allt medan han utnyttjar sjukvård, vägnät, kommunikationer och annan allmän service som även kvinnors skattepengar finansierar. Vad är det för fasoner?! Någon MEDborgare är han följaktligen inte. Han är en MOTborgare som borde fråntas allmänna rättigheter, en breivik-wanna-be endast värd förakt. Ni män som inser det - Säg ifrån!


Med allt grövre hat och förtal, hotelser och uthängningar driver dessa män en slags krav på vad de kallar "rättvisa" för egen del, särskilt i vårdnadstvister. Allt medan mammor och barn tvingas gömma sig på okänd ort på grund av hotelser, förtal och våld. Allt medan den de gömmer sig för hänger ut barnen som kidnappade till allmän beskådan på nätet!
Inte ens barnen skonar de alltså. Hur många barn som på grund av arga pappor idag är uthängda på nätet för all framtid vet vi väl inte ens. Såvitt känt är finns ännu inga kvinnor som uppför sig på samma dåliga vis. Men det är naturligtvis bara en tidsfråga.

Det handlar inte om rättvisa.
Det handlar inte ens om barnen.
Dessa män - som inte för en sekund ska sammanblandas med vanliga män - drivs av egoism, en vildsint drift att hävda sig själva och det egna egot samt manövrera ut, plåga och tysta kvinnor. Kvinnor är värdelösa i deras ögon. De ska (om de ens måste finnas) behaga männen, sära på benen och föda barn. Ja, ta hand om dem också så att papporna slipper besväret. De vill nämligen bara sitta vid datorn och spy ut sitt hat. Dessa män vill bara ha rätt. Och det ska såväl barn som kvinnor rätta sig efter. De vill bara bestämma, trycka ner, tysta, hänga ut och utöva allehanda sorters våld och övergrepp.


Så hur ska vi - omvärlden - respondera på detta?
Ja, det är frågan.
Det hela är så sjukt att det måste kännas direkt otroligt för alla och en var som inte är särskilt hemmastadda på Nätet.
Eländet måste emellertid stoppas.
För att vi ska slippa en framtida mamma-barn-rörelse (som i och för sig är påkallad men kastar oss tillbaka till 70-talet) som motkraft så föreslår jag en jämställdhets-, respekt-, demokrati- och rättviserörelse av något slag som helt tar udden av och manövrerar ut dessa rättshaverister på nätet och annorstädes.

Hur en sådan ska utformas och sjösättas vet inte jag.
Men det vet säkert ni.
Barn ska i alla fall stå i fokus i alla vårdnadstvister. Våld, hat, förtal och uthängningar bör omedelbart diskvalificera den förälder som bedriver det. Fjantteorier som PAS bör förbjudas helt. Och då vi har yttrandefrihet så får vi följaktligen bara bojkotta dess förespråkare.
Förtal är redan förbjudet och bör nämnas vid sitt rätta namn.
Än har vi långt kvar till lika lön för lika arbete och samma villkor för exempelvis pensioner.
All form av diskriminering på grund av kön bör bli straffbar.
Ja, det är väl några angelägna punkter. Det finns säkert många flera.
Kom igen med förslag ni som håller med!

Ni andra kan vältra er i självömkan hos moddyn.
http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19910433.htm
http://www.jamstalldhetslagen.se/
http://www.do.se/Documents/pdf/diskrimineringslagen.pdf?epslanguage=sv
http://www.regeringen.se/sb/d/11043/a/111986
http://www.tasa-arvo.fi/sv/startsida;jsessionid=e772b3d508e17fa2b277f430b977


Tillägg:
Amelia Adamo skriver en fantastiskt bra krönika i Expressen i dag.
Den handlar visserligen om Mellanösterns förtryckta kvinnor men ändå, det är exakt det som mansbranscen önskar sig för egen del, det är exakt så de vill få möjlighet att förtrycka kvinnor.
Därför rekommenderar jag er att läsa den.


Mellanösterns kvinnor, har vi glömt dem?

Det händer att jag tackar Skaparen för att jag är kvinna född i väst och har (nästan) lika villkor som en man. När jag blir så där tacksam så har det oftast att göra med möten med motsatsen. I boken Resa i Sharialand av Tina Thunander, var det som någon sparkade sönder mina mjukdelar. Ovanpå detta skrev jag färdigt min artikel om könsstympning, efter en resa med Unicef i Etiopien, och påmindes åter om tryggheten i att bo i ett land där kvinnor inte stenas eller tvingas få sin klitoris avskuren.

En del muslimiska män (de som tycker att kvinnor ska vara heltäckta) klarar inte att se kvinnohud för de kan inte bemästra sin sexualitet, alltså måste hon täckas. När det handlar om stympning så tror man att kvinnorna annars blir översexualiserade. I båda fallen handlar det om mäns kontroll, inte alls om sexualitet.

Som kvinna känner jag en allt mer växande ilska över tystnaden kring de förfärliga ritualer - eller övergrepp - som sker dagligen, allt ifrån oskuldstester, barnäktenskap, könsstympning, stening, förbud att gå ut utan mannens godkännande, misshandel i uppfostrande syfte, och så vidare till lyxigare problem som att inte få ta körkort. Eller som i Saudi­arabien inte ens få rösta. Många muslimska kvinnor är rättslösa. Inte överallt men där de lutar sig mot sharialagarna får hon det svårt om hon vill något annat än det män bestämt.

Vi engagerar oss i hur barn har det, hur djur har det, hur Arktis och Östersjön mår - men Mellanösterns kvinnor, har vi glömt dem? Och om det är några som engagerar sig, som Dilsa Demirbag Sten så är det garanterat mansfritt. Med vissa undantag, som till ­exempel Janne Josefssons Uppdrag granskning. Kvinnofrågor, som kallas för mjuka frågor, då brukar männen lysa med sin frånvaro. Men det enda mjuka jag kan se i detta är vår kropp när vi får stryk.

Man kan ju hoppas att den arabiska våren innebär en början till en bättre värld för en kvinna i sharialand oavsett om hon bor i Mellanöstern eller i Afrika. Märkligt nog väcker ett politiskt och ekonomiskt system som hanterar kvinnor som djur ingen större empati i vår västvärld. Är det för laddat för att vi ska orka med att prata om det? Eller är det politiskt korrekta rädslan, att om vi hackar på muslimska fundamentalister så blir vi förknippade med Sverigedemokraterna? Alltså tiger vi (läs medierna, åsiktssofforna, bloggprofiler, politiker) hellre och väljer andra ämnen.

Kvinnor som blir våldtagna, stenade, piskade får skylla sig själva, männen går fria (för det är ju kvinnors fel, de har ju utmanat), skriver egyptiskan Mona Eltahawy i en rasande artikel. Och i väst blundar ni därför att ni säger att det är vår kultur och religion. Men det handlar inte om slöja och mödomshinnor, det handlar om att vi kvinnor ska hållas tillbaka. Förstår ni inte!! Alltså, sluta bullshitta om kultur och religion, skriver hon.

Jag håller med: det heter inte kultur och religion, det heter våld och förtryck. Och varför talar vi inte termer av demokrati, lika rättigheter och likhet inför lagen i stället, så slipper vi hamna i diskussioner om kultur och religion. För så fort man tar upp den här kvinnofrågan får jag stoppat i halsen att jag inget förstår, att jag generaliserar och att jag fördömer en hel muslimsk värld.

Sen kommer hatbreven, om jag skriver om svenska kvinnors villkor, då ska jag straffknullas, Är det kvinnors villkor i den muslimska världen så förstör jag för hela det muslimska folket, förstör för islam och då handlar hotmejlen om hur jag ska tystas.

Behöver jag säga att alla de hatmejl som når mig skrivs nästan bara av män.
Med denna krönika vill jag tacka för mig här i Expressen. Vill ni träffa mig mer så finns jag i M-magasin.
Amelia Adamo

30 kommentarer:

 1. Låter ju jättebra! Första steget torde vara att alla är lika inför lagen och att alla ses som oskyldiga tills motsatsen bevisats. Detta skriver nog alla under på, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla är inte lika inför lagen i synnerhet inte barn, ingen lyssnar och tror på dessa då de berättar om övergrepp.

   Thor-Björn Bergman Kanal24 har premiär på filmen "Vem lyssnar på Ella" den 25 Augusti.

   http://www.kanal24.info/kanal24/

   Tror att den filmen kommer visa hur illa ställt det är för barn i det svenska rättssystemet.

   Klart att något måste göras, Noboytoy är tydligen inne på samma linje.

   Radera
  2. Jag såg det tidigare i dag.
   Bra det!
   Självklart måste det ändras. Inga barn ska behöva utsättas för övergrepp.
   Den galenskapen måste vi med gemensamma krafter göra något åt.
   ALLA ska vara lika inför lagen.

   Radera
 2. Ett mycket viktig och bra inlägg, Monica.

  Dessa män som inte tvekar att hänga ut sina barn på nätet förstör inte enbart för sina egna barn. Även andra barn påverkas och tvingas att utstå dessa mäns handlingar och agerande. Barnens kompisar undrar i sin tur varför deras kompisar är webbpublicerade som ”kidnappade”. En total egoism från dessa mäns sida och som helt saknar ett barnperspektiv. Det handlar inte om barnen utan om att de vill demonstrera makt och kontroll över kvinnan.

  I samma stund som de hänger de ut barnen på nätet tappar de också kontrollen över publiceringen för all framtid.

  Sedan ska även medias agerande och ansvar synliggöras. Media väljer t ex att utifrån en part i målet samt med avsaknad av ett barn- och brottsofferperspektiv publicera partisk information i den tryckta versionen av tidningen. Uppgifter som på det sättet får stå oemotsagda.

  http://suspicio.wordpress.com/2011/07/14/hur-manga-fler-tanker-ni-skada-dagens-nyheter/

  Det behövs en omfattande granskning av papparättsrörelsen samt vårdnadstvister för att synliggöra det som är känt för flera men som tycks vara okänt för de flesta andra. Problematiken är så omfattande att den inte kan ignoreras av ett samhälle och en rättsstat. Men det finns t o m skriftligt uttalande i dom/beslut från domare som har förståelse för dessa mäns webbpubliceringar! Rådmannen reflekterade inte ens över konsekvenserna för barnen för all framtid eller den påverkan som kan ske genom det förakt och hat som bevisligen riktades mot kvinnan genom mannens webbpublicering av barnen.

  Webbpubliceringarna får till följd att personer som aldrig ens träffat kvinnan eller barnen eller tagit del av kvinnan och barnens uppgifter sprider förakt och hat mot kvinnan. En skrämmande verklighet och ett allvarligt samhällsproblem. Kvinnorna problematiseras och männen och deras handlingar lämnas oproblematiserade. En fokusförskjutning sker bort från mannens handlingar och dess konsekvenser till mamman/kvinnan istället av personer som saknar förmåga att inta ett kritiskt förhållningssätt till handlingarna och mannen.

  En demokrati och rättsstat kan omöjligen acceptera att kvinnor utsätts för det hat, förakt, de hot och kränkningar som är följden/konsekvensen av att dessa män hänger ut sina barn och kvinnor med namn, personuppgifter och andra uppgifter av personlig karaktär samt de som okritiskt tar männens parti utan att ha fakta i ärendet.

  Det behövs också omfattande kunskap hos berörda samhällsinstanser.

  /Utred rättsväsendet NU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag instämmer helt i det du skriver om behovet av en omfattande utredning av papparättsrörelsen och dess skränande avarter.
   Barn ska inte behöva lida på grund av deras ofta helt grundlösa så kallade rättvisekrav.
   När man talar med exempelvis polisen är den oftast inte ens känd.
   Svensk polis har i allmänhet inte ens tillgång till internet!
   Det kan inte fortsätta.
   Vi kan inte ha en polis som inte befinner sig i verkligheten.

   Radera
  2. Jag instämmer helt med dig att vi inte kan ha en polis som inte befinner sig i verkligheten. Eller en polis som inte tar brott mot kvinnor på allvar.
   Polisen borde ha en av landets bästa kompetenser när det gäller t ex papparättsrörelsen, de borde varit under granskning och kontroll för länge sedan. Polisen har också en skyldighet att kartlägga och kontrollera antifeministerna i syfte att främja kvinnors mänskliga rättigheter. Jag läste någonstans att du skrivit att polisen sagt till dig ungefär att JJ "Yakida" nog lugnar ner sig snart. Om de inte tar en sån dåre som JJ på allvar och agerar så har de ingen som helst kompetens när det gäller riskbedömningar. En sån dåre borde ha varit riskbedömd sedan lång tid. Polisen har inte som uppgift att lägga över sitt arbete eller ansvar på enskilda personer!

   Polisers vanligaste brott är våld mot kvinnor. Poliser trakasserar och utövar våld mot sina fd kvinnor, nuvarande kvinnor samt sina kvinnliga kollegor. Att polisen hittills inte tycks ha tagit antifeminismen på allvar måste förstås i ett sammanhang dvs vilka värderingar, attityder och föreställningar som råder inom poliskåren samt polisers egna brott mot kvinnor.

   Att polisen inte har tillgång till internet är bullshit. Corruptio har väl återkommande gånger också visat hur många gånger som polisen är inne och läser på hans blogg. På fritiden tycks polisen använda sina datorer flitigt iaf, kom ihåg bloggande polisen och hans snedvridna kvinnosyn (han som Arbetsdomstolen försvarade). Det kanske skulle behövas en undersökning som visar hur polisen använder sina datorer...

   /Utred rättsväsendet NU

   Radera
  3. Njae, så har nog ingen sagt.
   Alla vet att han är låst och aldrig kommer att ge sig. Men de har gett honom den chansen. Lite väl många gånger om du frågar mig. Och Säpo har honom under lupp. Det har de med alla rättshaverister av den kalibern, säger polisen.
   Obs, inte mina ord.

   Polisen har en specialavdelning om ca 200 pers för internet. De poliser som tar emot anmälningar har inte tillgång till internet vilket gör att de inte riktigt förstår vad det handlar om och skriver anmälningar därefter. Undantag finns dock.
   Internetpolisen (om man får kalla dem så) lämnar knappast spår efter sig. Glöm det.
   Att personal på RPS har tillgång till internet och lämnar avtryck på nätet är en helt annan sak. Det kan lika gärna vara privat surfande.

   Radera
 3. Jag upplever det som ett stort problem att myndigheter inte verkar greppa hur ett objektivt synsätt fungerar och värdet av att kunna tillämpa det. Jag har fått en så skrämmande insikt om hur det kan gå till att jag inser att det knappast går att tala om offentligt. Ingen skulle tro mig ändå. Det språk som används inom rättsväsendet lämnar mycket i övrigt att önska. Liksom tillämpningar av lagar och regelverk. Man baxnar ju när man läser om förslag på att tillsätta haverikommissioner efter att kvinnor mördats av sina män. Varför efter? Varför inte arbeta preventivt ? Många liv skulle kunna räddas om tjänstemännen börjadd lära sig hur kontrollfreaken fungerar och uttrycker sig. Det är dessa personer som kan bli farliga. Dessutom brukar de vara totalt humorbefriade. Det är förstås inget brott, förstås. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt enig där. Varför efter?
   Min uppfattning är att vi behöver professionella medlare för allehanda konflikter - alltså inte bara äktenskapliga - på varje ort. Kontrollfreak och psykopater i allmänhet är ett svårt men ändå känt begrepp. Det finns inget försvar för att myndighetspersoner inte ska kunna se igenom dem.

   Radera
  2. Håller med. Kompetensen och kunskapen finns. Alltså ska myndighetspersoner ha den kunskap och kompetens som finns.

   /Utred rättsväsendet NU

   Radera
 4. Apropå kunskap hos berörda samhällsinstanser, så har jag reagerat över den obefintliga forskningen inom flera områden vilka hade kunnat ge just den grundläggande kunskap som kunde ligga till grund för hanteringen av ärenden som rör barn och våld i nära relationer. Ta t.ex. ekonomiskt våld. En professor i sociologi i Uppsala fick för bara något år sedan- efter många års ansökningar- äntligen medel att forska på området. Jag tror förvisso att man redan här och nu skulle kunna fastställa att det är samma typ av män som utövar andra former av maktmissbruk som också utövar ekonomiskt våld. Det är oftast kvinnor som ägnar sig åt den här typen av forskning. Och då finns inga medel. Pengarna har istället lagts på s.k. spetdkompetens. Som att in absurdum bevisa att att vissa typer av psykofarmaka som sedan visat sig vara självmordsframkallande, är utmärkta att dela ut till deprimerade personer.Gissa tre gånger vilka som får äran att agera försöksråttor? Jo, t.ex. de mammor som tvingas skicka sina barn hem till en förälder som begår övergrepp på barnen och förstås dessa barn själva när de växer upp i ett samhälle som inte ser eller förstår omfattningen av problemen som skapas genom övergrepp. Nej,just det ja- nu glömde jag bort de ekonomiska fördelarna. Förlåt! Får det lov att vara en tablett till kaffet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett det här i min närhet.
   Man undrar vad tusan de tänker med de läkare som skriver ut sånt. Det är så upprörande att jag citerar dig igen rakt av:

   "Som att in absurdum bevisa att att vissa typer av psykofarmaka som sedan visat sig vara självmordsframkallande, är utmärkta att dela ut till deprimerade personer.

   Gissa tre gånger vilka som får äran att agera försöksråttor?
   Jo, t.ex. de mammor som tvingas skicka sina barn hem till en förälder som begår övergrepp på barnen

   och förstås dessa barn själva när de växer upp i ett samhälle som inte ser eller förstår omfattningen av problemen som skapas genom övergrepp."

   Radera
 5. Jag har själv varit utsatt för en våldsam man. Mina barn har bevittnat det som skett och tillkallat polis. Soc var inkopplat, men jag fick ändå lösa situationen själv för någon hjälp från samhället fick jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som att du klarat av det i alla fall.
   Bra gjort!

   Radera
 6. Vad menas med att klara upp saken själv? Innefattar det att behöva bedriva en egen brottsutredning och på egen bekostnad se till att det blir rättegång? Eller är han nergrävd i rabatten?:-( :-)

  SvaraRadera
 7. Läs gärna mer om Cipramilskandalen som kostade läkemedelsindudtrin miljarder- och forskarparet von Knorring. Varföt blev det inga rubriker här i Sverige ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/dagens-medicin-teg-om-von-knorring-och-miljardskandalen-481286

   Radera
 8. Eftersom det gällde soc brister och inte polisens så kan man gissa att kvinnan fick ta hand om skyddet av henne själv och för barnen på egen hand.
  Soc brister ofta i den saken pga okunskap och brister i organisationen.

  SvaraRadera
 9. Jo,tack jag vet. De sitter där med sina s.k. familjerättsutredningar som inte är mycket till utredningar. Så skickas dessa okritiska sagoalster till tingsrätten där nämndemännen i sin tur lever i okunnighet (oftast) om hur undermåligt underlaget är. Är du pank på grund av att du fått hela ekonomin förstörd efter åratal av trakasserier och meningslösa processer får du stå ditt kast.

  SvaraRadera
 10. Enligt aftonbladet har nu flera män anhållits i Norrköping för övergrepp mot barn i utlandet. Hur är det med sådana övergrepp i Sverige?
  Sådana missfoster inklusive barnporrskonsumenter kunde väl tvångsdras genom hagtornshäckar och sedan bindas vid offentliga skampålar, eller? Något för SD att motionera om?

  Upprörd gentleman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behövs nog inget SD för det.
   Jag har samlat dagens mansmissfoster i ett särskilt inlägg.

   Radera
 11. Någon som minns HD-domaren Leif Thorsson som åkte fast för sexköp? Hans "straff" blev lite böter. Sedan sattes han i lagrådet. Han ansågs lämplig eftersom han ju bevisligen hade erfarenhet av lagbrott. Vad jag minns var han i egenskap av domare, speciellt välvilligt inställd till peddisar. Vilka konsekvenser fick hans tid i lagrådet? Han meriterade sig ju genom att begå brott. Tror ni jag kan bli riksbankschef om jag rånar en bank?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nog var det lite synd om Thorsson som fick sin läggning avslöjad bara
   så där. Dock slapp väl hans välkända mamma uppleva sonens snedsteg.

   Radera
  2. Dessutom är ju Leif Thorsson tillbaks i HD. I lagrådet hade han inflytande på lagstiftningen. Så det borde granskas särskilt vad Leif Thorsson pysslade med där.

   Vad han har gjort i HD är ju väl känt.

   Hur Leif Thorssons brottslighet hanterades känner vi till. Leif Thorssons ord fick bl a tolkningsföreträde trots att det fanns sms-korrespondens som stödde den unge mannens ord.

   Visst minns vi även hur Bo Svensson och Leif Silbersky agerade i samband med Leif Thorssons brott. Bo Svenssons agerande i övrigt känner vi också till. Vilka värderingar och föreställningar som de har känner vi också till.

   /Utred rättsväsendet NU

   Radera
 12. Om man vill läsa om brott kan man besöka svenskamord. Under avklarade brott finns en del pedofilbrott.

  SvaraRadera
 13. Medborgare X är dessutom ett fånigt namn (på en fånig och feg person).

  Jag tycker att Medborgare Qk är mer passande ;)

  /Utred rättsväsendet NU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medborgare Qk!
   Kan inte vara bättre.
   Mycket passande, tycker jag.

   Radera
 14. Hade gärna länkat till svenskamords sida om Samhällets Handel och Vandel. Här har vi de partiska domarna som står på männens sida, pedofilerna som jobbar med barn och fusket med brottsstatistiken. Jag saknar en seriös debatt om vad detta också kostar samhället. Vad kostar det när tjänstemän inom rättsväsendet fuskar och brottslingar går fria, brottsoffer som inte kan arbeta uan hamnar utanför samhället med stora kostnader i både lidande och rehabiliteringskostnader. Och så den ökade arbetsbelastningen för de tjänstemän som ska städa upp efter de som gjort fel.

  SvaraRadera
 15. Jag vet inte om jag kan hålla med om att internet skulle ha skapat mer kvinnofientlighet. Däremot kan det ha bidragit till att synliggöra föraktet. Det kanske rent av har medverkat till att fysiskt våld minskat i vissa fall. Facebook har ju både medverkat til ökade kontakter som ibland övergått til stalking. Men också att våldsverkare har kunnat identifierats.

  SvaraRadera