onsdag 21 september 2011

Sjutton kvinnor per år mördas av sina partners i Sverige! Varför?

Jag har stulit detta från Politiskt Inkorrekt för att det är så jäkla upprörande. Hur tusan ska barnen kunna växa upp och få normala liv. Pappa mördade mamma och slängde henne i ett dike. Kan det bli värre?

I mars i år intervjuades Malin Westerberg av svenska medier efter att hon och hennes libyske make Nagib Abuzeid Dawo El Mabrouk och deras barn evakuerats till Malta undan inbördeskriget i Libyen. Hon skattade sig då lycklig över att ha sluppit undan krigets brutala våld. Makens våld kom hon dock inte undan. Tillbaka i Sverige börjande Nagib misshandla Malin. I lördags försvann hon från hemmet i Skepptuna en bit norr om Stockholm. Ett drygt dygn senare hittades hennes döda kropp i en vägtrumma under en bro ett par mil från hemmet. Nu sitter Nagib anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mordet på sin hustru.

Nagib är 34 år, libysk medborgare och tidigare dömd i Sverige för narkotikabrott. Enligt bekanta är han också känd för att vara våldsam mot sin fru. Han dömdes bl.a. nyligen i Attunda tingsrätt till villkorlig dom och 75 timmar samhällstjänst för att ha misshandlat Malin under midsommarhelgen genom att sparka henne nedför trapporna i trapphuset och slå henne i huvudet inför ögonen på grannarna. Under en tid efter misshandeln bodde Malin på ett skyddat boende. Malin valde dock sedan att gå tillbaka till Nagib. Det blev troligen hennes död. Malin blev 36 år. Hon efterlämnar tre barn, två tillsammans med Nagib och ett från ett tidigare förhållande.
Malin Westerberg intervjuas i SVT Rapport mars i år i samband med att familjen evakuerades från Libyen:

http://politisktinkorrekt.info/2011/09/19/gick-tillbaka-till-misshandlande-maken-da-mordades-hon/#more-100776

4 kommentarer:

 1. Ytterligare en hemsk tragedi.
  Som min gamla Mormor sa: "När kärleken slår till ser man varken snor eller dreggel".
  Men när mannen börjar slå och bruka våld, lämna honom omgående omgående. Lämna honom vid första slaget. Dra direkt. Ta lärdom av vad som kan hända.

  Fega djävla kräk som misshandlar kvinnor och som i det här fallet och 17 till slår ihjäl dom.

  /Tjelvar

  SvaraRadera
 2. Och det här är givetvis en önskedröm för POLITISKT INKORREKT. Likväl måste ju fakta påpekas för annars kommer de fram i alla fall.

  Mäns våld mot kvinnor blir självfallet ännu mera framträdande när man dessutom har extremt patriarkala kulturer + en mansdominerad religion i bagaget.

  SvaraRadera
 3. Ver, visst är det så. Och mäns våld mot kvinnor där religionen inte spelar någon roll utan det enbart rör sig om de patriarkala strukturerna, som när infödda svenska män slår, gör oftast våldet osynligt. En svensk man slår inte kvinnan inför publik, han vet vilka följder det kan få, så det sköter han innanför hemmets 4 väggar där bara han och barnen ser.

  SvaraRadera
 4. Jag tror att många av dessa, i sina hem terroriserade kvinnor, stannar på grund av rädsla. Rädsla för att gå, rädsla för att inte kunna skydda sig från mannen i sin fortsatta vardag, när hon väl har lyckats och vågat ta sig därifrån. Varför ta risken att gå, när det ändå kanske inte förbättrar hennes livssituation utan till och med förvärrar den?

  Jag tror också att dessa kvinnor stannar pga barnen. Vilket är helt fel tänkt, eftersom barn absolut inte skall växa upp i ett hem med övergrepp och våld.

  Det är lätt för oss andra, som går fria ute på gator och torg och kan koppla av i våra hem, att säga till dessa kvinnor - "bara gå".

  Det är ju inte vi som kommer hem på kvällarna efter jobbet när det är mörkt och kan förvänta oss att en galen psykopat väntar på oss bakom garaget. Det är inte vi som vaknar varje morgon och frågar oss om vi kommer att vara vid liv innan kvällens slut. Det är inte vi som har en person i vår närhet som hotar att döda oss när helst han önskar och som också ges alla chanser att göra det. För vem kan gå bakom kvinnans och hennes barns rygg och agera livvakt dygnet runt?

  SvaraRadera