måndag 11 juni 2012

Granska Uppdrag Granskning!


Bra om Imamernas råd.
Hör alla intervjuerna i sin helhet.
http://svt.se/ug/varsagod-och-granska-uppdrag-granskning


I solen spricker trollen!

Så sa mediegurun Paul Ronge i TV i går.
Han menade att när strålkastarljuset riktas mot till exempel en företeelse, en bedragare, en lögnare eller en stalker så syns de plötsligt tydligt i all sin usla ynkedom. Uttrycket passar bra in på imamerna i Uppdrag Gransknings program. Avslöjandet är högklassigt. Det är bara att gratulera.

3 kommentarer:

 1. Vad skall man säga om imamer då ? Möjligen att de faktiskt tror på vad de själva säger och att de som lyssnar på imamerna kanske också gör det. Lite grand som svenska kyrkan, fast tvärtom alltså. Men nu var det ju någon kyrkoherde nere i Blekinge som tagit strid för att få utdela Guds välsignelse till eleverna i samband med skolavslutningen och hon verkar ha vunnit åtminstone någon sorts delseger. Så vem vet, kanske får vi ett allmänt religiöst uppsving här i landet. Dock kommer det inte att gagna gemene man/kvinna speciellt mycket.

  SvaraRadera
 2. Utmärkt program gjort av uppdrag granskning och fanstastiskt bra att de bemöter alla undanflykter. Det handlar om vår medsystrar som tvingas underkasta sig lagar och synsätt som om de skulle leva på 1800-talet.
  Suss

  SvaraRadera
 3. Det här är ju inget som är specifikt för bemötandet av muslimska kvinnor från imamer. Även icke muslimska kvinnor får av sexrådgivare veta att de bör tvinga sig till att ha sex för mannens och husfridens skull. De får av poliser och socialarbetare veta att de är delaktiga i misshandel de utsatts för av sina partners och därmed får skylla sig själva. Vi har företrädare för rättsväsendet som anser att våldtäkt i en relation kan ses som lite taskigt och osjysst men egentligen inte som ett brott värre än ett etikettsbrott, dvs i klass med att stoppa kniven i munnen under en middag.
  Så som sagt, det UG visade är tema med variation bara.

  SvaraRadera