måndag 28 maj 2012

Vad i hela fridens dar är Chemtrails?

Helena Palena skriver om Chemtrails.

Det gjorde hon förra året vid den här tiden (?) också. Jag tror till och med att hon försökte göra mig uppmärksam på fenomenet.

Om jag förstått det rätt, rör det sig om någon sorts världsomfattande besprutning (av USA?) av jordklotet i syfte att påverka klimatet. Folk som bor på landet ser det på himlen vilket inte stadsbor gör.

Ska vi tro på det här?
Skulle det ligga minsta lilla sanning i detta år är det en världsskandal.

Googleöversatt Wikipedia:
http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Chemtrail_conspiracy_theory&ei=2hXDT9qFLOjT4QTqkNHaCQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CF8Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dchemtrails%2Bwikipedia%26hl%3Dsv%26rlz%3D1T4GGNI_svSE469SE469%26prmd%3Dimvns

Jag har frågat några flygare - som jag inbillar mig har en mer övergripande koll på himlavalvet - men ändå inte fått några bra svar.

Finns det någon som kan förklara fenomenet?
Om det är allvar, varför säger inte regeringen något?
Och media?
Vad tror ni om detta?

28 kommentarer:

 1. Apropå det här med att försöka påverka klimatet drar jag mig till minnes en av Carl Barks gamla Kalle Ankahistorier från 50talet där Calle var pilot och regnmakare med förmåga att skära till och flytta moln så att man kunde få önskad mängd nederbörd på exakt rätt plats vid rätt tid. Det här kanske är någon sorts variant ...

  SvaraRadera
 2. Både Ryssland och Kina kan sedan länge ta bort hotande regnmoln. Det är ingen hemlighet.
  I Bryansk region i Ryssland är det till och med en sanning att man bombade molnen från Tjernobyl redan där för att de aldrig skulle nå Moskva.
  Full möjligt faktiskt.
  Men det här verkar vara något mycket större.

  SvaraRadera
 3. Monica, gå inte på vilket skit som helst som Helena Palena skriver på sin blogg. En snabb titt på den bloggen räcker för att konstatera att människan är rubbad, dessutom verkar hon helt sakna förmåga till kritiskt tänkande utan tro på allting bara för att det står på internet.

  Chemtrails är ännu en knäpp teori från folk som tror att judiska bankirer och/eller illuminati jobbar för att införa NWO (den nya världsordningen). Besprutningen skulle då vara ett led i detta projekt för att göra folk fogliga (precis som fluor i dricksvattnet) eller för att spruta ut virus och göra folk sjuka. Det är rena knäppheterna som det inte finns minsta belägg för. Om du inte tror mig kan du själv gå in på flashback och försöka diskutera med folk som tror på de här galenskaperna. En snabb titt på vad det är för slags människor som tror på teorierna och deras argument borde räcka. Praktiskt taget alla är rena galningar och ofta både rasister och antisemiter. Det är nog därför inte media skriver om saken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena Palena är ingalunda rubbad.
   Om jag ska bedöma din kommentar efter det påståendet så blir det inget vidare.
   Och på Flashback är väl alla rubbade.
   Jag hade en skypekonversation med en stridspilot härom natten och fick följande råd:


   XX: I ryssland har man sprutat för att klarna molnen

   Monica Antonsson: Ja, det vet jag. Men det här är värre. mkt värre

   XX: Det kansek är samma.

   Monica Antonsson: De liksom sprutar över hela jorden för att förändra klimatet. Låter hur sjukt som helst.

   XX: Alla jobbar på människans undergång ta det lungt det drabbar inte oss gamla bara de yngre. Jordens klimat förändras utan att vi gör något

   Monica Antonsson: Men det verkar sååå sjukt. Och varför skriver inte media om det är sant. Har du hört talas om det???

   XX: Läs gärna boken De kylande stjärnorna, ISBN 978-91-977059-1-2. Där får du veta att det inte är koldioxiden som styr. Allt är politiskt i denna fråga att tjäna så mycket pengar som möjligt på koldioxidskatten. Boken beskriver flera miljarder års utveckling. Det finns för få bra journalister de är styrda av olika politiska inriktningar.

   Radera
  2. Läs dagens (3 april 2013) artikel om geoengineering i Svenska Dagbladet så kan ni se vad det handlar om. Det är mycket allvarligt att någon tar sig rätten att spruta ut partiklar i atmosfären. Dessvärre handlar det inte "bara" om svavel utan även barium och andra kemikalier sprayas över oss. Analyser av markprover i Usa har visat på förhöjda halter av farliga kemikalier i både jord och i vatten. Se gärna filmen "What on earth are they spraying" på youtube. Här diskuterar vetenskapsmän med tekniker om Geoengineering - skrämmande framtidsutsikter för våra barnbarn....

   Radera
 4. Hur många spöken får man tro på utan att tappa förståndet. Bilden visar kondensslingor efter flygplan och ett överliggande cirrostratusmoln.
  För att ett moln ska regna eller snöa krävs det sublimationskärnor,eller smutspartiklar om ni så vill. Droppen eller snöflingan bildas kring denna kärna.
  Om man vill påskynda processen så flyger man över molnet och sprider i princip ut lite damm som får molnet att släppa sitt innehåll och därefter upplösas. Enkelt och ogiftigt.
  Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Björn,
   Ja, så känns det onekligen.
   Är du säker?
   Hur har detta kunnat få så fast mark överallt om det är en villfarelse?
   Har du hört talas om det tidigare?

   Det du beskriver, är det så man gör för att få bort regnmoln - som ryssar och kineser ägnar sig åt när det ska vara stora utomhusevenemang?

   Radera
  2. Ja Monica.... jag är helt säker och dessutom metereologutbildad i flyget. Vad då fast mark över allt? En del tror, på lika fast mark, att jorden går under i morgon.
   Det jag beskriver är det man gör vare sig man är kines eller ryss.
   Björn

   Radera
  3. Hm, det man gör vare sig man är kines eller ryss...
   För att få bort moln alltså?

   Radera
  4. Det skingrar även molnen för amerikaner. Normalt sköter det sig med automatik. Men det går att påskynda met lite dammpartiklar.
   Björn

   Radera
  5. Intressant.
   Jag har undrat hur de gör.

   Radera
  6. Björn!
   Kan man läsa om detta någonstans och i så fall var?
   Jag tycker att damm låter lite för lätt (viktmässigt) för att kunna släppas på moln och få dem att avge vätska (inkl radioaktiva partiklar som i Tjernobyl).
   Det skulle vara intressant att få veta mer.

   Radera
  7. Ryssar och kineser änvänder ett dammpulver av silverjodid som kondensationskärna, i bland i kombination med kolsyresnö. Det sprutas på molnets översida via flyg ellet fyrverkeripjäser.
   Ingen vet om det fungerar. Det kanske ändå hade regnat både mer eller varför inte mindre.
   Dyrt är det i alla fall. Så låt vädret sköta sig själv och köp paraply.
   Det räcker att dammet är tyngre än molnet för att det ska falla igenom det.
   Björn

   Radera
  8. Tack för info. Det var ingtressant.
   Jag vet att ryssarna gör det när de ska ha sina stora militärparader på Röda torget.
   Dessutom berättade Robert Wells för mig att kineserna gjorde det när han hade en av sina jättelika TV-sända konserter där.
   Så nog funkar det.
   Och ska man vara krass så var det väl smart av ryssarna att stoppa molnet från Tjernobyl innan det nådde Moskva med, vad är det nu, 16 miljoner invånare. I Bryansk är det trots allt mest skog och en och annan småstad. Där borta talar man om det som en sanning. Varför ska vi tvivla?
   Vad skulle vi ha hjort om Forsmark gick i luften? Bättre Norrtälje, Kårsta och Brottby än Täby, Djursholm och Stockholm.
   Eller?

   Radera
  9. Men det är ju helt off topic...

   Radera
  10. Björn
   Kallas det någonting särskilt.
   Så att man kan läsa om det, menar jag.

   Radera
  11. Molnsådd
   Jag hittade detta:
   "Molnsådd innebär att man genom att sprida kemiska ämnen i luften försöker påverka de mikrofysikaliska processerna i ett moln. Syftet är att få molnet att avge nederbörd för att öka nederbördsmängden i ett område och/eller minska den i ett annat område.
   En av de vanligaste metoderna är att sprida ämnet silverjodid från flygplan.
   Det har varit svårt att bevisa hur bra molnsådd fungerar, eftersom man inte vet hur stor nederbörden hade varit om man avstått från att använda metoden."


   Silverjodid (AgI) är en kemisk förening som används vid fotografering och som antiseptiskt medel inom sjukvård. Silverjodid har låg löslighet i vatten (30 μg/l) och en kristallstruktur liknande den i is. Den används ibland även för molnsådd med syftet att framkalla nederbörd.

   Spännande
   Men det gäller alltså när man vill framkalla regn.
   I samband med paraderna på Röda torget och när RW spelade i Kina var det tvärtom. Man skingrade molnen så att solen tittade fram.
   Hur gör man det då?

   Radera
  12. Aha!
   Man tömmer molnen innan de kommer fram. Som i Novozybkov. Så chickt!

   http://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/kan-man-skapa-vader-1.3934

   Molnsådd vid OS i Peking

   Även myndigheterna i Kina har arbetat med försök att påverka vädret i ca 50 år. Där finns också ett forskningsinstitut som fokuserar på molnfysik och väderpåverkan.

   För att slippa regn under OS-invigningen i Peking lär man ha skjutit upp totalt ett tusental raketer från 21 platser i staden. Det var den största operationen för att skingra regn som hittills har utförts i Kina. Det lär har gått till så att man besköt moln som låg tillräckligt långt borta för att molnen skulle avge sitt regn innan de kom fram.

   För närliggande regnmoln hade kinesiska forskare arbetat fram en ny metod som skulle fördröja nederbörden genom att förminska dropparnas storlek. Denna metod användes dock troligen inte vid ceremonin.

   Radera
  13. Monica
   Välkommen i klubben av invigda regnmakare. Hjälper inte silverjodid kan man ju alltid göra som indianerna. Dansa! Effekten är nog densamma. Tron kan försätta berg.
   Tack och hej
   Björn

   Radera
  14. Svar på: "Vad skulle vi ha hjort om Forsmark gick i luften? Bättre Norrtälje, Kårsta och Brottby än Täby, Djursholm och Stockholm.Eller"?
   Det blåser nästan aldrig nordostliga vindar i Forsmark.
   Björn

   Radera
  15. Men det händer.
   Exempelvis gjorde det det när två av fyra säkerhetssystem slogs ut för några år sedan.
   Men det ska vi nog inte prata om du och jag.
   Om kärnkraft tycker vi olika.

   Radera
  16. Och gjort stavas inte hjort förstås.
   Skrivfel av mig.
   Sorry!

   Radera
 5. Sankte Per och Tege har gjort en del inlägg angående bl.a Chemtrails och flour i dricksvattnet.
  http://sankteper.bloggplatsen.se/

  SvaraRadera
 6. Att stadsbor inte ser det beror på att landande och startande flygplan inte bildar kondensslingor på den höjd de flyger. Över landsbygden flyger man på marshhöjd via flygfyrar till destinationen. Därför sammanstrålar slingorna över dessa.
  Björn

  SvaraRadera
 7. Här kommer bra info från Miljöpartiet. Riksdagen vill inte diskutera chemtrails. Det är locket på!

  Miljöpartiets Motion ang. HAARP & CHEMTRAILS:

  ***************
  Motion 1997/98:U416

  Utredning om amerikansk rymdforskning
  Mer om motion 1997/98:U416
  Inga bilagor
  HAARP – High Frequency Active Auroral Research Program – eller fortsättning på Stjärnornas krig
  Rymden utforskas
  Utforskningen av och världsherraväldet i rymden intensifierades efter andra världskriget. Raketer, sputnikar m m tävlade om utrymmet och de två supermakterna tävlade om vem som skulle vara först. Presidenter har kommit och gått, och alla har de fascinerats av rymden och den teknologi som är kopplad till detta utforskande. President Carter godkände SPS, Solar Powered Satellite-projektet, men det röstades ner av kongressen p g a att det var för dyrt. Sedan kom president Reagan till makten och samma projekt dök upp i en annan form och var plötsligt ett vapenprojekt. Budgeten utökades och projektet flyttades till försvarsdepartementet under namnet Star wars.

  Det allvarliga är att det hela tiden funnits en stark koppling mellan civil och militär forskning i USA. Under täckmanteln av att vara ett vädersatellit- eller solprojekt gömmer sig utvecklingen till Stjärnornas krig och dess efter­följare.

  Ett civilt projekt beblandad med militärt som förkortat kallas HAARP har i dagarna väckt uppmärksamhet. Det är fortsättning på Stjärnornas krig och i projektet ingår bl a laser.

  HAARP – High Frequency Active Auroral Research Program
  Det vore naivt att tro att HAARP är ett isolerat experiment som inte kommer att utvecklas vidare. Det hör ihop med ett 50 år gammalt intensivt och enormt destruktivt program för att förstå och kontrollera den övre atmosfären. Man experimenterar i jonosfären som ligger mellan 48 km och 50 000 km ovanför jordytan!

  Det vore förhastat att inte tro att HAARP har något med rymdlaboratoriets uppbyggnad, som separat planerats av USA, att gör HAARP är en integrerad del i en lång kedja av rymdforskning och utveckling av noga övervägd militär natur.

  De militära konsekvenserna av kombinationen av de två projekten – civila och militära – är alarmerande. Grunden till detta projekt är kontroll av kom­munikationer, både störningar och tillförlitlighet, i fientliga miljöer. Kon­trol­len över sådana styrmedel innebär uppenbarligen en maktkon­centration.

  Förmågan för HAARP, rymd- och raketkombinationen att skicka en oerhört stor mängd energi, jämförbar med en atombomb, vart som helst på jorden via laser och partikelstrålar, är förskräckande. Projektet skall ”säljas in” till allmänheten som en rymdsköld mot (fientligt) inkommande vapen eller som mer vedertaget, en apparat för att reparera ozonlagret.

  I den kedja som HAARP ingår i, återfinns CRM Chemical Release Modules, där man framkallar artificella moln. 1980 hade man ett projekt som hette ”Project Waterhole”. 1983 släppte man ut kemikalier i jonosfären och orsakade en aurora borealis. 1991 uppenbarade sig åter en sådan aurora borealis över Texas, och himlen såg ut som en julgran (Christmas colours).

  De experiment som pågår i det tysta i Amerika kan inte ses isolerade från världen i övrigt. Vi håller oss på jorden, men vad kan vi bli utsatta för från jonosfären, 48–50 000 km över huvudet på oss?

  Vi anser att USA:s experiment i jonosfären och över våra huvuden skall utredas av ett internationellt forum. Det angår i högsta grad alla som finns på detta jordklot.

  Hemställan
  Med hänvisning till det anförda hemställs

  att riksdagen som sin mening ger regeringen till känna vad i motionen anförts om att Sverige på internationell nivå skall begära en utredning om HAARP-projektet m.m.

  Stockholm den 6 oktober 1997

  Eva Goës (mp)

  Ragnhild Pohanka (mp)

  Gotab, Stockholm 2002

  SvaraRadera
 8. Här är ett betänkande från Maj-Brit Theorin sittande i Europadepartementet och i högsta grad uppmärksammad för sitt arbete i dagarna.

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A4-1999-0005+0+DOC+XML+V0//SV

  Här skriver hon och andra om HAARP och bioengeneering/chemtrail.

  Var klar över att detta inom det närmsta kommer att uppmärksammas mer. Håll ögonen öppna gott folk.

  SvaraRadera
 9. Nu börjar det så smått komma fram. Det går inte att mörka längre. Men man försöker få det till att man funnit något som man inte vetat om. Skitsnack!

  http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/bakterier-frodas-pa-extremt-hog-hojd

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bakterier-frodas-aven-pa-hog-hojd_7901998.svd

  Här är en som riskerar sin karriär för sanningen. Troligen har hon rätt.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15478012.ab

  Ett av flera patent på skiten.
  http://www.freepatentsonline.com/5003186.html

  Tysk tv har uppmärksammat det.
  http://www.youtube.com/watch?v=IaPqCMIuEk4&feature=player_embedded#!

  Ett amerikanskt program.
  http://www.youtube.com/watch?v=UiJ_R8JVpi4&feature=player_embedded

  SvaraRadera